Nieuws

Erkenning kinder liaisonpsychiatrie

21 september 2021

De laatste jaren zijn er meer en meer kinderen en jongeren met psychische problemen. Door de coronacrisis zijn deze problemen nog toegenomen. De wachtlijst voor kinderen met dergelijke problemen zijn lang en af en toe komt het tot crisissituaties. Deze kinderen komen dan soms terecht op de spoedafdeling, de pediatrie of de polikliniek. Om deze kinderen beter te helpen wil men via gestructureerde samenwerking een brug slaan tussen de algemene kindergeneeskunde en de kinderpsychiatrie om zo de beste zorg voor deze kinderen te kunnen garanderen. Sinds 1 augustus beschikt het Sint-Andriesziekenhuis, in het kader van een pilootproject, over een erkenning voor kinder liaisonpsychiatrie. Het ziekenhuis is zeer tevreden deze psychische zorg (die eigenlijk toch een basiszorg zou moeten zijn) regionaal voor kinderen te kunnen aanbieden.

Lees meer

3de vaccin voor risicogroep

20 september 2021

Personen met verminderde immuniteit werden vorige week uitgenodigd voor een extra prik. Zij kunnen minder beschermd zijn na hun basisvaccinatie met 1 of 2 dosissen. Recente wetenschappelijke gegevens tonen aan dat bij deze patiënten een extra dosis mRNA-vaccin kan zorgen voor een betere bescherming. In België is er daarom beslist om deze extra kwetsbare patiënten uit te nodigen voor een extra dosis met deze vaccins.

Lees meer

Bedankt voor de inzet en betrokkenheid!

03 september 2021

Corona was een wervelwind. De medewerkers en vrijwilligers van het Sint-Andriesziekenhuis hebben gezwoegd en gezweet, getwijfeld maar nooit opgegeven, gehuild en heel af en toe gelachen ... Toen we net voor de zomer na 230 dagen eindelijk coronavrij waren, stond een evenement op de planning om iedereen te bedanken voor de geleverde inzet. Helaas was dat toen vanwege de overheidsmaatregelen niet mogelijk. Donderdag 2 september enkele maanden later, kon dit alsnog doorgaan. Het werd een gezellige én feestelijke gelegenheid opgefleurd met foodtrucks en drinks.

Lees meer

Aanstelling voorzitter TRIaz-netwerk

28 juni 2021

Het bestuursorgaan van TRIaz vzw, het ziekenhuisnetwerk van het Jan Yperman Ziekenhuis, AZ Delta en het Sint-Andriesziekenhuis heeft in de vergadering van 31 mei eensgezind Franky Depickere aangesteld als onafhankelijk bestuurder en als voorzitter.

Lees meer

Patiënten in de watten gelegd voor What Matters To You-dag

09 juni 2021

Maandag 7 juni werden de patiënten in het Sint-Andriesziekenhuis uitgebreid in de watten gelegd naar aanleiding van de themadag What Matters To You, kortweg WMTY. Met een kappersbeurt en lichaamsbehandeling verzorgd door de leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut Tielt werden ze klaargestoomd om daarna voor de professionele camera te poseren met het resultaat.

Lees meer

AssiStep, alternatief voor traplift primeur voor Sint-Andriesziekenhuis

03 juni 2021

Het Sint-Andriesziekenhuis nam onlangs de AssiStep in gebruik. Dit innovatieve alternatief voor de traplift wordt gebruikt tijdens de revalidatie voor onder meer neurologische en geriatrische patiënten. Deze revolutionaire traploper geeft de gebruiker extra steun en veiligheid om zelf de trap op te gaan. Matthijs Samyn, verpleegkundig directeur: “Revalidatie is een hoeksteen van het herstel, daarom is innoveren een must. Zo kan er verder op een veilige, realistische en uitdagende manier ingezet worden op deze revalidatie.”

Lees meer

Oncologisch dagziekenhuis maakt dauwtrip voor Pink Ribbon

22 mei 2021

Het team van het oncologisch dagziekenhuis zette z’n schouders onder De Roze Mars van Pink Ribbon. Tijdens de maand mei sporen ze iedereen aan om voldoende te bewegen en elke dag 30 minuten extra te stappen. Tijdens een dauwtrip eerder deze maand stapte het team maar liefst 120.000 stappen bijeen ten voordele van het onderzoek naar borstkanker.

Lees meer

Wielrenster Elke Bleyaert te gast tijdens Week van de Fiets

18 mei 2021

Het wordt een traditie, de Week van de Fiets in het Sint-Andriesziekenhuis. Na Yves Lampaert en Stijn Steels, mochten we dit jaar Elke Bleyaert verwelkomen, enthousiast wielrenster en vriendin van profwielrenner Jasper Stuyven. Vandaag, dinsdag 18 mei, kwam ze de medewerkers warm maken om (nog) meer te fietsen.

Lees meer

12 mei, internationale dag van de verpleging

12 mei 2021

Op 12 mei - de verjaardag van Florence Nightingale - vieren we de Internationale Dag van de Verpleging. Over de hele wereld is er vandaag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. Bij uitbreiding zetten we graag al onze medewerkers in de kijker.

Lees meer

5 mei, internationale dag van de handhygiëne

06 mei 2021

5 mei is de internationale dag van de handhygiëne. De gelegenheid bij uitstek om handhygiëne, die sowieso al consequent wordt toegepast in ons ziekenhuis, extra in de kijker te zetten. Alle medewerkers kregen verzorgende handcrème cadeau en heel wat enthousiastelingen poseerden als een van de superhelden in handhygiëne.

Lees meer

Ook Sint-Andriesziekenhuis onderschrijft Rookvrije Zorg

03 mei 2021

Samen met 11 andere Vlaamse ziekenhuizen lanceert het Sint-Andriesziekenhuis een rookvrije oproep. We vragen om niet meer te roken aan de ingang en op andere, zichtbare plaatsen. De oproep past in het kader van het project 'Rookvrije zorg' dat gelanceerd werd met de steun van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw en de Vlaamse overheid.

Lees meer

18 april: Europese dag van de rechten van de patiënt

19 april 2021

Dit jaar zetten we het recht op informatie in de kijker. Als patiënt heb je recht op alle informatie die je een beter inzicht geeft in je gezondheidstoestand en de (vermoedelijke) evolutie ervan. Je hebt recht op de informatie in een duidelijke taal. Dat betekent dat men rekening moet houden met je leeftijd, je opleiding, je psychische draagkracht, … Meestal zal je geïnformeerd worden door middel van een gesprek. Ook kan je vragen dat de informatie ook aan je vertrouwenspersoon wordt meegedeeld. We geven je graag nog enkele tips mee.

Lees meer

Fietslabyrint brengt senioren virtueel langs de mooiste plaatsen

01 april 2021

Sinds kort staat er een hometrainer met ‘fietslabyrint’ in de dagzaal geriatrie van het Sint-Andriesziekenhuis. Deze brengt de senioren virtueel langs heel wat mooie plekken. Een interactieve fietstocht voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is. Het idee is even simpel als geniaal. Met dank aan De Ronde Tafel Tielt voor de financiële steun.

Lees meer

Gezocht: kandidaten voor ons patiëntenpanel

30 maart 2021

Patiënten merken zaken op die mensen die hier elke dag werken niet meer zien. Van duidelijke bewegwijzering, over de inrichting van ruimtes tot begrijpelijke informatie in de brochures, op de website, enz. Om onze zorg te verbeteren, willen we dan ook leren van de ervaringen van onze patiënten. Binnenkort gaan we daarom van start met een patiëntenpanel. We zitten rond de tafel en voeren een open gesprek waarin naar uw mening en ervaring wordt gepolst. Er is voor elke bijeenkomst een vooropgesteld thema. U bepaalt zelf hoe vaak, wanneer en aan welk thema u wenst deel te nemen.

Lees meer

Hoe het resultaat van uw coronatest kennen?

26 maart 2021

Bent u getest op corona? Dan zijn er drie opties om het resultaat van de test te kennen. Indien de test positief is, dan wordt u uiterlijk de dag erna gecontacteerd hierover. U kan ook zelf contact opnemen met uw huisarts. Wenst u zelf het resultaat na te gaan? Sinds enkele maanden worden de resultaten van coronatests afgenomen in het Sint-Andriesziekenhuis zonder vertraging gepubliceerd op CoZo. Daar kan u dus onmiddellijk het resultaat van uw test nakijken.

Lees meer

Geschenkenwinkel Ma-Va opnieuw tijdelijk gesloten

25 maart 2021

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen van de overheid is geschenkenwinkel Ma-Va gesloten van 27 maart tot 25 april 2021. Mensen kunnen wel via de webshop bestellingen plaatsen voor levering bij een patiënt en/of afhaling in de winkel. Leveringen en afhalingen gebeuren van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Er wordt echter niet op afspraak gewerkt.

Lees meer

Kinderen voortaan met mini-auto richting operatiekwartier

12 maart 2021

Kinderen mogen vanaf nu met een elektrische mini-auto naar de operatiekamer rijden. Een groot succes, want met deze kindvriendelijke aanpak vertrekken ze enthousiast naar het operatiekwartier. Dankzij een samenwerking met Automobilia uit Tielt beschikt het ziekenhuis sinds kort over enkele charmante mini-Volvo’s.

Lees meer

Vaccinatiegraad van bijna 93%

11 maart 2021

Sinds deze week heeft bijna 93 procent van de medewerkers en artsen van het Sint-Andriesziekenhuis het eerste covid-vaccin gekregen. Verwacht wordt dat deze groep tegen eind mei het tweede vaccin zal gekregen hebben en dus op dat moment volledig gevaccineerd is.

Lees meer

Maart: maand van het bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker

08 maart 2021

In maart staat darmkanker in de kijker. Vroegtijdige opsporing biedt de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Elke twee jaar krijgt men van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep (50 tot en met 74 jaar) behoort en het twee jaar geleden is dat je een stoelgangstaal liet onderzoeken.

Lees meer

Kunst verbindt in tijden van afstand: Fragile Bricks

25 februari 2021

Vanaf 1 maart prijken op tien muren in het Tieltse stadscentrum evenveel uitvergrote prints van kunstwerken. Nu het coronavirus een vol jaar ons doen en laten mee bepaalt, wil Cultuurcentrum Gildhof op artistieke wijze een moeilijk jaar onderstrepen met het tijdelijke gevelproject ‘FRAGILE BRICKS – socially distant, closer by art’. Omdat kunst in deze tijden van afstand meer dan ooit verbindt. Ook het Sint-Andriesziekenhuis stelt een van zijn muren ter beschikking.

Lees meer

Hart onder de riem dankzij hartenkussens

23 februari 2021

Wekelijks komen onze borstverpleegkundigen in contact met patiënten die de diagnose van borstkanker krijgen. Na een operatie van de borst en/of de okselklieren, is de behandelde plek extra kwetsbaar. Voortaan krijgen alle patiënten met borstkanker een hartenkussen cadeau. De vorm en het zachte materiaal van het hartenkussen zorgen voor een aangename houding waardoor de pijn verlicht wordt. Ook worden zwellingen, stuwingen en spanning in de schouder met het gebruik van het kussen verlicht.

Lees meer

Slaapnestje voor onze kleinste patiënten

18 februari 2021

Maison Colette schonk vorige week twee slaapnestjes van DockATot aan onze kinderafdeling. De slaapnestjes zijn speciaal ontworpen om baby’s een veilige, knusse en rustgevende omgeving te bieden. Hartelijk dank voor dit waardevolle geschenk waar onze allerkleinste patiëntjes ongetwijfeld heel wat slaapplezier aan zullen beleven!

Lees meer

Dr. Leen De Backer nieuwe medisch directeur

04 februari 2021

Dr. Leen De Backer heeft op 1 februari de fakkel als medisch directeur overgenomen van dr. Antonio Gazziano. Dr. De Backer zal naast haar functie als medisch directeur verder deeltijds actief blijven als medisch oncoloog in het ziekenhuis. We wensen dokter De Backer veel succes in haar nieuwe uitdaging!

Lees meer

Tournée Minérale? Op uw gezondheid!

03 februari 2021

Tournée Minérale! Het is weer zover, februari = maand zonder alcohol. De voordelen? Je merkt dat je gaandeweg beter slaapt en je fitter voelt. Je spaart ook heel wat geld uit. En je krijgt minder calorieën binnen. Redenen genoeg dus om mee te doen met de Tournée Minérale.

Lees meer

Nieuwe CT-scan op dienst medische beeldvorming

01 februari 2021

Het Sint-Andriesziekenhuis kondigt met enige fierheid de installatie van zijn nieuwe high-end CT-scanner van de laatste generatie aan. De Revolution Apex™ is ontwikkeld door GE Healthcare en bevat alle nieuwste technologieën. Met deze scanner verhoogt het ziekenhuis het comfort voor de patiënt alsook de diagnostische precisie op de dienst radiologie. De Revolution Apex™ CT-scanner betekent een nieuwe standaard in beeldkwaliteit in combinatie met een uiterst lage stralingsdosis. De CT-scan werd vrijdag 29 januari officieel voorgesteld aan de pers.

Lees meer

Stoffen mondmaskers niet meer toegestaan

19 januari 2021

Vanaf woensdag 20 januari zijn stoffen mondmaskers niet langer toegestaan in het Sint-Andriesziekenhuis. Bezoekers, patiënten en medewerkers dienen voortaan een chirurgisch mondmasker te dragen. Mogen wij er ook nog eens op wijzen dat men zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis dient te komen en dat de tijd voor/na de consultatie/het bezoek zo kort mogelijk dient te zijn?

Lees meer

COVID-19 en het vaccin, webinar met professor dr. Pierre Van Damme

15 januari 2021

Tijdens een webinar op woensdag 13 januari informeerde professor dr. Pierre Van Damme (vaccinoloog Universiteit Antwerpen) de artsen-specialisten van het Sint-Andriesziekenhuis en de huisartsen uit de regio over het COVID-vaccin dat momenteel gelanceerd wordt.

Lees meer

Welkom dr. Griet Spiessens, arts-specialist in de spoedeisende geneeskunde

07 januari 2021

Dr. Griet Spiessens heeft begin januari 2021 ons team vervoegd als arts-specialist spoedeisende geneeskunde. Dr. Spiessens, afkomstig uit Tielt, behaalde haar diploma geneeskunde aan de UGent in 2004. In 2010 werd zij in Nederland erkend als spoedeisendehulparts (SEH-arts). Tijdens haar opleiding liep zij onder andere stage in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam en in het Cambridge University Hospital (Addenbrookes) te Groot-Brittanië.

Lees meer

Obesitas & COVID, gratis online infosessie

04 januari 2021

We zijn bijna een jaar onderweg in het coronaverhaal en ondertussen is geweten dat mensen met obesitas vatbaarder zijn voor het virus. Tijdens deze online infosessie geeft abdominaal chirurg dr. Biglari tekst en uitleg over de correlatie tussen beide.

Lees meer

Specialisme in de kijker: fysiotherapie

22 december 2020

Tijdens de maand december laten we ons licht schijnen op het specialisme fysiotherapie, meer bepaald op een aspect ervan: ESWT of extracorporele shockwave therapie. Deze techniek werd aanvankelijk gebruikt voor het verbrijzelen van nierstenen. Sinds de jaren ’90 wordt die ook gebruikt bij aanslepende peesproblemen met of zonder kalkvorming om patiënten van deze kwaal te verlossen of de pijn minstens voldoende te verminderen om opnieuw een goede kwaliteit van leven te bekomen. Wetenschappelijk nazicht toont bij 60 à 70 procent van de behandelingen een goed resultaat. Sinds kort beschikt het Sint-Andriesziekenhuis over een nieuw toestel, de Elvation Piezowave 2 - Focussed Shockwave device, dat de behandeling zeer gericht kan uitvoeren.

Lees meer

3de jaar op rij gouden certificaat voor griepvaccinatie

21 december 2020

Voor het derde jaar op rij wordt de kaap van 80 procent gevaccineerden overschreden. Dit jaar liet 84,6 procent van medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis zich vaccineren tegen griep. Essentieel om niet enkel zichzelf maar ook de patiënten en bezoekers te beschermen tegen het griepvirus. “Dit is hét bewijs dat intensieve educatie en sensibilisering werken. Zeker in aanloop naar de COVID-vaccinatie is dit een positief signaal”, weet verpleegkundig directeur Matthijs Samyn.

Lees meer

Leo Club schrijft wenskaarten voor onze jongste patiënten

14 december 2020

Leo Clubs Belgium, afdeling Roeselare, kwam langs op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Deze serviceclub voor jongeren zet zich op vrijwillige basis in voor het goede doel. Dit jaar koos de nationale voorzitster ervoor om het kinderkankerfonds te steunen. In dit kader werd onder andere de actie omtrent de kerstkaartjes, met bijhorende knutselwedstrijd, in het leven geroepen. Ook onze jongste patiënten vielen hierbij in de prijzen.

Lees meer

Leuke Sinterklaasverrassing dankzij BMW

07 december 2020

Naar aanleiding van Sinterklaas kwamen de mensen van BMW Lemmens-Le Couter langs met een wel heel leuke verrassing voor de zieke kindjes. Voortaan kunnen onze patiëntjes hun energie kwijt op een van de kleurrijke BMW-loopauto's. Een schenking naar aanleiding van corona. Stijn Le Couter: "We hopen dat de kinderen dankzij de auto’s toch wat plezier kunnen beleven tijdens hun verblijf in jullie ziekenhuis."

Lees meer

Afscheid dr. Carlier

30 november 2020

Vandaag zet dr. Bernard Carlier na 35 jaar dienst zijn activiteiten in het Sint-Andriesziekenhuis stop wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Dr. Carlier was een van de drijvende krachten die de dienst mee heeft uitgebouwd tot wat hij nu is.

Lees meer

Collega Saghine is West-Vlaams ambassadeur 2020

26 november 2020

Vorige week riepen we via onze sociale media nog op om massaal te stemmen zodat collega Saghine Lampaert West-Vlaams ambassadeur zou worden. Vandaag hebben we goed nieuws: Saghine ís verkozen tot West-Vlaams ambassadeur. Maar ze neemt het ambassadeurschap niet alleen op. Dit jaar werden namelijk 2 ambassadeurs verkozen! Ze deelt de eerste plaats met niemand minder dan Wim Opbrouck.

Lees meer

Versoepeling bezoekregeling

26 november 2020

Vanaf vrijdag 27 november vindt er een versoepeling van de bezoekersregeling plaats. Niet-covidpatiënten kunnen voortaan één keer per dag bezoek ontvangen. Bezoek voor covidpatiënten blijft beperkt tot één keer per week. Let wel, in beide gevallen gaat het voortaan om één vaste bezoeker gedurende de gehele verblijfsperiode. Skypegesprekken blijven ook mogelijk. De inruilbalie voor spullen van de patiënt is enkel nog voor covidpatiënten en is open op maandag en donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur.

Lees meer

Dr. Jietse Ryckeboer, nieuwe spoedarts

20 november 2020

Deze maand verwelkomen we dr. Jietse Ryckeboer, arts-specialist in de urgentiegeneeskunde. Dr. Jietse Ryckeboer volgde haar opleiding geneeskunde aan UGent, waar ze haar diploma behaalde in 2014. Nadien volgde ze de opleiding urgentiegeneeskunde en in juli 2020 ontving ze haar erkenning als urgentiearts.

Lees meer

Lions Club Tielt schenkt 800 kerststerren aan ziekenhuis

19 november 2020

Lions Club Tielt schonk op 18 november maar liefst 800 kerststerren aan het Sint-Andriesziekenhuis. Via deze ‘dikke merci’-actie wil de Lions Club het voltallige personeel & de artsen van het ziekenhuis een extraatje bezorgen, als blijk van waardering voor wat allemaal werd en wordt gedaan tijdens deze tweede golf van Covid-19.

Lees meer

800 kaarsjes zorgen voor licht in Sint-Andriesziekenhuis

17 november 2020

Het Sint-Andriesziekenhuis nam #ZORGVOORLICHT, de oproep van VTM NIEUWS en HLN om overal in het land lichtjes aan te steken, letterlijk op. De zorgmedewerkers lieten maar liefst 800 theelichtjes branden in de binnentuin en dit als teken van verbondenheid en hoop. Matthijs Samyn, verpleegkundig directeur: “Een lichtje voor elke medewerker, het is iets wat we sterk nodig hebben in deze donkerdere dagen. Niet alleen voor de zorg, maar ook voor elkaar.”

Lees meer

Nieuw: webshop Ma-Va

03 november 2020

De geschenkenwinkel van het ziekenhuis, Ma-Va, heeft voortaan een eigen webshop. Zin om een wenskaart met persoonlijke boodschap te laten bezorgen bij een van onze patiënten? Of wenst u iemand te verwennen met een cadeautje of andere verrassing? Check het uitgebreide aanbod en kies een leuke wenskaart of originele attentie, alles kan op de patiëntenkamer worden geleverd. Ook afhalen in de winkel of thuis laten bezorgen is mogelijk.

Lees meer

Nieuwe arts: cardioloog dr. Jan Bresseleers

02 november 2020

Vandaag gaat dr. Jan Bresseleers, arts-specialist in de cardiologie, van start in het Sint-Andriesziekenhuis. Dr. Bresseleers oefent zijn medische activiteit uit binnen de associatie inwendige ziekten in samenwerking met dr. B. Carlier, dr. F. Desimpel, dr. Ph. Vanderheeren en dr. L. Defruyt.

Lees meer

Specialisme in de kijker: neuropsychiatrie

30 oktober 2020

In oktober zetten we neuropsychiatrie in de kijker en dit naar aanleiding de Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober. Aangezien recent nog de dagkliniek psychiatrie de deuren opende, lieten we psychiaters dr. Gazziano en dr. Vandewalle aan het woord over het doel en de werking van de a(d)-dienst.

Lees meer

Afdeling G2 zamelde ruim 1800 euro in voor Think Pink

28 oktober 2020

Nadat de medewerkers van afdeling geriatrie G2 van het Sint-Andriesziekenhuis vorig jaar een collega verloren aan borstkanker, wilden ze graag extra aandacht vragen voor deze ziekte. N.a.v. Wereld Kanker Dag op 4 februari 2020 besloten ze vzw Think Pink te steunen met een aantal acties. Dat leverde maar liefst ruim 1800 euro op.

Lees meer

Corona: wijziging bezoek aan patiënt

26 oktober 2020

Gelet op de strikter wordende maatregelen n.a.v. COVID-19 zien we ons genoodzaakt het aantal bezoekers te beperken in het Sint-Andriesziekenhuis. We vragen graag uw aandacht voor enkele wijzigingen.

Lees meer

Corona: wijziging ingrepen

23 oktober 2020

De overheid heeft gisteren beslist dat voor alle ziekenhuizen vanaf maandag 26 oktober fase 2A in werking treedt. Gedurende vier weken (t.e.m. 22 november) dient daarom extra capaciteit te worden vrijgemaakt voor coronapatiënten. Dit heeft gevolgen voor o.a. de niet-dringende ingrepen in het Sint-Andriesziekenhuis.

Lees meer

Reguliere zorg blijft gegarandeerd

19 oktober 2020

Ondanks het toenemende aantal COVID-19-besmettingen en -opnames wijzen we erop dat de reguliere zorg in het Sint-Andriesziekenhuis gewoon doorgaat. De veiligheid van alle patiënten, COVID en niet-COVID, is te allen tijde gegarandeerd. We hanteren gescheiden patiëntenstromen, de social distancing wordt gerespecteerd en er is een strikte opvolging van de hygiënevoorschriften.

Lees meer

Restaurant tijdelijk gesloten voor patiënten en bezoekers

19 oktober 2020

Het Overlegcomité besliste vrijdag jl. dat alle horeca-aangelegenheden 4 weken de deuren dienen te sluiten in het kader van COVID-19. Het ziekenhuis is dus genoodzaakt het restaurant opnieuw te sluiten voor patiënten en bezoekers. We houden je verder op de hoogte bij eventuele wijzigingen. Alvast bedankt voor jullie begrip.

Lees meer

Corona-update bezoek

16 oktober 2020

Gelet op het toenemende aantal COVID-19-besmettingen en -opnames, werd de regeling voor bezoek lichtjes aangepast. Voor niet-COVID-patiënten blijft alles zoals het was, COVID-19-patiënten kunnen 3 x per week 1 bezoeker ontvangen. Patiënten kunnen ook opnieuw via Skype contact hebben met familie/vrienden (omwille van de beperkte bezoekregeling voor COVID-patiënten, krijgen zij voorrang bij de Skypegesprekken). Op de kraamafdeling zijn enkel nog de partner en broertjes/zusjes welkom (grootouders helaas niet meer).

Lees meer

Dag tegen Kanker 2020

15 oktober 2020

Op 15 oktober 2020 is het de 21ste Dag tegen Kanker. Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. In het Sint-Andriesziekenhuis komt Koen Crucke langs om de kankerpatiënten een bezoekje te brengen en hun dag wat extra kleur te geven.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis, AZ Delta en Jan Yperman Ziekenhuis vormen samen TRIaz

08 oktober 2020

Op woensdag 7 oktober is het ziekenhuisnetwerk TRIaz officieel opgericht. TRIaz is het samenwerkingsverband tussen drie West-Vlaamse ziekenhuizen: Sint-Andriesziekenhuis, AZ Delta en Jan Yperman Ziekenhuis. Het netwerk is opgericht conform de nieuwe modaliteiten van de ziekenhuiswetgeving en heeft een eigen raad van bestuur en een eigen medische raad. In de raad van bestuur zal nog een onafhankelijke bestuurder aangesteld worden, die als voorzitter zal fungeren.

Lees meer

Arthur wijst je graag de weg in het ziekenhuis

02 oktober 2020

De nieuwste medewerker van het Sint-Andriesziekenhuis is een robot. Arthur zal voortaan patiënten ontvangen en begeleiden naar hun bestemming. De meerwaarde zit naast het functionele ook in het ludieke, we merken dat mensen spontaan vrolijk worden als ze de robot op zich zien afkomen.

Lees meer

Welkom dr. Loran Defruyt, arts-specialist in de cardiologie

01 oktober 2020

Op 1 oktober vervoegt dr. Loran Defruyt ons team als arts-specialist in de cardiologie. Dr. Defruyt zal zijn medische activiteit uitoefenen binnen de associatie inwendige ziekten in samenwerking met dr. B. Carlier, dr. F. Desimpel en dr. Ph. Vanderheeren. Van harte welkom en veel succes gewenst!

Lees meer

Bedankt dr. Van Nuffel!

01 oktober 2020

Na 34 jaar dienst heeft dr. Jan Van Nuffel, arts-specialist in de orthopedie, op 30 september zijn activiteiten in het Sint-Andriesziekenhuis stopgezet wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Lees meer

Schenking VZW Voor Kinderen aan kinderafdeling

23 september 2020

Een warme dankjewel aan VZW Voor Kinderen voor de schenking aan onze kinderafdeling. Knutselpakketten, spinners, speelgoed ... onze patiëntjes worden de komende maanden opnieuw ten volle in de watten gelegd. Bedankt!

Lees meer

Last van kortademigheid? Misschien lijdt u wel aan hartfalen

21 september 2020

Van 21 t.e.m. 27 september organiseert de Belgische Cardiologische Liga de Week van het Hart. Dit jaar ligt de focus op hartfalen. Op basis van cijfers uit andere landen wordt geschat dat het aantal mensen met hartfalen in België 2% van de totale bevolking bedraagt, met andere woorden ongeveer 220.000 Belgen.

Lees meer

Bezoek aan patiënt online reserveren

17 september 2020

Plant u binnenkort een bezoek aan een familielid of kennis in ons ziekenhuis? Vanaf vandaag kan u uw afspraak online boeken via ons reservatieplatform.

Lees meer

Nieuwe arts: geriater dr. Judith Sys

01 september 2020

Dr. Judith Sys is per 1 september van start gegaan als geriater in ons ziekenhuis. Dr. Sys volgde haar opleiding geneeskunde aan UZ Leuven, waar ze haar diploma behaalde in 2014. Nadien volgde ze de opleiding inwendige geneeskunde met subdiscipline geriatrie en in juli 2020 ontving ze haar erkenning als geriater.

Lees meer

Nieuw in Aalter: multidisciplinaire groepspraktijk voor kinderen en adolescenten tot 18 jaar

17 augustus 2020

Vanaf 1 september openen onze kinderartsen dr. Evens, dr. Persyn en dr. De Mey in Aalter een multidisciplinaire groepspraktijk voor kinderen en adolescenten tot 18 jaar. Naast de kinderartsen maken ook volgende specialisten deel uit van de praktijk: kinderneuroloog dr. Voets; kinderpsychologenteam OPPAD; kinderkinesiste Brigitte Delvaux; logopedisten Sylvie Boelaert en Lies De Sutter; kinderdiëtiste Chantal Pleune.

Lees meer

Correct mondmaskergebruik

24 juli 2020

Het dragen van een mondmasker is verplicht in het ziekenhuis. Daarom komt u steeds het ziekenhuis binnen met uw masker al op. Ondertussen zijn verschillende soorten mondmaskers in omloop. Binnen het ziekenhuis zijn echter niet alle types mondmasker toegelaten. Ook is het uiterst belangrijk het masker correct te dragen. Mogen we nog even uw aandacht vestigen op volgende zaken?

Lees meer

Update corona: symptomen of terug na reis in rode zone?

16 juli 2020

Geachte patiënt/bezoeker, indien u in de vorige 7 dagen last had van hoesten, kortademigheid, niezen, neusloop, keelpijn, koorts (>38°), plots smaak- en/of geurverlies, of u bent de voorbije 14 dagen in een rode zone geweest, gelieve dit dan telefonisch te melden voor u op consultatie/opname/bezoek in het ziekenhuis komt.

Lees meer

Jaarverslag 2019

09 juli 2020

2019 ligt al even achter ons, maar we blikken graag nog eens terug op de gebeurtenissen en hoogtepunten van vorig jaar. Vers van de pers: jaarverslag Sint-Andriesziekenhuis 2019! Kijk je mee?

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis opnieuw inclusieve onderneming

07 juli 2020

Het Sint-Andriesziekenhuis werd door de Werkplekarchitecten voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot inclusieve onderneming. Een inclusieve onderneming zet in op diversiteit en heeft daarbij oog voor het potentieel van elke werknemer. De zichtbare verschillen springen het snelst in het oog: leeftijd, geslacht, ras, taal, fysieke verschijningsvorm, kleding, gedragsstijl … Maar ook minder zichtbare verschillen zijn belangrijk bij diversiteit: scholingsgraad, werkervaring, sociale achtergrond, interesses, talenten, levensdoelen e.a.

Lees meer

Wijziging openingsuren restaurant

03 juli 2020

Vanaf morgen, zaterdag 4 juli, is het restaurant van het ziekenhuis in het weekend doorlopend open voor iedereen van 10 tot 19 uur. Dit in tegenstelling tot de weekdagen waarop het restaurant enkel toegankelijk is voor bezoekers en patiënten tussen 9.00 en 10.30 uur en 14.00 en 19.00 uur.

Lees meer

Geboorteaangifte voortaan op materniteit

01 juli 2020

Vanaf 1 juli kunnen ouders de geboorteaangifte van hun kindje op de materniteit doen. Voortaan is er namelijk op maandag, woensdag en vrijdag een ambtenaar van de dienst Burgerlijke Stand van Tielt aanwezig op de materniteit zodat alle ouders de kans krijgen om hun geboorteaangifte nog tijdens het verblijf in het ziekenhuis te doen. Met dit initiatief willen het stadsbestuur van Tielt en het Sint-Andriesziekenhuis een aanvullende service inzake aangifte geboorte aanbieden aan de kersverse ouders. Aangifte in de materniteit biedt het comfort om vlugger en zonder bijkomende verplaatsing naar het stadhuis de aangifte te registreren. Een groot voordeel ook als je weet dat ongeveer drie op de vier bevallingen van ouders van buiten Tielt zijn.

Lees meer

Nieuwe arts: radioloog dr. Ruben Roose

01 juli 2020

Op 1 juli verwelkomen we dr. Ruben Roose als nieuwe radioloog in ons ziekenhuis. Dr. Ruben Roose behaalde zijn diploma geneeskunde aan de Universiteit Gent en specialiseerde tot radioloog aan de Vrije Universiteit Brussel. Na zijn opleiding startte hij als resident in het OLV Ziekenhuis Aalst en werd hij staflid in het AZ Jan Portaels Ziekenhuis in Vilvoorde. Tijdens zijn opleiding heeft hij steeds een uitgesproken interesse getoond in musculoskeletale radiologie waarop hij zich ook verder zal toeleggen in het SintAndriesziekenhuis. Hij hecht veel belang aan een goede interdisciplinaire samenwerking en is steeds bereikbaar voor advies en overleg.

Lees meer

Virtuele rondleiding op onze kraamafdeling

25 juni 2020

Corona heeft de werking van het ziekenhuis grondig overhoop gehaald. Een van de zaken die niet meer kon, was de rondleiding voor aanstaande ouders op onze kraamafdeling. Gelukkig vonden we hier een goed alternatief voor: de 360° tour. Hiermee 'wandelt' u door ons ziekenhuis en krijgt u met tekst en beeld het integrale verhaal rond de werking van onze kraamafdeling.

Lees meer

Wijziging bezoekregeling

19 juni 2020

Vanaf woensdag 1 juli gelden opnieuw andere bezoekersrichtlijnen. Patiënten kunnen dagelijks een bezoeker ontvangen, maar hiervoor dient nog steeds een afspraak te worden gemaakt via het nummer 051 42 58 01 en dit dagelijks tussen 9.30 en 11.30 uur en tussen 14.00 en 17.00 uur (behalve op zon- en feestdagen). Check zeker onze pagina 'coronavirus' > 'contact met de patiënt' om alle concrete richtlijnen omtrent de actuele bezoekregeling te kennen.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis is coronavrij

09 juni 2020

Op vrijdagavond 5 juni mocht de laatste COVID-19-patiënt het Sint-Andriesziekenhuis verlaten. Het totaal aantal gedeeltelijk of volledig genezen COVID-patiënten komt hiermee op 102. Wel verblijven nog 3 ondertussen COVID-negatieve patiënten in het ziekenhuis voor verzorging. Daarnaast zijn helaas 15 COVID-overlijdens te betreuren. Dat brengt het totaal dus op 120 COVID-positieve opnames.

Lees meer

Week van de Fiets 2020

04 juni 2020

Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert het Sint-Andriesziekenhuis van 2 t.e.m. 5 juni opnieuw de Week van de Fiets. Het doel is zoveel mogelijk medewerkers motiveren om met de fiets naar het werk te komen. Wielrenners Yves Lampaert en Stijn Steels steunen de medewerkers hierin en komen hen persoonlijk feliciteren tijdens een meet & greet met social distancing op Wereld Fietsdag, nl. woensdag 3 juni om 10 uur.

Lees meer

Bezoek opnieuw toegelaten onder voorwaarden

29 mei 2020

Het Sint-Andriesziekenhuis schikt zich maximaal naar de federale richtlijnen inzake het coronavirus. Vanaf 2 juni is beperkt bezoek dan ook opnieuw toegestaan in het ziekenhuis, mits het respecteren van bepaalde richtlijnen.

Lees meer

Word jij #topzorger? Ontdek onze employer branding campagne!

18 mei 2020

Om onze zoektocht naar extra personeel kracht bij te zetten, pakken we uit met een originele employer branding campagne, #topzorgers. Zo hopen we de aandacht van nieuwe medewerkers te trekken en onze openstaande vacatures in te vullen. Ben je klaar om ook een #topzorger te worden?

Lees meer

12 mei, dag van de Medewerker

12 mei 2020

Vandaag vieren we de Dag van de Verpleegkundige, maar in ons geval wordt dat de Dag van de Medewerker. Na wat alle ziekenhuismedewerkers de afgelopen maanden samen gerealiseerd hebben, willen we hen dit jaar, nog meer dan anders, van harte bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet voor onze patiënten. Vanmorgen werden ze dan ook ontvangen op de rode loper voor het medewerkersontbijt. Dankjewel, jullie zijn een topteam!

Lees meer

Naar het ziekenhuis in coronatijden: hoe veilig is dit?

11 mei 2020

Heel wat aandacht gaat momenteel naar coronapatiënten en hun behandeling. Er werd intensief gecommuniceerd dat bezoekers weg dienen te blijven uit het ziekenhuis en dat patiënten enkel voor urgente zaken naar het ziekenhuis mogen komen. Niet-dringende afspraken, ingrepen en onderzoeken werden ondertussen uitgesteld tot na 3 mei. Het is echter belangrijk dat patiënten die essentiële en/of continue zorg nodig hebben, die ook in coronatijden krijgen en dat die niet onnodig wordt uitgesteld. Het ziekenhuis garandeert dat deze zorg op een veilige manier kan gebeuren mits het volgen van de hygiëneregels. Dokter Sophie Vandeplassche, diensthoofd van de afdeling spoedgevallen, geeft tekst en uitleg.

Lees meer

Consultaties, opnames en behandelingen vanaf 4 mei

02 mei 2020

Naar aanleiding van de nieuwe federale maatregelen gebaseerd op de adviezen van de Veiligheidsraad zal ook het Sint-Andriesziekenhuis vanaf 4 mei zijn activiteiten geleidelijk aan weer uitbreiden. Naast de dringende of noodzakelijke consultaties/ingrepen/onderzoeken die te allen tijde konden doorgaan, zullen door de versoepeling ook de niet-dringende consultaties en onderzoeken opnieuw opstarten. Vanaf 11 mei gaan bovendien de geplande chirurgische ingrepen langzaamaan opnieuw door in het ziekenhuis. Hiermee gaan we echter niet terug naar de situatie van voor de lockdown, maar ontstaat er een "nieuw normaal" waarbij het essentieel is dat patiëntenstromen gescheiden zijn, social distancing gerespecteerd wordt en de hygiënevoorschriften strikt worden gevolgd.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis ondersteunt woonzorgcentra in aanpak corona

08 april 2020

Naar aanleiding van de coronacrisis en de uitdagingen die zich bijgevolg in de woonzorgcentra stellen, heeft het Sint-Andriesziekenhuis het initiatief genomen om zijn kennis rond onder meer ziekenhuishygiëne te delen met de wzc’s uit Tielt en de omliggende gemeenten.

Lees meer

Patiënten blijven welkom

06 april 2020

Ten gevolge van de coronacrisis gaat heel wat aandacht momenteel naar coronapatiënten en hun behandeling. We hebben intensief gecommuniceerd dat bezoekers weg dienen te blijven uit het ziekenhuis en dat patiënten enkel voor urgente zaken naar het ziekenhuis mogen komen. Niet-dringende afspraken, ingrepen en onderzoeken werden ondertussen uitgesteld tot na 3 mei. Van harte bedankt voor jullie begrip en medewerking in deze precaire periode.

Lees meer

Een boodschap voor patiënten of medewerkers?

31 maart 2020

Heb je een boodschap voor een familielid of vriend(in) die in het ziekenhuis is opgenomen? Wil je iets meedelen aan al onze patiënten? Of specifiek de patiënten die in isolatie verblijven vanwege het coronavirus? Wil je de medewerkers een hart onder de riem steken? Wat je ook wil zeggen of tonen, SartoTV brengt jouw boodschap tot bij onze patiënten en medewerkers.

Lees meer

Van harte bedankt!

30 maart 2020

De materialen, producten, attenties en steunberichten blijven het ziekenhuis binnenstromen n.a.v. het coronavirus. We willen jullie via deze video met heel ons hart bedanken voor deze bijzonder waardevolle ondersteuning. Jullie acties getuigen van een enorme warmmenselijkheid ondanks de moeilijke tijden. De coronacrisis is ongezien, maar dat geldt evenzeer voor deze golf aan waardering en geeft ons moed om door te gaan.

Lees meer

Patiënt met coronasymptomen? Zo meldt u zich correct aan

18 maart 2020

Bericht aan patiënten die naar het ziekenhuis, de spoedafdeling, de dienst medische beeldvorming of de huisartsenwachtpost komen: Hebt u een afspraak in het ziekenhuis? Indien u symptomen van het coronavirus vertoont, vragen we om niet naar het ziekenhuis te komen en uw afspraak zelf te annuleren. Komt u toch langs, dan doen we alsnog een bevraging om te vermijden dat besmette patiënten op consultatie komen. Hebt u via uw huisarts een afspraak bij de huisartsenwachtpost? Komt u langs op de spoedafdeling of de dienst medische beeldvorming? Bekijk onze instructievideo's om te zien hoe u zich als patiënt met vermoeden van coronabesmetting correct dient aan te melden.

Lees meer

Update coronavirus 16 maart

16 maart 2020

Geachte bezoeker, verblijft iemand van uw familie of vriendenkring in het ziekenhuis die u momenteel niet kunt bezoeken door de maatregelen inzake corona? Graag brengen we u op de hoogte van volgende mogelijkheden om het verblijf van de patiënten toch zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken: binnenbrengen en ophalen persoonlijke spullen; bellen via Skype.

Lees meer

Update coronavirus 14 maart

14 maart 2020

Het Sint-Andriesziekenhuis schikt zich maximaal naar de federale richtlijnen inzake het coronavirus. Daarom neemt het ziekenhuis de nodige voorzorgsmaatregelen om patiënten, bezoekers en medewerkers maximaal te beschermen. Vanaf heden t.e.m. 3 april (dit kan verlengd worden) gelden dan ook volgende beperkingen: uitstel niet-dringende consultaties, onderzoeken en ingrepen; bezoekverbod; sluiting restaurant.

Lees meer

Update coronavirus 13 maart

13 maart 2020

Het Sint-Andriesziekenhuis schikt zich maximaal naar de federale richtlijnen inzake het coronavirus. Daarom neemt het ziekenhuis de nodige voorzorgsmaatregelen om patiënten, bezoekers en medewerkers maximaal te beschermen. Vanaf heden gelden dan ook beperkingen op het bezoek aan patiënten en wordt het restaurant van het ziekenhuis gesloten voor patiënten en bezoekers. Dank voor uw begrip voor deze maatregelen.

Lees meer

Update coronavirus: mededeling aan bezoekers

12 maart 2020

Beste bezoeker, in afwachting van verdere richtlijnen van de overheid neemt het Sint-Andriesziekenhuis nu al de nodige voorzorgsmaatregelen om patiënten en medewerkers maximaal te beschermen. Naar aanleiding van de opmars van het virus en om de verspreiding ervan in de mate van het mogelijke te beperken, vragen we daarom met aandrang om niet-dringende bezoeken aan patiënten die in ons ziekenhuis verblijven uit te stellen naar een later tijdstip. Dank voor uw begrip en medewerking, ziekenhuishygiëne & directie Sint-Andriesziekenhuis

Lees meer

Coronavirus: stand van zaken

28 februari 2020

De kans dat het coronavirus zich in België zal verspreiden is zeer reëel. Kenmerken van het virus zijn koorts, hoesten, kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden. Het Sint-Andriesziekenhuis is voorbereid op een mogelijke uitbraak. Herken je een of meerdere symptomen van het coronavirus en ben je onlangs in een risicogebied (China, Zuid-Korea, Iran, Italië, Singapore, Japan) geweest? Dan hoef je niet te panikeren, neem eerst telefonisch contact op met je huisarts vooraleer naar het ziekenhuis te gaan en lees ook hier meer over het coronavirus: www.info-coronavirus.be/nl/.

Lees meer

Samen voor een gezond gewicht

25 februari 2020

Het Sint-Andriesziekenhuis organiseert enkele activiteiten n.a.v. Wereld Obesitas Dag (4 maart). Van 2 t.e.m. 6 maart kan iedereen meestappen op de loopband in de inkomhal ten voordele van een Tielts gezondheidsproject en op 7 maart is er een infonamiddag rond overgewicht waarbij Koen Crucke en Jan Gheysens komen getuigen over hun strijd tegen de kilo’s.

Lees meer

Zelfstandige vroedvrouwen werken samen met Sint-Andriesziekenhuis

21 februari 2020

De zelfstandige vroedvrouwenpraktijk Aesem, bestaande uit Tamara Van Overmeire, Gwendolien Vilez, Fien Stockman en Ine Berghman, werkt voortaan samen met het Sint-Andriesziekenhuis. Hierdoor kunnen mama’s die wensen te bevallen onder begeleiding van een vroedvrouw genieten van de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Lees meer

28 februari: gratis screening etalagebenen

17 februari 2020

In februari staat de dienst vaatheelkunde in de kijker in het Sint-Andriesziekenhuis en vindt er een gratis screening etalagebenen plaats. Deze aandoening kenmerkt zich door vernauwingen van de slagaders in het been en veroorzaakt beenkrampen tijdens het wandelen. In de meest extreme gevallen kan de slagader helemaal dichtslibben en een hartinfarct of hersentrombose veroorzaken. Kom op vrijdag 28 februari tussen 9 en 12 uur langs en laat u gratis screenen op deze aandoening.

Lees meer

BFHI-label voor kraamafdeling

12 februari 2020

Voortaan draagt onze kraamafdeling het BFHI-label. Het BFHI of Baby Friendly Hospital Initiative is een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie en UNICEF om ervoor te zorgen dat elke baby en ook de moeders de beste kansen krijgen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Lees meer

‘Draag een bouwsteentje bij’ verrast zieke kinderen met Legopakket

06 februari 2020

Zondag 3 februari werden de kinderen op de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis verrast met een Legogeschenkje van Bricks-and-More en LAKC Lego Fans. De actie ‘Draag een bouwsteentje bij’, gecoördineerd door een Lego community in BeNeLux, zet zich in voor het goede doel en trakteert zieke kinderen in België en Nederland op een Legopakket.

Lees meer

G2 voor Think Pink

01 februari 2020

Nadat de medewerkers van afdeling geriatrie G2 van het Sint-Andriesziekenhuis onlangs een collega verloren aan borstkanker, willen zij graag extra aandacht vragen voor deze ziekte. Daarom kozen ze ervoor om n.a.v. Wereld Kanker Dag op 4 februari 2020 vzw Think Pink te steunen met verschillende acties gedurende de maand februari.

Lees meer

Problemen ICT-netwerk

23 januari 2020

Ten gevolge van het falen van een cruciaal netwerkcomponent ondervond het ziekenhuis vandaag hinder op ICT-vlak. Alle basis- en geplande zorg kon weliswaar doorgaan en de patiëntveiligheid kwam niet in het gedrang.

Lees meer

Januari, maand van de urologie

21 januari 2020

Met de start van het nieuwe jaar zet het Sint-Andriesziekenhuis vanaf nu elke maand een specialisme in de kijker. Deze maand krijgen de urologen een platform om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Dat doen ze onder meer met een driedaagse infostand waarop ze het publiek te woord staan rond diverse urologische onderwerpen. Er worden interessante videofragmenten getoond en er liggen infobrochures ter beschikking.

Lees meer

Moeten kleinere materniteiten binnenkort dicht?

16 januari 2020

Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt dat meerdere materniteiten in Vlaanderen en Wallonië de deuren zouden moeten sluiten, waaronder ook die van het Sint-Andriesziekenhuis. Dit naar aanleiding van het nieuwe rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Algemeen directeur dhr. Peter Lauwyck reageert.

Lees meer

Opnieuw gouden griepvaccinatiecertificaat met felicitaties van Wouter Beke

16 januari 2020

Midden oktober lanceerde het Sint-Andriesziekenhuis een sensibiliseringscampagne voor de medewerkers om zich opnieuw te laten vaccineren tegen griep. Voor het tweede jaar op rij behaalde het ziekenhuis zo het gouden certificaat van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke feliciteerde het ziekenhuis daarom met een persoonlijke videoboodschap.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis deelt stukje winst met medewerkers

03 januari 2020

Donderdag 2 januari vond de nieuwjaarsreceptie voor de artsen en medewerkers plaats in het Sint-Andriesziekenhuis. Naar gewoonte worden de collega’s met 25 jaar dienst gehuldigd en geeft Peter Lauwyck, algemeen directeur, zijn jaarlijkse toespraak. Goed nieuws daarbij voor alle medewerkers dit keer: vanaf 2020 deelt het ziekenhuis een stukje van zijn winst met de medewerkers, een primeur in de Vlaamse ziekenhuiswereld.

Lees meer

5700 euro ten voordele van Warmste Week

24 december 2019

Gedurende de maand december vonden in het Sint-Andriesziekenhuis verschillende acties plaats ten voordele van de Warmste Week. In totaal werd 5700 euro ingezameld waardoor zes goeie doelen elk € 950 krijgen. Deze doelen werden voorgesteld door de medewerkers van het ziekenhuis.

Lees meer

Nieuwe arts: dr. Thomas Wetzels, orthopedist

23 december 2019

Op 2 januari gaat dokter Thomas Wetzels van start op de dienst orthopedie. Naast de algemene orthopedie en traumatologie legt hij zich toe op heup-, hand- en polschirurgie.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis zet schouders onder de Warmste Week

27 november 2019

Gedurende de maand december vinden in het Sint-Andriesziekenhuis verschillende acties plaats ten voordele van de Warmste Week. Zo worden onder meer een bakmarathon en quizavond georganiseerd. De opbrengst gaat integraal naar zes goeie doelen waar bepaalde medewerkers van het ziekenhuis een band mee hebben.

Lees meer

21 november: gratis infoavond 'Prostaat, een harde noot om te kraken?'

13 november 2019

U bent van harte welkom op donderdagavond 21 november voor een interactieve presentatie over de prostaat en prostaatlijden. Voor- en nadelen van verschillende behandelingen voor prostaatkanker en goedaardige prostaatvergroting komen hierbij aan bod. Gastspreker van dienst is uroloog dr. Pieter Jan Elshout.

Lees meer

Wij steunen Rode Neuzen Dag

04 november 2019

Rode Neuzen Dag staat sinds 2015 op de Vlaamse kalender. En dat is ook in 2019 het geval. Want voor de vierde keer organiseren VTM, Qmusic, HLN en Belfius Rode Neuzen Dag. Samen met heel Vlaanderen! Ook het Sint-Andriesziekenhuis steunt Rode Neuzen Dag door de gadgets - rode neuzen, balpennen en sleutelhangers - te koop aan te bieden.

Lees meer

Arts Sint-Andriesziekenhuis steunt met Lions Club Tielt benefiet voor vzw Boven De Wolken

28 oktober 2019

Op 1 november vindt in de Europahal een benefiet plaats ten voordele van vzw Boven De Wolken. Een van de vier initiatiefnemers is Dominique Maes uit Egem. Zijn moeder en verpleegkundige in het Sint-Andriesziekenhuis, Katrien, ging aankloppen bij dokter Steven De Coninck voor steun van de plaatselijke Lions Club. Een initiatief waar de Lions maar al te graag hun schouders onder zetten.

Lees meer

Opbrengst verkoop muffins t.v.v. Stichting Alzheimer Onderzoek

23 oktober 2019

Gedurende de maand september verkochten we in ons restaurant muffins t.v.v. de Stichting Alzheimer Onderzoek. Graag willen we iedereen bedanken die deze actie steunde door een of meerdere muffins te kopen. In totaal gingen ruim 400 muffins over de toonbank waarmee we een rond bedrag van 600 euro aan de Stichting Alzheimer Onderzoek hebben kunnen schenken.

Lees meer

17 oktober: Dag tegen Kanker

17 oktober 2019

Donderdag 17 oktober is het Dag tegen Kanker en daarom organiseerde het Sint-Andriesziekenhuis zoals elk jaar een aantal activiteiten voor de kankerpatiënten. Hand- en voetmassage, gelaatsbehandeling, een ontmoetingsmoment met brunch ... kortom, allemaal ontspanningsmomenten om onze kankerpatiënten te verwennen. Ook bezoekers konden in de inkomhal terecht voor een gratis geel lintje en tal van infofolders rond kanker.

Lees meer

13 oktober: Wereld Trombose Dag

14 oktober 2019

13 oktober is het Wereld Trombose Dag. Een dag waarop we even stilstaan bij het vaak over het hoofd gezien en misbegrepen fenomeen trombose. Jaarlijks komen er tot 15.000 nieuwe ‘diepe veneuze tromboses’ voor, ook wel trombosebeen genoemd: een aandoening waarbij er ongecontroleerd bloedstolsels ontstaan in de dieper gelegen aderen van het been met pijn aan en/of opzwelling van het been als mogelijk gevolg. Veel leed kan nochtans voorkomen worden mits snelle behandeling.

Lees meer

Oktober = borstkankermaand

10 oktober 2019

Tijdens de maand oktober hebben we extra aandacht voor borstkanker. Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar kunnen gratis deelnemen aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Zo kunnen ze om de twee jaar gratis borstfoto’s laten nemen, om borstkanker vroegtijdig op te sporen. In het kader van de borstkankermaand vinden enkele activiteiten plaats in Tielt, waaronder een infoavond rond borstkankeropsporing en een vrouwvriendelijke wandeling.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis gaat met ludieke, informatieve kortfilm opnieuw voor gouden certificaat griepvaccinatie

09 oktober 2019

Vorig jaar liet 81,3 procent van de medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis zich vaccineren tegen griep. Hiermee was dit ziekenhuis een van de weinige in Vlaanderen met zo’n hoge vaccinatiegraad. Ook dit jaar wordt volop ingezet op intensieve educatie en sensibilisering om zo het percentage nog hoger te krijgen en opnieuw het gouden certificaat van het Agentschap Zorg en Gezondheid te behalen.

Lees meer

11 oktober: opening tentoonstelling n.a.v. Werelddag Geestelijke Gezondheid

07 oktober 2019

Vrijdag 11 oktober om 16 uur vindt in het Sint-Andriesziekenhuis de officiële opening plaats van de tentoonstelling n.a.v. de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid op 10 oktober. Psychiater Antonio Gazziano zal de tentoonstelling toelichten.

Lees meer

Reünie (brug)gepensioneerden

07 oktober 2019

Naar goede jaarlijkse gewoonte kwamen alle oud-medewerkers vrijdag 4 oktober samen in het restaurant van het ziekenhuis voor een gezellig samenzijn met taart en koffie. Om op de hoogte te blijven van de evoluties binnen het ziekenhuis kregen ze dit jaar een rondleiding op de vernieuwde technische dienst.

Lees meer

Publicatie "Alles over spataders en trombose" door dr. Marc Vuylsteke

27 september 2019

Op 26 september stelde vaatchirurg Marc Vuylsteke zijn eerste boek 'Alles over spataders en trombose' officieel voor in de aula van Lannoo Uitgeverij. Het boek biedt een helder antwoord op de meest gestelde vragen over spataders en trombose.

Lees meer

Week van het Hart: suiker, diabetes en hart- en vaatziekten

23 september 2019

Naar jaarlijkse gewoonte wordt onder stimulans van de cardiologen en de Belgische Cardiologische Liga een sensibiliseringscampagne gevoerd tijdens de Week van het Hart (23-29 september). Hart- en vaatziekten behoren tot de belangrijkste doodsoorzaken in ons land, preventie is dan ook een prioriteit van de cardiologen en bij uitbreiding alle artsen.

Lees meer

Infoavond in de kijker: burn-out en depressie te Meulebeke

20 september 2019

Tijdens deze infoavond geeft psychiater Antonio Gazziano een korte toelichting omtrent depressie versus burn-out. Hoe ontstaan een burn-out en depressie? Wat zijn de mogelijke behandelingen? Wat gebeurt er op een PAAZ-dienst?

Lees meer

Kinderafdeling ontvangt VR-bril van vzw Voor Kinderen

12 september 2019

Op 11 september vond de officiële schenking plaats van 5 Oncomfort Sedakits door VZW Voor Kinderen aan de kinderafdeling het Sint-Andriesziekenhuis, O.L.V. van Lourdes Waregem, Sint-Jozefskliniek Izegem, AZ Delta Roeselare en UZ Gent.

Lees meer

Verouderingspak simuleert beperkingen geriatrische patiënten

11 september 2019

Medewerkers die op de afdeling geriatrie van het Sint-Andriesziekenhuis werken, kregen de kans om tijdens een bijscholing o.l.v. geriater dr. Julien Dekoninck een ‘verouderingspak’ aan te trekken. Het doel? Je kunnen inleven in hoe het voelt om 80 jaar oud te zijn. Dat maakt dat je veel beter begrijpt wat er in geriatrische patiënten omgaat zodat je je zorg daaraan kan aanpassen.

Lees meer

September = cupcake-muffinmaand

03 september 2019

Jaarlijks wordt er op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, wereldwijd extra aandacht besteed aan de ziekte van Alzheimer. De Stichting Alzheimer Onderzoek heeft daarom de maand september uitgeroepen tot cupcake-muffinmaand. Tijdens deze maand willen zij zoveel mogelijk mensen oproepen om cupcakes en/of muffins te bakken en deze te verkopen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Als ziekenhuis dragen wij ons steentje bij door vanaf donderdag 5 september in het restaurant muffins te verkopen.

Lees meer

Vervoeg jij binnenkort ons verpleegkundig team?

14 augustus 2019

Wij zijn op zoek naar een verpleegkundige algemene diensten voor onze mobiele equipe. Jouw takenpakket? Je werkt mee aan een kwaliteitsvolle zorgverlening op de dienst en helpt zo de afgesproken doelstellingen te bereiken. Je verleent verpleegkundige basis- en gespecialiseerde zorg, stelt het zorggebeuren rond de patiënt centraal en overlegt met collega’s en artsen. Verder ondersteun je de patiënt en zijn familie. Wat bieden we jou?

Lees meer

Week van de borstvoeding: mama's krijgen inbakerdoek cadeau

07 augustus 2019

Borstvoeding, de beste start voor moeder en kind. Met die boodschap vergezeld van een inbakerdoek werden de borstvoedende mama's in de kraamkliniek verrast tijdens de internationale week van de borstvoeding (1-7 augustus). Deze week wordt er extra aandacht geschonken aan de vele voordelen die borstvoeding zowel voor het kindje als voor de mama met zich meebrengt.

Lees meer

Schilderijen Frank Bogaert te bezichtigen op 10 augustus in Sint-Andriesziekenhuis

05 augustus 2019

Eind april vond de officiële opening van de Frank Bogaertzaal plaats in het Sint-Andriesziekenhuis. In deze vergaderzaal wordt een selectie van de schilderijen van de gelijknamige kunstenaar geëxposeerd. Aangezien de zaal enkel toegankelijk is voor de medewerkers van het ziekenhuis, wordt ze op 10 augustus uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek. Historica Ann Callens kadert de werken van deze overleden Tieltse artiest.

Lees meer

Intern noodplan 'hittegolf en ozonpieken'

23 juli 2019

De komende dagen wordt het tropisch warm met een piek op woensdag 24 en donderdag 25 juli. Het ziekenhuiscoördinatiecomité heeft daarom beslist om het intern noodplan 'hittegolf en ozonpieken' op te starten.

Lees meer

Nieuw leven voor oude bh's

09 juli 2019

Op 13 oktober 2019 (No Bra Day) doet het Sint-Andriesziekenhuis, in samenwerking met stad Tielt en verschillende vrouwenorganisaties, mee aan een wandeling doorheen de stad voor een betere bewustwording van de screeningscampagne voor borstkanker. In aanloop naar dit evenement worden oude bh’s verzameld. Hebt u een of meerdere bh's die geen dienst meer doen? Deponeer ze in een van onze collectors!

Lees meer

In de kijker: vacature verpleegkundige mobiele equipe

04 juli 2019

Heb je een hart voor verpleegkundige basis-en gespecialiseerde zorg? Wil je meewerken aan een kwaliteitsvolle zorgverlening op verschillende van onze diensten? Staat de patiënt centraal en overleg je vlot met collega’s en artsen? Dan ben je misschien wel de verpleegkundige die we zoeken voor onze mobiele equipe.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis investeert in hoofdhuidkoeler voor kankerpatiënten met steun TVDK

24 juni 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis investeerde met de steun van het TVDK (Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen Kanker) in een Paxman Cooling Cap. Dit toestel zorgt voor hoofdhuidkoeling en vormt een eenvoudige behandeling om haarverlies veroorzaakt door bepaalde chemotherapiemedicijnen te voorkomen.

Lees meer

Info- en terugkomdag obesitaskliniek 2019

24 juni 2019

Zaterdag 25 mei vond de info- en terugkomdag van de obesitaskliniek plaats in Shamrock Tielt. Een honderdtal aanwezigen kon de uiteenzettingen volgen van verschillende gastsprekers over diverse onderwerpen aangaande obesitas.

Lees meer

Jaarverslag 2018

24 juni 2019

Benieuwd naar de hoogtepunten van het Sint-Andriesziekenhuis uit 2018? Neem dan snel een kijkje in het nieuwe jaarverslag.

Lees meer

300 mensen laten hartritme gratis screenen

20 juni 2019

Woensdag 19 juni vond er in het Sint-Andriesziekenhuis een gratis screening hartritme plaats n.a.v. de Week van het Hartritme. Zo'n 300 mensen kwamen langs om hun hart te laten screenen op voorkamerfibrillatie. Daarnaast werden doorlopend trainingen reanimatie gegeven.

Lees meer

Zumba-avond ten voordele van kinderafdeling Sint-Andriesziekenhuis

17 juni 2019

Vrijdagavond 31 mei vond in de Europahal opnieuw een Zumba-initiatie plaats ten voordele van de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. Zumbaleraar Papy Souleymani Sane zet zich al jaren in voor het goede doel. Voor het tweede jaar op rij koos hij voor de kinderafdeling. Dit keer werd er een mooie som van 5500 euro ingezameld.

Lees meer

Yves Lampaert steunt fietsbeleid Sint-Andriesziekenhuis

11 juni 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis organiseert van 11 t.e.m. 14 juni de Week van de fiets. Het doel is zoveel mogelijk medewerkers motiveren om met de fiets naar het werk te komen. Belgisch wielrenner Yves Lampaert staat hier voor de volle 100 procent achter en kwam met plezier even langs om zijn enthousiasme kenbaar te maken.

Lees meer

Primeur in Benelux: levensechte simulatiepoppen voor botboortraining spoedverpleegkundigen

29 mei 2019

Dinsdag 28 mei vond het tweede Netwerksymposium Spoed plaats in het Sint-Andriesziekenhuis. Verpleegkundigen van de spoedafdelingen van Jan Ypermanziekenhuis, AZ Delta en Sint-Andriesziekenhuis kregen er de kans om botboortrainingen te doen op levensechte reanimatiepoppen. Een primeur in de Benelux.

Lees meer

28 mei: World Bedwetting Day

28 mei 2019

Dinsdag 28 mei is het World Bedwetting Day. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor bedplassen bij kinderen. Urologe dr. Van den Heuvel en kinderarts dr. De Jaeger laten hun licht schijnen op deze problematiek die vaak een medische oorzaak kent.

Lees meer

Word jij onze nieuwe hoofdverpleegkundige geriatrie?

27 mei 2019

Een warm hart voor ouderen, minstens vijf jaar ervaring in verpleging en leidinggevende capaciteiten. Beschik jij over deze drie eigenschappen? Dan kom je aardig in de buurt van de hoofdverpleegkundige geriatrie die we momenteel zoeken.

Lees meer

Week zonder tabak 2019

27 mei 2019

Naar aanleiding van de Werelddag zonder tabak op 31 mei staat er in de inkomhal van het ziekenhuis een infostand met informatie rond stoppen met roken. Ook komt u meer te weten over de rookstopbegeleiding door de tabakoloog van het Sint-Andriesziekenhuis. Kom vrijblijvend langs voor meer info!

Lees meer

Op zoek naar een job in de schoonmaak?

14 mei 2019

Op dit moment zijn er verschillende openstaande vacatures (80/100%) voor een medewerker mobiele equipe in de schoonmaak. Heb je oog voor hygiëne en ben je op zoek naar een afwisselende job? Dan is deze vacature je misschien wel op het lijf geschreven!

Lees meer

Dag van de Verpleging 2019

13 mei 2019

Op 12 mei, Dag van de Verpleging, willen we in het bijzonder al onze verpleegkundigen bedanken voor hun dagelijkse inzet om onze patiënten met de warmste zorg te omringen. Als dank werden alle medewerkers vrijdag 10 mei getrakteerd op een heerlijk ontbijt ter gelegenheid van deze dag.

Lees meer

Vacature in de kijker: kinderarts (deeltijds/voltijds)

10 mei 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis Tielt heeft 2 voltijdse of deeltijdse vacatures voor een arts-specialist in de kindergeneeskunde. U komt terecht in een toffe, dynamische groep kinderartsen op onze recent vernieuwde kinderafdeling, materniteit en n-dienst. Met ruimte voor een goede balans tussen werk en privé.

Lees meer

Goede handhygiëne maakt van iedereen een superheld

10 mei 2019

Niemand was deze week veilig voor An en Trees van Clean Care. Deze twee superhelden spraken iedereen aan op hun handhygiëne en kroonden al wie die consequent toepast ook tot superheld in goede handhygiëne.

Lees meer

Opening vergaderzaal Frank Bogaert

02 mei 2019

Maandag 29 april vond de officiële opening plaats van vergaderzaal 'Frank Bogaert', als eerbetoon vernoemd naar deze overleden Tieltse kunstenaar (1950-2014). Naar aanleiding hiervan worden in de vergaderzaal momenteel enkele van zijn kunstwerken geëxposeerd, ter beschikking gesteld door stad Tielt.

Lees meer

Nieuwe artsen

30 april 2019

In mei verwelkomen we twee nieuwe artsen in het Sint-Andriesziekenhuis: spoedarts dr. Ibolya Toth en arts-specialist in de fysische geneeskunde en revalidatie dr. Céline Van Gutte. Veel succes gewenst!

Lees meer

Ben jij de OK-verpleegkundige die we zoeken?

29 april 2019

Je biedt kwalitatieve zorgverlening met aandacht voor de patiënt in zijn totaliteit; als omloopverpleegkundige en instrumentist ondersteun je de artsen bij operatieve chirurgische ingrepen; je ondersteunt de anesthesist bij ingrepen. Beschik je bovendien over een diploma gegradueerd/bachelor verpleegkunde of gebrevetteerd/gegradueerd verpleegkunde?

Lees meer

Reanimatietraining voor en door (huis)artsen

25 april 2019

Dinsdag 23 april vond in het Sint-Andriesziekenhuis een reanimatieavond plaats voor de huisartsen van Tielt en omstreken en de specialisten van het ziekenhuis. De avond stond onder leiding van dr. Greet Raes (huisarts in Tielt) en dr. Sophie Vandeplassche (diensthoofd spoedgevallen Sint-Andries).

Lees meer

Infoavond in de kijker: verstopte buizen ... wat nu?

19 april 2019

Dinsdag 23 april vindt in Wingene een gratis infoavond van onze artsen-specialisten plaats rond verstopte aders. Topics zijn 'Hoe houden we de loodgieter buiten?'; 'Als de kroonslagaders verstopt geraken …'; 'Wat als de circulatie naar de hersenen vermindert?'; 'Au, mijn kuiten doen pijn!'

Lees meer

Europese dag van de rechten van de patiënt

18 april 2019

18 april is de Europese dag van de rechten van de patiënt. Dit jaar zetten we het patiëntenrecht 'wettelijk vertegenwoordiger van de patiënt' in de kijker. In principe oefen je zelf je patiëntenrechten uit. Als je minderjarig bent of wilsonbekwaam wordt, kan dat niet (meer). De wet regelt in zo’n geval wie jouw rechten borgt.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis exposeert op Labadoux

15 april 2019

Van 3 tot 5 mei vindt het muziekfestival Labadoux opnieuw plaats in Ingelmunster. Sinds enkele jaren heeft het festival een werkgroep die via ‘community art’ de festivalweide toegankelijker wil maken voor kwetsbaardere doelgroepen. Dit jaar is het thema ‘Labadoux bloeit’ . De afdeling Geriatrie en Ergotherapie van het Sint-Andriesziekenhuis zijn van de partij met enkele creaties.

Lees meer

Tentoonstelling Kunstkring Sint-Andries inkomhal

03 april 2019

Nog tot 30 mei loopt een nieuwe tentoonstelling van Kunstkring Sint-Andries in de inkomhal van het ziekenhuis. 13 medewerkers van het ziekenhuis en woonzorgcentrum tonen hun artistieke creaties aan de patiënten en bezoekers. De tentoongestelde werken zijn heel divers: borduurwerk en juwelen, tekeningen en schilderijen, foto’s, keramiek en beeldhouwwerken.

Lees meer

Vacature in de kijker: Voorwerk(st)er Schoonmaak

26 maart 2019

Ben je een krak in personeelsplanning? Schuilt in jou een geboren (bege)leider? Bewaak je als geen ander procedures rond ziekenhuishygiëne en professionele schoonmaaktechnieken? Schrik je er niet voor terug om in te springen in schoonmaak of centrale afwas tijdens drukke periodes of bij kortdurige ziekte? Dan ben jij misschien wel de voorwerk(st)er schoonmaak die we zoeken!

Lees meer

26 maart: gratis infoavond 'Help, mijn rug doet pijn!' in Pittem

26 maart 2019

Gratis infoavond waarop enkele artsen-specialisten van het Sint-Andriesziekenhuis het hebben over anatomie, ziektebeelden en conservatieve behandeling; behandelingsplan in de pijnkliniek voor (lumbo)-ischialgie; operatie voor rugpijn: wanneer, hoe en erna.

Lees meer

Borstpathologie binnen het Sint-Andriesziekenhuis

18 maart 2019

Vrijdag 15 maart maakte Kom op tegen Kanker melding van zeven ziekenhuizen, waaronder ook het Sint-Andriesziekenhuis, die zich onterecht als borstkliniek voorstellen. Het Sint-Andriesziekenhuis beschikt inderdaad niet over deze erkenning omdat het vooropgestelde patiëntaantal op jaarbasis niet wordt behaald. Aan alle andere erkenningsnormen is wel voldaan.

Lees meer

Dinsdag 19 maart: gratis infoavond 'Burn-out en depressie' @ Sint-Andriesziekenhuis

11 maart 2019

Tijdens deze infoavond geeft psychiater Antonio Gazziano (Sint-Andriesziekenhuis) een korte toelichting omtrent depressie versus burn-out. Daarna is het de bedoeling om interactief vragen te stellen over beide thema's, maar ook gerelateerde zaken mogen aan bod komen.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis pionier met avondhospitalisaties IBD-patiënten

05 maart 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis is sinds kort gestart met namiddag- en avondhospitalisaties voor IBD-patiënten (inflammatoir darmlijden) op het dagziekenhuis. Een unicum in Vlaanderen waarmee het ziekenhuis aan patiënten met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa de kans wil geven om buiten de werkuren naar het ziekenhuis te komen voor hun therapie.

Lees meer

Maart, internationale maand van strijd tegen dikkedarmkanker

01 maart 2019

Maart is de internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing van deze kanker verhoogt de kans op genezing. Het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker geeft mannen én vrouwen van 51 t.e.m. 74 jaar de kans om deel te nemen.

Lees meer

Gratis infoavond in Ardooie: Wat als mijn gewicht te zwaar gaat wegen?

20 februari 2019

Dinsdag 26 februari is er een gratis infoavond in Ardooie waarop de specialisten van onze Obesitaskliniek het hebben over obesitas als ziekte, comorbiditeiten en behandelingsvormen; de rol van lichaamsbeweging bij obesitas; het belang van voeding in het ziekteproces en de chirurgische benadering.

Lees meer

Opbrengst Sint-Andriesdag gaat naar Paradanszo

07 februari 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis overhandigde op 5 februari een cheque t.w.v. 778,83 euro aan rolstoeldansvereniging Paradanszo uit Ingelmunster. “Een vereniging die we een warm hart toedragen en met plezier steunen”, aldus verpleegkundig directeur Matthijs Samyn.

Lees meer

Jobstudenten zomer 2019

01 februari 2019

Ben je op zoek naar een studentenjob? Droom je ervan om de werksfeer in een ziekenhuis op te snuiven? Bekijk dan zeker onze vacatures voor jobstudenten voor komende zomer. We zijn op zoek naar studenten verpleegkunde en jobstudenten huishoudelijke diensten.

Lees meer

Zorg aan Zet. Ook jouw mening telt!

29 januari 2019

Zorg aan Zet is een groot maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat … Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over? Zorg aan Zet wil de discussie over de zorg aanvuren. Zodat het thema zorg hoog op de politieke agenda komt in aanloop naar de Vlaamse en federale verkiezingen. Want zorg, dat beroert iedereen.

Lees meer

Ondertekening Charter Generatie Rookvrij

28 januari 2019

Maandagmorgen 28 januari ondertekenden we samen met 10 andere West-Vlaamse ziekenhuizen het Charter Generatie Rookvrij tijdens het geboortefeest van Generatie Rookvrij, de campagne die alle kinderen geboren vanaf 2019 rookvrij wil laten opgroeien.

Lees meer

Nieuwe dermatologe vanaf 4 februari

24 januari 2019

Op 4 februari gaat dokter Cristina Dumitrescu van start in het Sint-Andriesziekenhuis als dermatologe. Afspraken kunnen nu al gemaakt worden voor consultaties vanaf 4 februari. Raadplegingen zijn mogelijk van maandag tot vrijdag telkens tussen 9.30 en 15.00 uur.

Lees meer

Fusie woon- en zorgcentrum Sint-Andries (Tielt) en O.L.V. van Lourdes (Wakken)

21 januari 2019

De fusie van beide woonzorgcentra heeft als doel om via een krachtenbundeling beter te kunnen inspelen op de toekomstige uitdagingen binnen de ouderenzorg. Beide woonzorgcentra zullen de huidige kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening in de toekomst voortzetten en zullen hierbij hun expertise in zware zorgsituaties samen verder ontwikkelen, centraliseren en delen. Beide woonzorgcentra zullen samen 285 plaatsen ter beschikking hebben (61 plaatsen meer dan nu) én thuiszorg ondersteunende voorzieningen aanbieden. Hierdoor kan een antwoord op maat van elke zorgvraag en van elke oudere in de regio Tielt-Wakken aangeboden worden. De fusie gaat in vanaf juli dit jaar.

Lees meer

Uitbreiding dienst gynaecologie

15 januari 2019

Naar aanleiding van de uitbreiding op de dienst gynaecologie vestigen we graag even de aandacht op de gewijzigde contactgegevens van onze gynaecologen dr. Devolder, dr. Hoste, dr. Servaes, dr. Lampaert en dr. Boone.

Lees meer

Vroedvrouw Iris Poignie als vrijwilligster naar Rwanda

09 januari 2019

Woensdag 9 januari vertrekt Iris Poignie, vroedvrouw in ons ziekenhuis, samen met haar dochter en enkele vrienden naar Rwanda om er vrijwilligerswerk te doen. Ze zullen er hun schouders zetten onder de projecten van vzw IMPORE.

Lees meer

15 en 16 januari: info- en promostand Belgisch KinderKanker Steunfonds (BKKS)

07 januari 2019

Het Belgisch KinderKanker Steunfonds vzw heeft tot doel de levenskwaliteit van gezinnen met een kindje met kanker te verbeteren. Het Belgisch KinderKanker Steunfonds tracht om tijdens de meest donkere dagen van de zieke kinderen een bron van hoop en verstrooiing te zijn en hen meer vreugde te bezorgen. Op 15 en 16 januari komen ze zich voorstellen met een info- en promostand in onze inkomhal.

Lees meer

Nieuwe artsen

04 januari 2019

Deze maand verwelkomen we twee nieuwe artsen in ons specialistenkorps: orthopediste Justine Barbier en neus-, keel- en oorarts Benedicte Verhaeghe. Van harte welkom en veel succes gewenst!

Lees meer

Twee kerstkindjes geboren

26 december 2018

Elke geboorte is een wonder. Maar de baby’s die op Kerstmis het levenslicht zien zetten we graag even in de kijker. Gisteren werden twee kerstkindjes geboren in ons ziekenhuis, Nelle Desmet (ouders Coppens Bianca en Desmet Tom) en Jutta Verstraete (ouders Dejonckheere Eveline en Verstraete Ronald). Van harte gefeliciteerd!

Lees meer

Kraamafdeling steunt Berrefonds voor Warmste Week

20 december 2018

Voor de Warmste Week schonk de kraamafdeling van ons ziekenhuis 250 euro aan het Berrefonds. Dat fonds biedt met een herinneringsdoos, koesterkoffer, praatgroepen en nazorg steun op maat aan de ouders, broers en zussen die geconfronteerd worden met het verlies van een kindje. De kraamafdeling maakt sinds kort gebruik van de koesterkoffer bij het verlies van een baby en vindt dit een prachtig initiatief, vandaar deze welverdiende steun.

Lees meer

Spelers SV Zulte Waregem bezoeken kinder- en kraamafdeling

19 december 2018

Naar goede gewoonte bezochten enkele voetballers van SV Zulte Waregem de kinder- en kraamafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. De zieke kinderen en pasgeborenen werden allemaal getrakteerd op een geschenkje en een poster met handtekening van de voetballers. Sammy Bossut, Thomas Buffel, Urho Nissilä, Mikael Soisalo en Wim Vermeer, bedankt voor jullie bezoekje!

Lees meer

Gouden certificaat voor griepvaccinatie Sint-Andriesziekenhuis

12 december 2018

Maar liefst 81,3 procent van de medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis liet zich dit jaar vaccineren tegen griep. Essentieel om niet enkel zichzelf maar ook de patiënten en bezoekers te beschermen tegen het griepvirus. Het ziekenhuis is een van de weinige in Vlaanderen met zo’n hoge vaccinatiegraad en behaalt zo het gouden certificaat van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Een gevolg van intensieve educatie en sensibilisering”, weet verpleegkundig directeur Matthijs Samyn.

Lees meer

Word jij onze nieuwe vrijwilliger? Kom langs op 11 december voor meer info!

07 december 2018

In het Sint-Andriesziekenhuis zijn dagelijks vrijwilligers in de weer om patiënten, bezoekers en medewerkers te ondersteunen. Het belang van hun inzet is niet te onderschatten. Maar ook voor de vrijwilligers zelf vormt dit werk een waardevolle zingeving in hun leven. Naar aanleiding van de Dag van de Vrijwilliger op 5 december organiseert het ziekenhuis op dinsdag 11 december een infostand voor vrijwilligers.

Lees meer

Infoavonden jonge ouders 2019

05 december 2018

De gratis infoavonden voor toekomstige ouders bieden zwangerschapsbegeleiding om in vertrouwen naar de bevalling en het ouderschap toe te groeien. De sessies worden gegeven op een interactieve manier in groepen van maximum 20 koppels en/of alleenstaanden.

Lees meer

Muzikale kerstmaand dankzij vleugelpiano in Sint-Andriesziekenhuis

03 december 2018

Gedurende de maand december staat in de inkomhal van het ziekenhuis een vleugelpiano. De piano is vrij te bespelen door iedereen die dat wenst. Het hoofddoel is een sfeer van warmte, gezelligheid en welbevinden creëren. Een concept dat komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en ook stilaan in onze Vlaamse ziekenhuizen ingeburgerd raakt.

Lees meer

Sint-Andriesdag 2018

30 november 2018

Vandaag vieren we opnieuw het naamfeest van het ziekenhuis. Leuze dit jaar is 'De kracht van kwetsbaarheid'. Om onze medewerkers te verwennen vonden gisteren enkele boeiende activiteiten plaats waaronder een sfeervol inspiratiemoment, een rolstoeldansvoorstelling van Paradanszo en de voordracht van Krista Bracke 'Mijn leven op stelten'.

Lees meer

Uitbouw preopnamebalie

28 november 2018

Tot eind december verhuizen de loketten van de Centrale Inschrijving tijdelijk naar Route 1 ter hoogte van de Opnamelokalen. Dit kadert in de renovatiewerken naar aanleiding van de uitbouw van een preopnamebalie. Zo integreren we preoperatieve verpleegkundigen in het opnameproces die u binnenkort meer toelichting kunnen geven omtrent uw geplande opname. Als patiënt blijft u zich gedurende de werken verder aanmelden aan de kiosk van waaruit u doorverwezen wordt naar Route 1. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Lees meer

Bedankt vrijwilligers!

27 november 2018

Vandaag verwennen we onze vrijwilligers met taart en koffie. Een klein gebaar voor de grote bijdrage die ze leveren aan de werking van ons ziekenhuis. Van harte bedankt voor jullie belangeloze inzet!

Lees meer

Krakende gewrichten: smeren of vervangen? Infoavond op 27 november in Wakken

20 november 2018

Gratis infoavond rond de behandeling van knie- en heupartrose in Wakken. Wat is artrose? Niet-chirurgische behandelingen; Heelkundige aanpak; Revalidatie na heelkunde. Gastsprekers zijn dr. Descheemaeker (fysiotherapeut), dr. Raes (orthopedist) en Sofie Van Assche (kinesiste).

Lees meer

Infoavond 'Herken een beroerte, red een leven' op 15 november in Oostrozebeke

14 november 2018

Gratis infoavond rond het thema beroerte. Wat is een beroerte, hoe herken je het en kan je er iets aan doen? Na een beroerte: de revalidatie. Gastsprekers van dienst zijn Dr. Philippe Tack, neuroloog en Emilie Tack, kinesiste (Sint-Andriesziekenhuis)

Lees meer

Nieuwe simulator voor urgenties en reanimaties

03 november 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt - dat begin 2018 de wereldwijd erkende JCI-accreditering toegekend kreeg - heeft onlangs een nieuwe Resusci Anne simulator aangekocht. Met deze simulator, een levensecht model van een persoon met stem-, long- en hartgeluiden, wil het ziekenhuis inzetten op een betere en teamgerichte aanpak van medische urgenties en reanimaties. Resusci Anne is wereldwijd voor zorgverleners dé referentie voor reanimatie en heeft meer dan 500 miljoen mensen geholpen bij het oefenen van kritieke levensreddende vaardigheden.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

25 oktober 2018

Vandaag zijn we aanwezig op Jobevent Tielt in de Europahal. Kom langs tussen 13.00 en 16.30 uur, maak kennis met ons ziekenhuis en vind misschien wel je droomjob!

Lees meer

Ik krijg geen lucht meer! Infoavond op 29 november in het Sint-Andriesziekenhuis

25 oktober 2018

Gratis infoavond 'Screening & preventie' rond de luchtwegen. Onze pneumologen dr. Tits, dr. Van Damme en dr. Serry brengen een boeiende avond rond de thema's astma, chronische obstructieve longziekte (COPD) en longembolie.

Lees meer

YOUCA-Dag ook in ons ziekenhuis

18 oktober 2018

Margeaux, Maarten en Jennifer zijn enkele van de jongeren die vandaag één dag aan de slag zijn in ons ziekenhuis in het kader van de YOUCA-dag. YOUCA vzw organiseert voor de 13de keer de YOUCA Action Day. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om op die dag te gaan werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze die dag verdienen, 50 EUR, gaat naar een sterk jongerenproject van Plan International in Ecuador en enkele projecten in België.

Lees meer

18 oktober Dag tegen Kanker

18 oktober 2018

Op donderdag 18 oktober is het Dag tegen Kanker. Ook dit jaar zet het Sint-Andriesziekenhuis opnieuw de schouders onder deze dag. Een dag vol solidariteit, een dag waarop we kankerpatiënten en hun naasten een warm hart onder de riem steken met tal van ontspannende activiteiten.

Lees meer

10 oktober Werelddag Geestelijke Gezondheid

10 oktober 2018

Woensdag 10 oktober is het Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. In het kader van de campagne Samen Veerkrachtig steunt ook het Sint-Andriesziekenhuis deze boodschap. Binnen het ziekenhuis zijn affiches te zien met daarop de boodschap ‘ça va?’, ‘hoe was je dag?’ en ‘hoe voel je je? Dit om de dialoog onder onze medewerkers te stimuleren. Want erover praten helpt!

Lees meer

6 oktober Wereld Stomadag

06 oktober 2018

Wereld Stomadag wil bewustwording creëren rond de ingrijpende operatie die vele patiënten met darmkanker, leverziektes en de Ziekte van Krohn kan genezen. Daarom is het belangrijk dat er meer aandacht komt voor deze operatie en het leven dat deze mensen na afloop leiden. Wereld Stomadag werd voor het eerst in 2012 georganiseerd en is in het leven geroepen door de United Ostomy Associations (VS). Naar aanleiding van het thema van dit jaar ‘Speaking out, changes lives’ vroegen wij aan een van onze patiënten om zijn ervaring te delen.

Lees meer

Herken een trombose, red een leven

02 oktober 2018

Wereld Trombose Dag vestigt de aandacht op het vaak over het hoofd gezien en misbegrepen fenomeen trombose. Iedereen is welkom in het Sint-Andriesziekenhuis op 12 en 13 oktober op onze infostand rond trombose onder leiding van vaatchirurg dr. Vuylsteke.

Lees meer

Dinsdag 25 september: gratis screening hartritme

21 september 2018

Wist je dat iedereen vanaf 40 jaar 1 kans op 4 heeft om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen? Deze ernstige aandoening vervijfvoudigt het risico op een trombose of beroerte. Daarom organiseert het Sint-Andriesziekenhuis in samenwerking met Behra en in het kader van de Week van het Hart (24 - 28 september) een gratis screening van het hartritme.

Lees meer

Nieuwe artsen

06 september 2018

Deze maand verwelkomen we twee nieuwe artsen in ons specialistenkorps: gynaecologe Griet Hoste en uroloog Pieter Jan Elshout. Van harte welkom en veel succes gewenst!

Lees meer

Fototentoonstelling inkomhal

04 september 2018

Van 25 augustus tot 1 november loopt opnieuw een tentoonstelling in de inkomhal van het ziekenhuis. Dit keer is fotoclub Fodiac uit Wingene aan de beurt. Er zijn werken te zien van Luc De Bouver, Aurèle Defauw, Frans Defauw, Ronald De Vuyst, Anette Mortier, Roger Oosterlinck, Eric Puype, Magda Vreye, Rob Vercruysse en Eric Vandycke.

Lees meer

Internationale Week van de Borstvoeding 2018

01 augustus 2018

Van 1 tot 7 augustus is het internationale Week van de Borstvoeding. In een wereld vol ongelijkheid, crises en armoede is borstvoeding de fundering voor een levenslange gezondheid voor baby’s en moeders.

Lees meer

Noodplan hittegolf en ozonpieken

25 juli 2018

Deze week is het tropisch warm met een piek op vrijdag 27 juli. Het ziekenhuiscoördinatiecomité besliste om het intern noodplan 'hittegolf en ozonpieken' op te starten. Dit houdt een aantal acties in waaronder het informeren van alle patiënten en bewoners en het bewaken van de warmte-instroom in het gebouw.

Lees meer

Jaarverslag 2017

16 juli 2018

Benieuwd naar onze activiteiten van vorig jaar? Neem dan zeker een kijkje in het jaarverslag 2017 en kom alles te weten over onder meer kwaliteit en patiëntveiligheid, diverse zorgprogramma's en onze groeicijfers.

Lees meer

Klaar voor halve finale WK voetbal

10 juli 2018

Ook op de afdelingen van ons ziekenhuis tellen we af naar de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Komaan Belgium!

Lees meer

Nieuw: prenatale consultaties

26 juni 2018

Sinds kort kunt u in het Sint-Andriesziekenhuis terecht voor prenatale consultaties. Onze vroedvrouwen bieden waardevolle zwangerschapsbegeleiding die de toekomstige ouder(s) ondersteunt op weg naar de geboorte.

Lees meer

Nu donderdag: gratis infoavond 'Stop darmkanker!'

04 juni 2018

Infoavond rond darmkanker: Hoe en wat? Screening naar darmpoliepen/darmkanker en behandeling van darmkanker.

Lees meer

Zumba-avond ten voordele van kinderafdeling groot succes

29 mei 2018

Vrijdagavond 25 mei vond in Tielt een Zumba-initiatie plaats ten voordele van de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. In totaal bracht de avond maar liefst zo’n 7500 euro op.

Lees meer

Woensdag 30 mei gratis initiatie reanimatie

29 mei 2018

In het kader van de Week van het Hartritme (28 mei - 1 juni) vindt op 30 mei in het Sint-Andriesziekenhuis een gratis initiatie reanimatie plaats. Kom zeker langs voor een van onze gratis sessies en leer zo levensreddend handelen!

Lees meer

Dinsdag 29 mei gratis screening Hepatitis C

28 mei 2018

In het kader van de World Digestive Health Day 2018 kunt u zich op 29 mei in het Sint-Andriesziekenhuis gratis laten screenen op hepatitis C. Hepatitis wordt veroorzaakt door een virus dat de lever aantast. Het hepatitis c-virus wordt overgedragen via het bloed. Symptomen kunnen zich uiten tot 30 jaar na besmetting. Als ze opduiken, zijn ze vaak het signaal van ernstige leverziekte.

Lees meer

Zaterdag 26 mei @ Shamrock Tielt: info- en praatcafé obesitaskliniek

25 mei 2018

Zaterdag 26 mei organiseert onze obesitaskliniek in hotel Shamrock Tielt een info- en praatcafé rond overgewicht. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

Lees meer

Meerdere kinderen opgenomen met salmonellavergiftiging

24 mei 2018

Sinds zondag 20 mei zijn in het Sint-Andriesziekenhuis verschillende kinderen opgenomen met een bewezen salmonellavergiftiging. Allen zijn afkomstig van scholen in Pittem en Meulebeke.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis introduceert inschrijvingskiosken

18 mei 2018

Om de inschrijvingen te optimaliseren, werken we voortaan met inschrijvingskiosken. Deze bevinden zich vooraan in de centrale inkomhal. Elke patiënt die zich dient te laten inschrijven (raadpleging/consultatie, dagziekenhuis of opname) meldt zich eerst met de identiteitskaart aan via een van deze kiosken. Snel en eenvoudig!

Lees meer

Dag van de Verpleging 2018

09 mei 2018

Op 12 mei vieren we de Internationale Dag van de Verpleging. Op deze dag hebben we bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. Als dank voor de gewaardeerde inzet van onze zorgmedewerkers was iedereen daarom vandaag welkom voor een heerlijk ontbijt in ons restaurant.

Lees meer

Internationale dag van de handhygiëne

08 mei 2018

Om de dag van de handhygiëne niet onopgemerkt te laten voorbijgaan werd er op maandag 7 mei 2018 een infostand ziekenhuishygiëne georganiseerd, in samenwerking met Ingrid Verschuere, nagelstyliste. Medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis kregen de kans om een basismanicure of handverzorging te krijgen als dank voor hun continue inzet. Het team ziekenhuishygiëne wil op die manier het bewustzijn over het belang van handhygiëne voor infectiebeheersing blijvend vasthouden.

Lees meer

Vacature hoofdverpleegkundige interne geneeskunde

19 april 2018

Wij zoeken een hoofdverpleegkundige interne geneeskunde. Iets voor jou?

Lees meer

18 april - Europese dag van de Rechten van de patiënt

18 april 2018

Vandaag is het Europese dag van de Rechten van de patiënt. Een goed moment om even stil te staan bij je elektronisch patiëntendossier!

Lees meer

Jeremy Vandoorne (Xavier uit Rox) bezoekt kinderafdeling

04 april 2018

Op Dag van de Zorg maakte Jeremy Vandoorne (Xavier uit Rox) ook enkele fans op de kinderafdeling blij met een onverwachts bezoekje!

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis 'lustert'

23 maart 2018

Het 30ste Labadouxfestival komt er aan. Deze jubileumeditie krijgt opnieuw een sociaal tintje met het project ‘Labadoux Lustert'. Mensen met een beperking of problematiek geven het festival een kunstige toets. Na de kaders van vorig jaar is het thema dit jaar kroonluchters. Ze staan symbool voor het ‘lusteren' naar en het licht geven aan elkaar. Ook de afdeling Geriatrie en Ergotherapie van ons ziekenhuis zijn van de partij met twee creaties. Alle kunstwerken zijn te bezichtigen op het festival en worden daar verkocht. De opbrengst gaat naar twee goede doelen in Ingelmunster.

Lees meer

Terugblik op Dag van de Zorg

20 maart 2018

Zondag 18 maart vond in ons ziekenhuis Dag van de Zorg plaats. De dag bij uitstek waarop de zorg- en welzijnssector in de kijker staan. De bijna 2000 aanwezigen kregen een unieke blik achter de schermen van onder meer het operatiekwartier, de spoedafdeling, materniteit, inwendige ziekten en het chirurgisch dagziekenhuis. Naast de vele infostanden van o.a. de lokale politie, brandweer, VDAB en VIVES-hogeschool was er ook doorlopend ludieke kinderanimatie. Een geslaagde dag waar we met plezier op terugkijken.

Lees meer

Wij houden griep uit ons team!

21 februari 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis laat u graag weten dat 67,7% van onze medewerkers gevaccineerd werden tegen griep. Hiermee behaalden we het bronzen certificaat van de Vlaamse overheid. De artsen haalden zelfs een vaccinatiegraad van 82%. Zij pronken met een gouden certificaat!

Lees meer

Op zoek naar een toffe studentenjob?

30 januari 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis stelt tijdens de zomermaanden een aantal jobstudenten tewerk. Heb je interesse om in ons verpleegkundig of facilitair departement aan de slag te gaan? Lees dan zeker verder!

Lees meer

Zondag 18 maart: Dag van de Zorg @ Sint-Andriesziekenhuis

25 januari 2018

Benieuwd naar het reilen en zeilen binnen de muren van ons ziekenhuis? Kom dan zeker langs op zondag 18 maart voor de Dag van de Zorg, de dag bij uitstek waarop de zorg- en welzijnssector in de kijker staan.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis behaalt JCI-label

25 januari 2018

Ons ziekenhuis kreeg als algemeen ziekenhuis de wereldwijd erkende JCI-accreditering toegekend. De organisatie Joint Commission International (JCI) legt internationale normen vast op het vlak van patiëntveiligheid en zorgkwaliteit. Het spreekt voor zich dat we heel fier zijn op dit kwaliteitslabel waar we gedurende drie jaar naartoe hebben gewerkt.

Lees meer

Nieuwjaarsbaby Seppe

03 januari 2018

Proficiat aan mama Daphne en papa Lander met de geboorte van hun nieuwjaarsbaby Seppe!

Lees meer

Wij steunen mantelzorgers van personen met dementie

26 december 2017

Ook het Sint-Andriesziekenhuis steunt mantelzorgers van personen met dementie. Met de hartverwarmende actie - "een noot voor dementie"- worden deze mantelzorgers op een unieke en leuke manier in de picture gezet. Okkernoten vormen immers de rode draad binnen deze actie!

Lees meer

Materniteit verwelkomt twee kerstkindjes

26 december 2017

Zoals elk jaar keken we vol verwachting uit naar de kindjes die op Kerstmis het levenslicht zien. Van harte gefeliciteerd aan mama Astrid Verstraete en papa Lode Develtere met hun dochtertje Anna. Ook mama Rahma Olahyane en papa Rachid El Ouarit mochten dochtertje Hiba gisteren voor het eerst in hun armen sluiten.

Lees meer

Spelers SV Zulte Waregem op bezoek

21 december 2017

Naar goeie traditie kwamen ook deze kerstperiode enkele spelers van SV Zulte Waregem langs op de afdeling pediatrie en materniteit van ons ziekenhuis. Alle pasgeborenen en kinderen kregen gisteren niet alleen bezoek van enkele voetballers, er was ook voor iedereen een attentie voorzien. Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid Bossut, De Mets, Severin, Bala en begeleider Gianny Devos!

Lees meer

5 december internationale dag van de vrijwilliger

05 december 2017

5 december is het de internationale dag van de vrijwilliger. Ook het Sint-Andriesziekenhuis kan rekenen op een trouwe equipe van hulpvaardige vrijwilligers. Als dank voor hun inzet verwelkomen we hen vandaag op een gezamenlijk koffiemoment met gebak.

Lees meer

Wijziging betaling consultaties

01 december 2017

Bericht aan alle patiënten van het Sint-Andriesziekenhuis: vanaf 1 december 2017 gebeuren betalingen van consultaties niet langer in het ziekenhuis. In plaats daarvan ontvangt u thuis een factuur. Na een consultatie hoeft u dus niet langer te wachten om deze aan de Centrale Inschrijving te betalen.

Lees meer

Award Team of the Year voor ons team D2!

30 november 2017

Van harte gefeliciteerd aan het team van verpleegafdeling D2 o.l.v. Isabelle Dewaele: gisteren mochten ze tijdens de awardshow van Nurse of the Year in het ICC Gent de award voor Team of the Year in ontvangst nemen. Een welverdiende erkenning voor hun fantastische inzet binnen ons ziekenhuis!

Lees meer

Verpleegkundige operatiekwartier, iets voor jou?

29 november 2017

Werken in multidisciplinair verband, kwalitatieve zorgverlening bieden met aandacht voor de patiënt in zijn totaliteit, artsen ondersteunen bij operatieve chirurgische ingrepen ... Het zijn maar enkele van de aspecten die een job als verpleegkundige op het operatiekwartier zo boeiend maken. Benieuwd wat het Sint-Andriesziekenhuis je te bieden heeft? Bekijk dan zeker onze vacature!

Lees meer

Award voor onze diabetesverpleegkundige

29 november 2017

Proficiat aan onze diabetesverpleegkundige Letje Blondia voor de award die ze op Wereld Diabetes Dag (14 november) in ontvangst mocht nemen van de onafhankelijke ziekenfondsen. Dit voor haar Howest-bachelorproef rond uniformiteit bij het geven van voorlichting aan diabetespatiënten.

Lees meer

Sint-Andriesdag

29 november 2017

Op donderdag 30 november vieren we naar goeie traditie het naamfeest van het ziekenhuis. Iedereen is van harte welkom op onze verkoopsstand met kalligrafische wenskaarten en geschenken van woordenwinkel Symposion uit Brugge. De opbrengst is deels bestemd voor de vereniging TVDK (Tielts Vormings en Documentatiecentrum tegen Kanker).

Lees meer

Nieuwe website Sint-Andriesziekenhuis

29 november 2017

Welkom op onze vernieuwde website. Geen beter moment om de nieuwe site van het ziekenhuis te lanceren dan de dag waarop de patroonheilige van het ziekenhuis herdacht wordt. Neem gerust even de tijd om uw virtuele weg hier te vinden. We wensen u alvast een fijne webervaring en graag tot binnenkort in het ziekenhuis.

Lees meer

Oud-medewerkers op de koffie

19 oktober 2017

Vrijdag 22 september om 14 uur verwelkomt het Sint-Andriesziekenhuis al haar (brug)gepensioneerden. In het restaurant van het ziekenhuis zijn alle oud-medewerkers welkom voor een stukje taart met koffie voor een gezellig samenzijn.

Lees meer

Nieuw: hartrevalidatie

19 oktober 2017

Begin dit jaar kreeg het Sint-Andriesziekenhuis een erkenning voor hartrevalidatie. Een grote stap voorwaarts in de verdere behandeling en preventie van specifieke hartaandoeningen. Onlangs werd de afdeling cardiale revalidatie uitgebreid met extra toestellen voor een nog kwalitatievere zorgverlening.

Lees meer

Info- en terugkomdag obesitaskliniek

28 juni 2017

Op zaterdag 20 mei vond de eerste info- en terugkomdag van de obesitaskliniek van het Sint-Andriesziekenhuis plaats. Dokter Biglari en zijn team verwelkomden ruim 180 bezoekers voor heel wat boeiende voordrachten van artsen en diëtisten, patiëntgetuigenissen, stylingadvies e.a.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis verwelkomt Indonesische gastartsen

25 juni 2017

In maart vertoefden twee Indonesische gastartsen op de dienst vaatchirurgie van het Sint-Andriesziekenhuis. Beiden werden uitgenodigd door dokter Marc Vuylsteke, chirurg vasculaire en thoraxheelkunde, na een bezoek aan hun ziekenhuis Harapan Kita in Jakarta, Indonesië.

Lees meer