Inspanningstest en trainingsbegeleiding

Wat houdt de test in?
Een maximale inspanningstest stelt zowel de recreatieve als competitieve sporter in staat zijn medisch-conditionele status te kennen. Het medisch gedeelte omvat het opvolgen van het ECG ritme voor, tijdens en na inspanning. Dit stelt ons in staat om eventuele hartafwijkingen te detecteren en indien nodig door te verwijzen voor een verder cardiologisch onderzoek. Het conditionele gedeelte omvat hartfrequentie- en lactaatmetingen per stijgende inspanningsstap. Daarnaast wordt er via een zuurstofmasker een meting uitgevoerd van uw zuurstofopname. Op basis van al deze resultaten kunnen we een analyse maken van uw uithoudingscapaciteiten en uw conditie. We geven advies om uw training te optimaliseren en bijgevolg de conditie te verbeteren. Het is mogelijk om een eenmalig mondeling advies te krijgen in het kader van de opbouw naar een conditiepiek. Daarnaast kan u specifieke/individuele trainingsbegeleiding krijgen op basis van uw huidige conditie en uw specifieke doelstelling.

Inspanningstest/conditietest

  • Duurtijd? 1 uur
  • Welke sport? Lopen, fietsen, zwemmen, teamsport
  • Individueel of in team
  • Prijs? 180 euro (incl. btw)

Praktisch
De inspanningstesten worden uitgevoerd op woensdag van 13u30 tot 17u. Een afspraak kan gemaakt worden via het secretariaat op het nummer 051 42 58 70.

Wat brengt u mee?

  • Sportieve kledij
  • Handdoek
  • Fles water

Hou er rekening mee geen zware inspanningen meer te leveren 14u voor de test. Het is aangewezen slechts een lichte maaltijd te nuttigen en dat voldoende lang voor de test.

Terug

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen