Nieuws

September = cupcake-muffinmaand

03 september 2019

Jaarlijks wordt er op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, wereldwijd extra aandacht besteed aan de ziekte van Alzheimer. De Stichting Alzheimer Onderzoek heeft daarom de maand september uitgeroepen tot cupcake-muffinmaand. Tijdens deze maand willen zij zoveel mogelijk mensen oproepen om cupcakes en/of muffins te bakken en deze te verkopen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Als ziekenhuis dragen wij ons steentje bij door vanaf donderdag 5 september in het restaurant muffins te verkopen.

Lees meer

Vervoeg jij binnenkort ons verpleegkundig team?

14 augustus 2019

Wij zijn op zoek naar een verpleegkundige algemene diensten voor onze mobiele equipe. Jouw takenpakket? Je werkt mee aan een kwaliteitsvolle zorgverlening op de dienst en helpt zo de afgesproken doelstellingen te bereiken. Je verleent verpleegkundige basis- en gespecialiseerde zorg, stelt het zorggebeuren rond de patiënt centraal en overlegt met collega’s en artsen. Verder ondersteun je de patiënt en zijn familie. Wat bieden we jou?

Lees meer

Kinderafdeling ontvangt VR-bril van vzw Voor Kinderen

12 september 2019

Op 11 september vond de officiële schenking plaats van 5 Oncomfort Sedakits door VZW Voor Kinderen aan de kinderafdeling het Sint-Andriesziekenhuis, O.L.V. van Lourdes Waregem, Sint-Jozefskliniek Izegem, AZ Delta Roeselare en UZ Gent.

Lees meer

Verouderingspak simuleert beperkingen geriatrische patiënten

11 september 2019

Medewerkers die op de afdeling geriatrie van het Sint-Andriesziekenhuis werken, kregen de kans om tijdens een bijscholing o.l.v. geriater dr. Julien Dekoninck een ‘verouderingspak’ aan te trekken. Het doel? Je kunnen inleven in hoe het voelt om 80 jaar oud te zijn. Dat maakt dat je veel beter begrijpt wat er in geriatrische patiënten omgaat zodat je je zorg daaraan kan aanpassen.

Lees meer

In de kijker: vacature verpleegkundige mobiele equipe

04 juli 2019

Heb je een hart voor verpleegkundige basis-en gespecialiseerde zorg? Wil je meewerken aan een kwaliteitsvolle zorgverlening op verschillende van onze diensten? Staat de patiënt centraal en overleg je vlot met collega’s en artsen? Dan ben je misschien wel de verpleegkundige die we zoeken voor onze mobiele equipe.

Lees meer

Week van de borstvoeding: mama's krijgen inbakerdoek cadeau

07 augustus 2019

Borstvoeding, de beste start voor moeder en kind. Met die boodschap vergezeld van een inbakerdoek werden de borstvoedende mama's in de kraamkliniek verrast tijdens de internationale week van de borstvoeding (1-7 augustus). Deze week wordt er extra aandacht geschonken aan de vele voordelen die borstvoeding zowel voor het kindje als voor de mama met zich meebrengt.

Lees meer

Schilderijen Frank Bogaert te bezichtigen op 10 augustus in Sint-Andriesziekenhuis

05 augustus 2019

Eind april vond de officiële opening van de Frank Bogaertzaal plaats in het Sint-Andriesziekenhuis. In deze vergaderzaal wordt een selectie van de schilderijen van de gelijknamige kunstenaar geëxposeerd. Aangezien de zaal enkel toegankelijk is voor de medewerkers van het ziekenhuis, wordt ze op 10 augustus uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek. Historica Ann Callens kadert de werken van deze overleden Tieltse artiest.

Lees meer

Mededeling dokter Barbier

08 augustus 2019

Het gerucht wordt verspreid dat dokter Justine Barbier het Sint-Andriesziekenhuis zou verlaten. Dr. Barbier en het ziekenhuis benadrukken dat dit niet het geval is. Deze arts-specialiste is begin 2019 gestart op de dienst orthopedie en bouwt sindsdien een succesvolle praktijk uit met ondertussen heel wat tevreden patiënten.

Lees meer

Nieuw leven voor oude bh's

09 juli 2019

Op 13 oktober 2019 (No Bra Day) doet het Sint-Andriesziekenhuis, in samenwerking met stad Tielt en verschillende vrouwenorganisaties, mee aan een wandeling doorheen de stad voor een betere bewustwording van de screeningscampagne voor borstkanker. In aanloop naar dit evenement worden oude bh’s verzameld. Hebt u een of meerdere bh's die geen dienst meer doen? Deponeer ze in een van onze collectors!

Lees meer

Jaarverslag 2018

24 juni 2019

Benieuwd naar de hoogtepunten van het Sint-Andriesziekenhuis uit 2018? Neem dan snel een kijkje in het nieuwe jaarverslag.

Lees meer

Intern noodplan 'hittegolf en ozonpieken'

23 juli 2019

De komende dagen wordt het tropisch warm met een piek op woensdag 24 en donderdag 25 juli. Het ziekenhuiscoördinatiecomité heeft daarom beslist om het intern noodplan 'hittegolf en ozonpieken' op te starten.

Lees meer

300 mensen laten hartritme gratis screenen

20 juni 2019

Woensdag 19 juni vond er in het Sint-Andriesziekenhuis een gratis screening hartritme plaats n.a.v. de Week van het Hartritme. Zo'n 300 mensen kwamen langs om hun hart te laten screenen op voorkamerfibrillatie. Daarnaast werden doorlopend trainingen reanimatie gegeven.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis investeert in hoofdhuidkoeler voor kankerpatiënten met steun TVDK

24 juni 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis investeerde met de steun van het TVDK (Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen Kanker) in een Paxman Cooling Cap. Dit toestel zorgt voor hoofdhuidkoeling en vormt een eenvoudige behandeling om haarverlies veroorzaakt door bepaalde chemotherapiemedicijnen te voorkomen.

Lees meer

Zumba-avond ten voordele van kinderafdeling Sint-Andriesziekenhuis

17 juni 2019

Vrijdagavond 31 mei vond in de Europahal opnieuw een Zumba-initiatie plaats ten voordele van de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. Zumbaleraar Papy Souleymani Sane zet zich al jaren in voor het goede doel. Voor het tweede jaar op rij koos hij voor de kinderafdeling. Dit keer werd er een mooie som van 5500 euro ingezameld.

Lees meer

Yves Lampaert steunt fietsbeleid Sint-Andriesziekenhuis

11 juni 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis organiseert van 11 t.e.m. 14 juni de Week van de fiets. Het doel is zoveel mogelijk medewerkers motiveren om met de fiets naar het werk te komen. Belgisch wielrenner Yves Lampaert staat hier voor de volle 100 procent achter en kwam met plezier even langs om zijn enthousiasme kenbaar te maken.

Lees meer

Info- en terugkomdag obesitaskliniek 2019

24 juni 2019

Zaterdag 25 mei vond de info- en terugkomdag van de obesitaskliniek plaats in Shamrock Tielt. Een honderdtal aanwezigen kon de uiteenzettingen volgen van verschillende gastsprekers over diverse onderwerpen aangaande obesitas.

Lees meer

Word jij onze nieuwe hoofdverpleegkundige geriatrie?

27 mei 2019

Een warm hart voor ouderen, minstens vijf jaar ervaring in verpleging en leidinggevende capaciteiten. Beschik jij over deze drie eigenschappen? Dan kom je aardig in de buurt van de hoofdverpleegkundige geriatrie die we momenteel zoeken.

Lees meer

Primeur in Benelux: levensechte simulatiepoppen voor botboortraining spoedverpleegkundigen

29 mei 2019

Dinsdag 28 mei vond het tweede Netwerksymposium Spoed plaats in het Sint-Andriesziekenhuis. Verpleegkundigen van de spoedafdelingen van Jan Ypermanziekenhuis, AZ Delta en Sint-Andriesziekenhuis kregen er de kans om botboortrainingen te doen op levensechte reanimatiepoppen. Een primeur in de Benelux.

Lees meer

28 mei: World Bedwetting Day

28 mei 2019

Dinsdag 28 mei is het World Bedwetting Day. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor bedplassen bij kinderen. Urologe dr. Van den Heuvel en kinderarts dr. De Jaeger laten hun licht schijnen op deze problematiek die vaak een medische oorzaak kent.

Lees meer

Week zonder tabak 2019

27 mei 2019

Naar aanleiding van de Werelddag zonder tabak op 31 mei staat er in de inkomhal van het ziekenhuis een infostand met informatie rond stoppen met roken. Ook komt u meer te weten over de rookstopbegeleiding door de tabakoloog van het Sint-Andriesziekenhuis. Kom vrijblijvend langs voor meer info!

Lees meer

Dag van de Verpleging 2019

13 mei 2019

Op 12 mei, Dag van de Verpleging, willen we in het bijzonder al onze verpleegkundigen bedanken voor hun dagelijkse inzet om onze patiënten met de warmste zorg te omringen. Als dank werden alle medewerkers vrijdag 10 mei getrakteerd op een heerlijk ontbijt ter gelegenheid van deze dag.

Lees meer

Vacature in de kijker: kinderarts (deeltijds/voltijds)

10 mei 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis Tielt heeft 2 voltijdse of deeltijdse vacatures voor een arts-specialist in de kindergeneeskunde. U komt terecht in een toffe, dynamische groep kinderartsen op onze recent vernieuwde kinderafdeling, materniteit en n-dienst. Met ruimte voor een goede balans tussen werk en privé.

Lees meer

Goede handhygiëne maakt van iedereen een superheld

10 mei 2019

Niemand was deze week veilig voor An en Trees van Clean Care. Deze twee superhelden spraken iedereen aan op hun handhygiëne en kroonden al wie die consequent toepast ook tot superheld in goede handhygiëne.

Lees meer

Op zoek naar een job in de schoonmaak?

14 mei 2019

Op dit moment zijn er verschillende openstaande vacatures (80/100%) voor een medewerker mobiele equipe in de schoonmaak. Heb je oog voor hygiëne en ben je op zoek naar een afwisselende job? Dan is deze vacature je misschien wel op het lijf geschreven!

Lees meer

Opening vergaderzaal Frank Bogaert

02 mei 2019

Maandag 29 april vond de officiële opening plaats van vergaderzaal 'Frank Bogaert', als eerbetoon vernoemd naar deze overleden Tieltse kunstenaar (1950-2014). Naar aanleiding hiervan worden in de vergaderzaal momenteel enkele van zijn kunstwerken geëxposeerd, ter beschikking gesteld door stad Tielt.

Lees meer

Nieuwe artsen

30 april 2019

In mei verwelkomen we twee nieuwe artsen in het Sint-Andriesziekenhuis: spoedarts dr. Ibolya Toth en arts-specialist in de fysische geneeskunde en revalidatie dr. Céline Van Gutte. Veel succes gewenst!

Lees meer

Reanimatietraining voor en door (huis)artsen

25 april 2019

Dinsdag 23 april vond in het Sint-Andriesziekenhuis een reanimatieavond plaats voor de huisartsen van Tielt en omstreken en de specialisten van het ziekenhuis. De avond stond onder leiding van dr. Greet Raes (huisarts in Tielt) en dr. Sophie Vandeplassche (diensthoofd spoedgevallen Sint-Andries).

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis exposeert op Labadoux

15 april 2019

Van 3 tot 5 mei vindt het muziekfestival Labadoux opnieuw plaats in Ingelmunster. Sinds enkele jaren heeft het festival een werkgroep die via ‘community art’ de festivalweide toegankelijker wil maken voor kwetsbaardere doelgroepen. Dit jaar is het thema ‘Labadoux bloeit’ . De afdeling Geriatrie en Ergotherapie van het Sint-Andriesziekenhuis zijn van de partij met enkele creaties.

Lees meer

Ben jij de OK-verpleegkundige die we zoeken?

29 april 2019

Je biedt kwalitatieve zorgverlening met aandacht voor de patiënt in zijn totaliteit; als omloopverpleegkundige en instrumentist ondersteun je de artsen bij operatieve chirurgische ingrepen; je ondersteunt de anesthesist bij ingrepen. Beschik je bovendien over een diploma gegradueerd/bachelor verpleegkunde of gebrevetteerd/gegradueerd verpleegkunde?

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis pionier met avondhospitalisaties IBD-patiënten

05 maart 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis is sinds kort gestart met namiddag- en avondhospitalisaties voor IBD-patiënten (inflammatoir darmlijden) op het dagziekenhuis. Een unicum in Vlaanderen waarmee het ziekenhuis aan patiënten met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa de kans wil geven om buiten de werkuren naar het ziekenhuis te komen voor hun therapie.

Lees meer

Europese dag van de rechten van de patiënt

18 april 2019

18 april is de Europese dag van de rechten van de patiënt. Dit jaar zetten we het patiëntenrecht 'wettelijk vertegenwoordiger van de patiënt' in de kijker. In principe oefen je zelf je patiëntenrechten uit. Als je minderjarig bent of wilsonbekwaam wordt, kan dat niet (meer). De wet regelt in zo’n geval wie jouw rechten borgt.

Lees meer

Infoavond in de kijker: verstopte buizen ... wat nu?

19 april 2019

Dinsdag 23 april vindt in Wingene een gratis infoavond van onze artsen-specialisten plaats rond verstopte aders. Topics zijn 'Hoe houden we de loodgieter buiten?'; 'Als de kroonslagaders verstopt geraken …'; 'Wat als de circulatie naar de hersenen vermindert?'; 'Au, mijn kuiten doen pijn!'

Lees meer

Tentoonstelling Kunstkring Sint-Andries inkomhal

03 april 2019

Nog tot 30 mei loopt een nieuwe tentoonstelling van Kunstkring Sint-Andries in de inkomhal van het ziekenhuis. 13 medewerkers van het ziekenhuis en woonzorgcentrum tonen hun artistieke creaties aan de patiënten en bezoekers. De tentoongestelde werken zijn heel divers: borduurwerk en juwelen, tekeningen en schilderijen, foto’s, keramiek en beeldhouwwerken.

Lees meer

Borstpathologie binnen het Sint-Andriesziekenhuis

18 maart 2019

Vrijdag 15 maart maakte Kom op tegen Kanker melding van zeven ziekenhuizen, waaronder ook het Sint-Andriesziekenhuis, die zich onterecht als borstkliniek voorstellen. Het Sint-Andriesziekenhuis beschikt inderdaad niet over deze erkenning omdat het vooropgestelde patiëntaantal op jaarbasis niet wordt behaald. Aan alle andere erkenningsnormen is wel voldaan.

Lees meer

Vacature in de kijker: Voorwerk(st)er Schoonmaak

26 maart 2019

Ben je een krak in personeelsplanning? Schuilt in jou een geboren (bege)leider? Bewaak je als geen ander procedures rond ziekenhuishygiëne en professionele schoonmaaktechnieken? Schrik je er niet voor terug om in te springen in schoonmaak of centrale afwas tijdens drukke periodes of bij kortdurige ziekte? Dan ben jij misschien wel de voorwerk(st)er schoonmaak die we zoeken!

Lees meer

26 maart: gratis infoavond 'Help, mijn rug doet pijn!' in Pittem

26 maart 2019

Gratis infoavond waarop enkele artsen-specialisten van het Sint-Andriesziekenhuis het hebben over anatomie, ziektebeelden en conservatieve behandeling; behandelingsplan in de pijnkliniek voor (lumbo)-ischialgie; operatie voor rugpijn: wanneer, hoe en erna.

Lees meer

Maart, internationale maand van strijd tegen dikkedarmkanker

01 maart 2019

Maart is de internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing van deze kanker verhoogt de kans op genezing. Het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker geeft mannen én vrouwen van 51 t.e.m. 74 jaar de kans om deel te nemen.

Lees meer

Dinsdag 19 maart: gratis infoavond 'Burn-out en depressie' @ Sint-Andriesziekenhuis

11 maart 2019

Tijdens deze infoavond geeft psychiater Antonio Gazziano (Sint-Andriesziekenhuis) een korte toelichting omtrent depressie versus burn-out. Daarna is het de bedoeling om interactief vragen te stellen over beide thema's, maar ook gerelateerde zaken mogen aan bod komen.

Lees meer

Zorg aan Zet. Ook jouw mening telt!

29 januari 2019

Zorg aan Zet is een groot maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat … Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over? Zorg aan Zet wil de discussie over de zorg aanvuren. Zodat het thema zorg hoog op de politieke agenda komt in aanloop naar de Vlaamse en federale verkiezingen. Want zorg, dat beroert iedereen.

Lees meer

Ondertekening Charter Generatie Rookvrij

28 januari 2019

Maandagmorgen 28 januari ondertekenden we samen met 10 andere West-Vlaamse ziekenhuizen het Charter Generatie Rookvrij tijdens het geboortefeest van Generatie Rookvrij, de campagne die alle kinderen geboren vanaf 2019 rookvrij wil laten opgroeien.

Lees meer

Gratis infoavond in Ardooie: Wat als mijn gewicht te zwaar gaat wegen?

20 februari 2019

Dinsdag 26 februari is er een gratis infoavond in Ardooie waarop de specialisten van onze Obesitaskliniek het hebben over obesitas als ziekte, comorbiditeiten en behandelingsvormen; de rol van lichaamsbeweging bij obesitas; het belang van voeding in het ziekteproces en de chirurgische benadering.

Lees meer

Nieuwe dermatologe vanaf 4 februari

24 januari 2019

Op 4 februari gaat dokter Cristina Dumitrescu van start in het Sint-Andriesziekenhuis als dermatologe. Afspraken kunnen nu al gemaakt worden voor consultaties vanaf 4 februari. Raadplegingen zijn mogelijk van maandag tot vrijdag telkens tussen 9.30 en 15.00 uur.

Lees meer

Fusie woon- en zorgcentrum Sint-Andries (Tielt) en O.L.V. van Lourdes (Wakken)

21 januari 2019

De fusie van beide woonzorgcentra heeft als doel om via een krachtenbundeling beter te kunnen inspelen op de toekomstige uitdagingen binnen de ouderenzorg. Beide woonzorgcentra zullen de huidige kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening in de toekomst voortzetten en zullen hierbij hun expertise in zware zorgsituaties samen verder ontwikkelen, centraliseren en delen. Beide woonzorgcentra zullen samen 285 plaatsen ter beschikking hebben (61 plaatsen meer dan nu) én thuiszorg ondersteunende voorzieningen aanbieden. Hierdoor kan een antwoord op maat van elke zorgvraag en van elke oudere in de regio Tielt-Wakken aangeboden worden. De fusie gaat in vanaf juli dit jaar.

Lees meer

Uitbreiding dienst gynaecologie

15 januari 2019

Naar aanleiding van de uitbreiding op de dienst gynaecologie vestigen we graag even de aandacht op de gewijzigde contactgegevens van onze gynaecologen dr. Devolder, dr. Hoste, dr. Servaes, dr. Lampaert en dr. Boone.

Lees meer

Twee kerstkindjes geboren

26 december 2018

Elke geboorte is een wonder. Maar de baby’s die op Kerstmis het levenslicht zien zetten we graag even in de kijker. Gisteren werden twee kerstkindjes geboren in ons ziekenhuis, Nelle Desmet (ouders Coppens Bianca en Desmet Tom) en Jutta Verstraete (ouders Dejonckheere Eveline en Verstraete Ronald). Van harte gefeliciteerd!

Lees meer

Kraamafdeling steunt Berrefonds voor Warmste Week

20 december 2018

Voor de Warmste Week schonk de kraamafdeling van ons ziekenhuis 250 euro aan het Berrefonds. Dat fonds biedt met een herinneringsdoos, koesterkoffer, praatgroepen en nazorg steun op maat aan de ouders, broers en zussen die geconfronteerd worden met het verlies van een kindje. De kraamafdeling maakt sinds kort gebruik van de koesterkoffer bij het verlies van een baby en vindt dit een prachtig initiatief, vandaar deze welverdiende steun.

Lees meer

Spelers SV Zulte Waregem bezoeken kinder- en kraamafdeling

19 december 2018

Naar goede gewoonte bezochten enkele voetballers van SV Zulte Waregem de kinder- en kraamafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. De zieke kinderen en pasgeborenen werden allemaal getrakteerd op een geschenkje en een poster met handtekening van de voetballers. Sammy Bossut, Thomas Buffel, Urho Nissilä, Mikael Soisalo en Wim Vermeer, bedankt voor jullie bezoekje!

Lees meer

Uitbouw preopnamebalie

28 november 2018

Tot eind december verhuizen de loketten van de Centrale Inschrijving tijdelijk naar Route 1 ter hoogte van de Opnamelokalen. Dit kadert in de renovatiewerken naar aanleiding van de uitbouw van een preopnamebalie. Zo integreren we preoperatieve verpleegkundigen in het opnameproces die u binnenkort meer toelichting kunnen geven omtrent uw geplande opname. Als patiënt blijft u zich gedurende de werken verder aanmelden aan de kiosk van waaruit u doorverwezen wordt naar Route 1. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Lees meer

Bedankt vrijwilligers!

27 november 2018

Vandaag verwennen we onze vrijwilligers met taart en koffie. Een klein gebaar voor de grote bijdrage die ze leveren aan de werking van ons ziekenhuis. Van harte bedankt voor jullie belangeloze inzet!

Lees meer

Vacature hoofdverpleegkundige interne geneeskunde

19 april 2018

Wij zoeken een hoofdverpleegkundige interne geneeskunde. Iets voor jou?

Lees meer

Sint-Andriesdag 2018

30 november 2018

Vandaag vieren we opnieuw het naamfeest van het ziekenhuis. Leuze dit jaar is 'De kracht van kwetsbaarheid'. Om onze medewerkers te verwennen vonden gisteren enkele boeiende activiteiten plaats waaronder een sfeervol inspiratiemoment, een rolstoeldansvoorstelling van Paradanszo en de voordracht van Krista Bracke 'Mijn leven op stelten'.

Lees meer

Ik krijg geen lucht meer! Infoavond op 29 november in het Sint-Andriesziekenhuis

25 oktober 2018

Gratis infoavond 'Screening & preventie' rond de luchtwegen. Onze pneumologen dr. Tits, dr. Van Damme en dr. Serry brengen een boeiende avond rond de thema's astma, chronische obstructieve longziekte (COPD) en longembolie.

Lees meer

Krakende gewrichten: smeren of vervangen? Infoavond op 27 november in Wakken

20 november 2018

Gratis infoavond rond de behandeling van knie- en heupartrose in Wakken. Wat is artrose? Niet-chirurgische behandelingen; Heelkundige aanpak; Revalidatie na heelkunde. Gastsprekers zijn dr. Descheemaeker (fysiotherapeut), dr. Raes (orthopedist) en Sofie Van Assche (kinesiste).

Lees meer

YOUCA-Dag ook in ons ziekenhuis

18 oktober 2018

Margeaux, Maarten en Jennifer zijn enkele van de jongeren die vandaag één dag aan de slag zijn in ons ziekenhuis in het kader van de YOUCA-dag. YOUCA vzw organiseert voor de 13de keer de YOUCA Action Day. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om op die dag te gaan werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze die dag verdienen, 50 EUR, gaat naar een sterk jongerenproject van Plan International in Ecuador en enkele projecten in België.

Lees meer

Infoavond 'Herken een beroerte, red een leven' op 15 november in Oostrozebeke

14 november 2018

Gratis infoavond rond het thema beroerte. Wat is een beroerte, hoe herken je het en kan je er iets aan doen? Na een beroerte: de revalidatie. Gastsprekers van dienst zijn Dr. Philippe Tack, neuroloog en Emilie Tack, kinesiste (Sint-Andriesziekenhuis)

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

25 oktober 2018

Vandaag zijn we aanwezig op Jobevent Tielt in de Europahal. Kom langs tussen 13.00 en 16.30 uur, maak kennis met ons ziekenhuis en vind misschien wel je droomjob!

Lees meer

18 oktober Dag tegen Kanker

18 oktober 2018

Op donderdag 18 oktober is het Dag tegen Kanker. Ook dit jaar zet het Sint-Andriesziekenhuis opnieuw de schouders onder deze dag. Een dag vol solidariteit, een dag waarop we kankerpatiënten en hun naasten een warm hart onder de riem steken met tal van ontspannende activiteiten.

Lees meer

Nieuw: prenatale consultaties

26 juni 2018

Sinds kort kunt u in het Sint-Andriesziekenhuis terecht voor prenatale consultaties. Onze vroedvrouwen bieden waardevolle zwangerschapsbegeleiding die de toekomstige ouder(s) ondersteunt op weg naar de geboorte.

Lees meer

Dinsdag 25 september: gratis screening hartritme

21 september 2018

Wist je dat iedereen vanaf 40 jaar 1 kans op 4 heeft om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen? Deze ernstige aandoening vervijfvoudigt het risico op een trombose of beroerte. Daarom organiseert het Sint-Andriesziekenhuis in samenwerking met Behra en in het kader van de Week van het Hart (24 - 28 september) een gratis screening van het hartritme.

Lees meer

Jaarverslag 2017

16 juli 2018

Benieuwd naar onze activiteiten van vorig jaar? Neem dan zeker een kijkje in het jaarverslag 2017 en kom alles te weten over onder meer kwaliteit en patiëntveiligheid, diverse zorgprogramma's en onze groeicijfers.

Lees meer

Noodplan hittegolf en ozonpieken

25 juli 2018

Deze week is het tropisch warm met een piek op vrijdag 27 juli. Het ziekenhuiscoördinatiecomité besliste om het intern noodplan 'hittegolf en ozonpieken' op te starten. Dit houdt een aantal acties in waaronder het informeren van alle patiënten en bewoners en het bewaken van de warmte-instroom in het gebouw.

Lees meer

Woensdag 30 mei gratis initiatie reanimatie

29 mei 2018

In het kader van de Week van het Hartritme (28 mei - 1 juni) vindt op 30 mei in het Sint-Andriesziekenhuis een gratis initiatie reanimatie plaats. Kom zeker langs voor een van onze gratis sessies en leer zo levensreddend handelen!

Lees meer

Dinsdag 29 mei gratis screening Hepatitis C

28 mei 2018

In het kader van de World Digestive Health Day 2018 kunt u zich op 29 mei in het Sint-Andriesziekenhuis gratis laten screenen op hepatitis C. Hepatitis wordt veroorzaakt door een virus dat de lever aantast. Het hepatitis c-virus wordt overgedragen via het bloed. Symptomen kunnen zich uiten tot 30 jaar na besmetting. Als ze opduiken, zijn ze vaak het signaal van ernstige leverziekte.

Lees meer

Zumba-avond ten voordele van kinderafdeling groot succes

29 mei 2018

Vrijdagavond 25 mei vond in Tielt een Zumba-initiatie plaats ten voordele van de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. In totaal bracht de avond maar liefst zo’n 7500 euro op.

Lees meer

Zaterdag 26 mei @ Shamrock Tielt: info- en praatcafé obesitaskliniek

25 mei 2018

Zaterdag 26 mei organiseert onze obesitaskliniek in hotel Shamrock Tielt een info- en praatcafé rond overgewicht. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

Lees meer

Meerdere kinderen opgenomen met salmonellavergiftiging

24 mei 2018

Sinds zondag 20 mei zijn in het Sint-Andriesziekenhuis verschillende kinderen opgenomen met een bewezen salmonellavergiftiging. Allen zijn afkomstig van scholen in Pittem en Meulebeke.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis introduceert inschrijvingskiosken

18 mei 2018

Om de inschrijvingen te optimaliseren, werken we voortaan met inschrijvingskiosken. Deze bevinden zich vooraan in de centrale inkomhal. Elke patiënt die zich dient te laten inschrijven (raadpleging/consultatie, dagziekenhuis of opname) meldt zich eerst met de identiteitskaart aan via een van deze kiosken. Snel en eenvoudig!

Lees meer

18 april - Europese dag van de Rechten van de patiënt

18 april 2018

Vandaag is het Europese dag van de Rechten van de patiënt. Een goed moment om even stil te staan bij je elektronisch patiëntendossier!

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis 'lustert'

23 maart 2018

Het 30ste Labadouxfestival komt er aan. Deze jubileumeditie krijgt opnieuw een sociaal tintje met het project ‘Labadoux Lustert'. Mensen met een beperking of problematiek geven het festival een kunstige toets. Na de kaders van vorig jaar is het thema dit jaar kroonluchters. Ze staan symbool voor het ‘lusteren' naar en het licht geven aan elkaar. Ook de afdeling Geriatrie en Ergotherapie van ons ziekenhuis zijn van de partij met twee creaties. Alle kunstwerken zijn te bezichtigen op het festival en worden daar verkocht. De opbrengst gaat naar twee goede doelen in Ingelmunster.

Lees meer

Op zoek naar een toffe studentenjob?

30 januari 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis stelt tijdens de zomermaanden een aantal jobstudenten tewerk. Heb je interesse om in ons verpleegkundig of facilitair departement aan de slag te gaan? Lees dan zeker verder!

Lees meer

Terugblik op Dag van de Zorg

20 maart 2018

Zondag 18 maart vond in ons ziekenhuis Dag van de Zorg plaats. De dag bij uitstek waarop de zorg- en welzijnssector in de kijker staan. De bijna 2000 aanwezigen kregen een unieke blik achter de schermen van onder meer het operatiekwartier, de spoedafdeling, materniteit, inwendige ziekten en het chirurgisch dagziekenhuis. Naast de vele infostanden van o.a. de lokale politie, brandweer, VDAB en VIVES-hogeschool was er ook doorlopend ludieke kinderanimatie. Een geslaagde dag waar we met plezier op terugkijken.

Lees meer

Zondag 18 maart: Dag van de Zorg @ Sint-Andriesziekenhuis

25 januari 2018

Benieuwd naar het reilen en zeilen binnen de muren van ons ziekenhuis? Kom dan zeker langs op zondag 18 maart voor de Dag van de Zorg, de dag bij uitstek waarop de zorg- en welzijnssector in de kijker staan.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis behaalt JCI-label

25 januari 2018

Ons ziekenhuis kreeg als algemeen ziekenhuis de wereldwijd erkende JCI-accreditering toegekend. De organisatie Joint Commission International (JCI) legt internationale normen vast op het vlak van patiëntveiligheid en zorgkwaliteit. Het spreekt voor zich dat we heel fier zijn op dit kwaliteitslabel waar we gedurende drie jaar naartoe hebben gewerkt.

Lees meer

Wij houden griep uit ons team!

21 februari 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis laat u graag weten dat 67,7% van onze medewerkers gevaccineerd werden tegen griep. Hiermee behaalden we het bronzen certificaat van de Vlaamse overheid. De artsen haalden zelfs een vaccinatiegraad van 82%. Zij pronken met een gouden certificaat!

Lees meer

Wij steunen mantelzorgers van personen met dementie

26 december 2017

Ook het Sint-Andriesziekenhuis steunt mantelzorgers van personen met dementie. Met de hartverwarmende actie - "een noot voor dementie"- worden deze mantelzorgers op een unieke en leuke manier in de picture gezet. Okkernoten vormen immers de rode draad binnen deze actie!

Lees meer

Spelers SV Zulte Waregem op bezoek

21 december 2017

Naar goeie traditie kwamen ook deze kerstperiode enkele spelers van SV Zulte Waregem langs op de afdeling pediatrie en materniteit van ons ziekenhuis. Alle pasgeborenen en kinderen kregen gisteren niet alleen bezoek van enkele voetballers, er was ook voor iedereen een attentie voorzien. Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid Bossut, De Mets, Severin, Bala en begeleider Gianny Devos!

Lees meer

Materniteit verwelkomt twee kerstkindjes

26 december 2017

Zoals elk jaar keken we vol verwachting uit naar de kindjes die op Kerstmis het levenslicht zien. Van harte gefeliciteerd aan mama Astrid Verstraete en papa Lode Develtere met hun dochtertje Anna. Ook mama Rahma Olahyane en papa Rachid El Ouarit mochten dochtertje Hiba gisteren voor het eerst in hun armen sluiten.

Lees meer

Award Team of the Year voor ons team D2!

30 november 2017

Van harte gefeliciteerd aan het team van verpleegafdeling D2 o.l.v. Isabelle Dewaele: gisteren mochten ze tijdens de awardshow van Nurse of the Year in het ICC Gent de award voor Team of the Year in ontvangst nemen. Een welverdiende erkenning voor hun fantastische inzet binnen ons ziekenhuis!

Lees meer

Verpleegkundige operatiekwartier, iets voor jou?

29 november 2017

Werken in multidisciplinair verband, kwalitatieve zorgverlening bieden met aandacht voor de patiënt in zijn totaliteit, artsen ondersteunen bij operatieve chirurgische ingrepen ... Het zijn maar enkele van de aspecten die een job als verpleegkundige op het operatiekwartier zo boeiend maken. Benieuwd wat het Sint-Andriesziekenhuis je te bieden heeft? Bekijk dan zeker onze vacature!

Lees meer

Nieuwe website Sint-Andriesziekenhuis

29 november 2017

Welkom op onze vernieuwde website. Geen beter moment om de nieuwe site van het ziekenhuis te lanceren dan de dag waarop de patroonheilige van het ziekenhuis herdacht wordt. Neem gerust even de tijd om uw virtuele weg hier te vinden. We wensen u alvast een fijne webervaring en graag tot binnenkort in het ziekenhuis.

Lees meer

Sint-Andriesdag

29 november 2017

Op donderdag 30 november vieren we naar goeie traditie het naamfeest van het ziekenhuis. Iedereen is van harte welkom op onze verkoopsstand met kalligrafische wenskaarten en geschenken van woordenwinkel Symposion uit Brugge. De opbrengst is deels bestemd voor de vereniging TVDK (Tielts Vormings en Documentatiecentrum tegen Kanker).

Lees meer

Award voor onze diabetesverpleegkundige

29 november 2017

Proficiat aan onze diabetesverpleegkundige Letje Blondia voor de award die ze op Wereld Diabetes Dag (14 november) in ontvangst mocht nemen van de onafhankelijke ziekenfondsen. Dit voor haar Howest-bachelorproef rond uniformiteit bij het geven van voorlichting aan diabetespatiënten.

Lees meer

Oud-medewerkers op de koffie

19 oktober 2017

Vrijdag 22 september om 14 uur verwelkomt het Sint-Andriesziekenhuis al haar (brug)gepensioneerden. In het restaurant van het ziekenhuis zijn alle oud-medewerkers welkom voor een stukje taart met koffie voor een gezellig samenzijn.

Lees meer

Nieuw: cardiale revalidatie

19 oktober 2017

Begin dit jaar kreeg het Sint-Andriesziekenhuis een erkenning voor cardiale revalidatie. Een grote stap voorwaarts in de verdere behandeling en preventie van specifieke hartaandoeningen. Onlangs werd de afdeling cardiale revalidatie uitgebreid met extra toestellen voor een nog kwalitatievere zorgverlening.

Lees meer

Info- en terugkomdag obesitaskliniek

28 juni 2017

Op zaterdag 20 mei vond de eerste info- en terugkomdag van de obesitaskliniek van het Sint-Andriesziekenhuis plaats. Dokter Biglari en zijn team verwelkomden ruim 180 bezoekers voor heel wat boeiende voordrachten van artsen en diëtisten, patiëntgetuigenissen, stylingadvies e.a.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis verwelkomt Indonesische gastartsen

25 juni 2017

In maart vertoefden twee Indonesische gastartsen op de dienst vaatchirurgie van het Sint-Andriesziekenhuis. Beiden werden uitgenodigd door dokter Marc Vuylsteke, chirurg vasculaire en thoraxheelkunde, na een bezoek aan hun ziekenhuis Harapan Kita in Jakarta, Indonesië.

Lees meer

Wijziging betaling consultaties

01 december 2017

Bericht aan alle patiënten van het Sint-Andriesziekenhuis: vanaf 1 december 2017 gebeuren betalingen van consultaties niet langer in het ziekenhuis. In plaats daarvan ontvangt u thuis een factuur. Na een consultatie hoeft u dus niet langer te wachten om deze aan de Centrale Inschrijving te betalen.

Lees meer

5 december internationale dag van de vrijwilliger

05 december 2017

5 december is het de internationale dag van de vrijwilliger. Ook het Sint-Andriesziekenhuis kan rekenen op een trouwe equipe van hulpvaardige vrijwilligers. Als dank voor hun inzet verwelkomen we hen vandaag op een gezamenlijk koffiemoment met gebak.

Lees meer

Internationale Week van de Borstvoeding 2018

01 augustus 2018

Van 1 tot 7 augustus is het internationale Week van de Borstvoeding. In een wereld vol ongelijkheid, crises en armoede is borstvoeding de fundering voor een levenslange gezondheid voor baby’s en moeders.

Lees meer

Herken een trombose, red een leven

02 oktober 2018

Wereld Trombose Dag vestigt de aandacht op het vaak over het hoofd gezien en misbegrepen fenomeen trombose. Iedereen is welkom in het Sint-Andriesziekenhuis op 12 en 13 oktober op onze infostand rond trombose onder leiding van vaatchirurg dr. Vuylsteke.

Lees meer

Nieuwjaarsbaby Seppe

03 januari 2018

Proficiat aan mama Daphne en papa Lander met de geboorte van hun nieuwjaarsbaby Seppe!

Lees meer

Nieuwe simulator voor urgenties en reanimaties

03 november 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt - dat begin 2018 de wereldwijd erkende JCI-accreditering toegekend kreeg - heeft onlangs een nieuwe Resusci Anne simulator aangekocht. Met deze simulator, een levensecht model van een persoon met stem-, long- en hartgeluiden, wil het ziekenhuis inzetten op een betere en teamgerichte aanpak van medische urgenties en reanimaties. Resusci Anne is wereldwijd voor zorgverleners dé referentie voor reanimatie en heeft meer dan 500 miljoen mensen geholpen bij het oefenen van kritieke levensreddende vaardigheden.

Lees meer

Muzikale kerstmaand dankzij vleugelpiano in Sint-Andriesziekenhuis

03 december 2018

Gedurende de maand december staat in de inkomhal van het ziekenhuis een vleugelpiano. De piano is vrij te bespelen door iedereen die dat wenst. Het hoofddoel is een sfeer van warmte, gezelligheid en welbevinden creëren. Een concept dat komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en ook stilaan in onze Vlaamse ziekenhuizen ingeburgerd raakt.

Lees meer

Jeremy Vandoorne (Xavier uit Rox) bezoekt kinderafdeling

04 april 2018

Op Dag van de Zorg maakte Jeremy Vandoorne (Xavier uit Rox) ook enkele fans op de kinderafdeling blij met een onverwachts bezoekje!

Lees meer

Nu donderdag: gratis infoavond 'Stop darmkanker!'

04 juni 2018

Infoavond rond darmkanker: Hoe en wat? Screening naar darmpoliepen/darmkanker en behandeling van darmkanker.

Lees meer

Fototentoonstelling inkomhal

04 september 2018

Van 25 augustus tot 1 november loopt opnieuw een tentoonstelling in de inkomhal van het ziekenhuis. Dit keer is fotoclub Fodiac uit Wingene aan de beurt. Er zijn werken te zien van Luc De Bouver, Aurèle Defauw, Frans Defauw, Ronald De Vuyst, Anette Mortier, Roger Oosterlinck, Eric Puype, Magda Vreye, Rob Vercruysse en Eric Vandycke.

Lees meer

Infoavonden jonge ouders 2019

05 december 2018

De gratis infoavonden voor toekomstige ouders bieden zwangerschapsbegeleiding om in vertrouwen naar de bevalling en het ouderschap toe te groeien. De sessies worden gegeven op een interactieve manier in groepen van maximum 20 koppels en/of alleenstaanden.

Lees meer

Nieuwe artsen

06 september 2018

Deze maand verwelkomen we twee nieuwe artsen in ons specialistenkorps: gynaecologe Griet Hoste en uroloog Pieter Jan Elshout. Van harte welkom en veel succes gewenst!

Lees meer

6 oktober Wereld Stomadag

06 oktober 2018

Wereld Stomadag wil bewustwording creëren rond de ingrijpende operatie die vele patiënten met darmkanker, leverziektes en de Ziekte van Krohn kan genezen. Daarom is het belangrijk dat er meer aandacht komt voor deze operatie en het leven dat deze mensen na afloop leiden. Wereld Stomadag werd voor het eerst in 2012 georganiseerd en is in het leven geroepen door de United Ostomy Associations (VS). Naar aanleiding van het thema van dit jaar ‘Speaking out, changes lives’ vroegen wij aan een van onze patiënten om zijn ervaring te delen.

Lees meer

Word jij onze nieuwe vrijwilliger? Kom langs op 11 december voor meer info!

07 december 2018

In het Sint-Andriesziekenhuis zijn dagelijks vrijwilligers in de weer om patiënten, bezoekers en medewerkers te ondersteunen. Het belang van hun inzet is niet te onderschatten. Maar ook voor de vrijwilligers zelf vormt dit werk een waardevolle zingeving in hun leven. Naar aanleiding van de Dag van de Vrijwilliger op 5 december organiseert het ziekenhuis op dinsdag 11 december een infostand voor vrijwilligers.

Lees meer

Internationale dag van de handhygiëne

08 mei 2018

Om de dag van de handhygiëne niet onopgemerkt te laten voorbijgaan werd er op maandag 7 mei 2018 een infostand ziekenhuishygiëne georganiseerd, in samenwerking met Ingrid Verschuere, nagelstyliste. Medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis kregen de kans om een basismanicure of handverzorging te krijgen als dank voor hun continue inzet. Het team ziekenhuishygiëne wil op die manier het bewustzijn over het belang van handhygiëne voor infectiebeheersing blijvend vasthouden.

Lees meer

Dag van de Verpleging 2018

09 mei 2018

Op 12 mei vieren we de Internationale Dag van de Verpleging. Op deze dag hebben we bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. Als dank voor de gewaardeerde inzet van onze zorgmedewerkers was iedereen daarom vandaag welkom voor een heerlijk ontbijt in ons restaurant.

Lees meer

Klaar voor halve finale WK voetbal

10 juli 2018

Ook op de afdelingen van ons ziekenhuis tellen we af naar de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Komaan Belgium!

Lees meer

10 oktober Werelddag Geestelijke Gezondheid

10 oktober 2018

Woensdag 10 oktober is het Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. In het kader van de campagne Samen Veerkrachtig steunt ook het Sint-Andriesziekenhuis deze boodschap. Binnen het ziekenhuis zijn affiches te zien met daarop de boodschap ‘ça va?’, ‘hoe was je dag?’ en ‘hoe voel je je? Dit om de dialoog onder onze medewerkers te stimuleren. Want erover praten helpt!

Lees meer

Gouden certificaat voor griepvaccinatie Sint-Andriesziekenhuis

12 december 2018

Maar liefst 81,3 procent van de medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis liet zich dit jaar vaccineren tegen griep. Essentieel om niet enkel zichzelf maar ook de patiënten en bezoekers te beschermen tegen het griepvirus. Het ziekenhuis is een van de weinige in Vlaanderen met zo’n hoge vaccinatiegraad en behaalt zo het gouden certificaat van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Een gevolg van intensieve educatie en sensibilisering”, weet verpleegkundig directeur Matthijs Samyn.

Lees meer

Jobstudenten zomer 2019

01 februari 2019

Ben je op zoek naar een studentenjob? Droom je ervan om de werksfeer in een ziekenhuis op te snuiven? Bekijk dan zeker onze vacatures voor jobstudenten voor komende zomer. We zijn op zoek naar studenten verpleegkunde en jobstudenten huishoudelijke diensten.

Lees meer

Nieuwe artsen

04 januari 2019

Deze maand verwelkomen we twee nieuwe artsen in ons specialistenkorps: orthopediste Justine Barbier en neus-, keel- en oorarts Benedicte Verhaeghe. Van harte welkom en veel succes gewenst!

Lees meer

15 en 16 januari: info- en promostand Belgisch KinderKanker Steunfonds (BKKS)

07 januari 2019

Het Belgisch KinderKanker Steunfonds vzw heeft tot doel de levenskwaliteit van gezinnen met een kindje met kanker te verbeteren. Het Belgisch KinderKanker Steunfonds tracht om tijdens de meest donkere dagen van de zieke kinderen een bron van hoop en verstrooiing te zijn en hen meer vreugde te bezorgen. Op 15 en 16 januari komen ze zich voorstellen met een info- en promostand in onze inkomhal.

Lees meer

Opbrengst Sint-Andriesdag gaat naar Paradanszo

07 februari 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis overhandigde op 5 februari een cheque t.w.v. 778,83 euro aan rolstoeldansvereniging Paradanszo uit Ingelmunster. “Een vereniging die we een warm hart toedragen en met plezier steunen”, aldus verpleegkundig directeur Matthijs Samyn.

Lees meer

Vroedvrouw Iris Poignie als vrijwilligster naar Rwanda

09 januari 2019

Woensdag 9 januari vertrekt Iris Poignie, vroedvrouw in ons ziekenhuis, samen met haar dochter en enkele vrienden naar Rwanda om er vrijwilligerswerk te doen. Ze zullen er hun schouders zetten onder de projecten van vzw IMPORE.

Lees meer

Infoavond in de kijker: burn-out en depressie te Meulebeke

20 september 2019

Tijdens deze infoavond geeft psychiater Antonio Gazziano een korte toelichting omtrent depressie versus burn-out. Hoe ontstaan een burn-out en depressie? Wat zijn de mogelijke behandelingen? Wat gebeurt er op een PAAZ-dienst?

Lees meer

Week van het Hart: suiker, diabetes en hart- en vaatziekten

23 september 2019

Naar jaarlijkse gewoonte wordt onder stimulans van de cardiologen en de Belgische Cardiologische Liga een sensibiliseringscampagne gevoerd tijdens de Week van het Hart (23-29 september). Hart- en vaatziekten behoren tot de belangrijkste doodsoorzaken in ons land, preventie is dan ook een prioriteit van de cardiologen en bij uitbreiding alle artsen.

Lees meer