Nieuws

Nieuwe simulator voor urgenties en reanimaties

03 november 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt - dat begin 2018 de wereldwijd erkende JCI-accreditering toegekend kreeg - heeft onlangs een nieuwe Resusci Anne simulator aangekocht. Met deze simulator, een levensecht model van een persoon met stem-, long- en hartgeluiden, wil het ziekenhuis inzetten op een betere en teamgerichte aanpak van medische urgenties en reanimaties. Resusci Anne is wereldwijd voor zorgverleners dé referentie voor reanimatie en heeft meer dan 500 miljoen mensen geholpen bij het oefenen van kritieke levensreddende vaardigheden.

Lees meer

YOUCA-Dag ook in ons ziekenhuis

18 oktober 2018

Margeaux, Maarten en Jennifer zijn enkele van de jongeren die vandaag één dag aan de slag zijn in ons ziekenhuis in het kader van de YOUCA-dag. YOUCA vzw organiseert voor de 13de keer de YOUCA Action Day. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om op die dag te gaan werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze die dag verdienen, 50 EUR, gaat naar een sterk jongerenproject van Plan International in Ecuador en enkele projecten in België.

Lees meer

Infoavond 'Herken een beroerte, red een leven' op 15 november in Oostrozebeke

14 november 2018

Gratis infoavond rond het thema beroerte. Wat is een beroerte, hoe herken je het en kan je er iets aan doen? Na een beroerte: de revalidatie. Gastsprekers van dienst zijn Dr. Philippe Tack, neuroloog en Emilie Tack, kinesiste (Sint-Andriesziekenhuis)

Lees meer

Ik krijg geen lucht meer! Infoavond op 29 november in het Sint-Andriesziekenhuis

25 oktober 2018

Gratis infoavond 'Screening & preventie' rond de luchtwegen. Onze pneumologen dr. Tits, dr. Van Damme en dr. Serry brengen een boeiende avond rond de thema's astma, chronische obstructieve longziekte (COPD) en longembolie.

Lees meer

18 oktober Dag tegen Kanker

18 oktober 2018

Op donderdag 18 oktober is het Dag tegen Kanker. Ook dit jaar zet het Sint-Andriesziekenhuis opnieuw de schouders onder deze dag. Een dag vol solidariteit, een dag waarop we kankerpatiënten en hun naasten een warm hart onder de riem steken met tal van ontspannende activiteiten.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

25 oktober 2018

Vandaag zijn we aanwezig op Jobevent Tielt in de Europahal. Kom langs tussen 13.00 en 16.30 uur, maak kennis met ons ziekenhuis en vind misschien wel je droomjob!

Lees meer

10 oktober Werelddag Geestelijke Gezondheid

10 oktober 2018

Woensdag 10 oktober is het Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. In het kader van de campagne Samen Veerkrachtig steunt ook het Sint-Andriesziekenhuis deze boodschap. Binnen het ziekenhuis zijn affiches te zien met daarop de boodschap ‘ça va?’, ‘hoe was je dag?’ en ‘hoe voel je je? Dit om de dialoog onder onze medewerkers te stimuleren. Want erover praten helpt!

Lees meer

6 oktober Wereld Stomadag

06 oktober 2018

Wereld Stomadag wil bewustwording creëren rond de ingrijpende operatie die vele patiënten met darmkanker, leverziektes en de Ziekte van Krohn kan genezen. Daarom is het belangrijk dat er meer aandacht komt voor deze operatie en het leven dat deze mensen na afloop leiden. Wereld Stomadag werd voor het eerst in 2012 georganiseerd en is in het leven geroepen door de United Ostomy Associations (VS). Naar aanleiding van het thema van dit jaar ‘Speaking out, changes lives’ vroegen wij aan een van onze patiënten om zijn ervaring te delen.

Lees meer

Herken een trombose, red een leven

02 oktober 2018

Wereld Trombose Dag vestigt de aandacht op het vaak over het hoofd gezien en misbegrepen fenomeen trombose. Iedereen is welkom in het Sint-Andriesziekenhuis op 12 en 13 oktober op onze infostand rond trombose onder leiding van vaatchirurg dr. Vuylsteke.

Lees meer

Nieuwe artsen

06 september 2018

Deze maand verwelkomen we twee nieuwe artsen in ons specialistenkorps: gynaecologe Griet Hoste en uroloog Pieter Jan Elshout. Van harte welkom en veel succes gewenst!

Lees meer

Nieuw: prenatale consultaties

26 juni 2018

Sinds kort kunt u in het Sint-Andriesziekenhuis terecht voor prenatale consultaties. Onze vroedvrouwen bieden waardevolle zwangerschapsbegeleiding die de toekomstige ouder(s) ondersteunt op weg naar de geboorte.

Lees meer

Dinsdag 25 september: gratis screening hartritme

21 september 2018

Wist je dat iedereen vanaf 40 jaar 1 kans op 4 heeft om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen? Deze ernstige aandoening vervijfvoudigt het risico op een trombose of beroerte. Daarom organiseert het Sint-Andriesziekenhuis in samenwerking met Behra en in het kader van de Week van het Hart (24 - 28 september) een gratis screening van het hartritme.

Lees meer

Fototentoonstelling inkomhal

04 september 2018

Van 25 augustus tot 1 november loopt opnieuw een tentoonstelling in de inkomhal van het ziekenhuis. Dit keer is fotoclub Fodiac uit Wingene aan de beurt. Er zijn werken te zien van Luc De Bouver, Aurèle Defauw, Frans Defauw, Ronald De Vuyst, Anette Mortier, Roger Oosterlinck, Eric Puype, Magda Vreye, Rob Vercruysse en Eric Vandycke.

Lees meer

Jaarverslag 2017

16 juli 2018

Benieuwd naar onze activiteiten van vorig jaar? Neem dan zeker een kijkje in het jaarverslag 2017 en kom alles te weten over onder meer kwaliteit en patiëntveiligheid, diverse zorgprogramma's en onze groeicijfers.

Lees meer

Internationale Week van de Borstvoeding 2018

01 augustus 2018

Van 1 tot 7 augustus is het internationale Week van de Borstvoeding. In een wereld vol ongelijkheid, crises en armoede is borstvoeding de fundering voor een levenslange gezondheid voor baby’s en moeders.

Lees meer

Klaar voor halve finale WK voetbal

10 juli 2018

Ook op de afdelingen van ons ziekenhuis tellen we af naar de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Komaan Belgium!

Lees meer

Noodplan hittegolf en ozonpieken

25 juli 2018

Deze week is het tropisch warm met een piek op vrijdag 27 juli. Het ziekenhuiscoördinatiecomité besliste om het intern noodplan 'hittegolf en ozonpieken' op te starten. Dit houdt een aantal acties in waaronder het informeren van alle patiënten en bewoners en het bewaken van de warmte-instroom in het gebouw.

Lees meer

Nu donderdag: gratis infoavond 'Stop darmkanker!'

04 juni 2018

Infoavond rond darmkanker: Hoe en wat? Screening naar darmpoliepen/darmkanker en behandeling van darmkanker.

Lees meer

Woensdag 30 mei gratis initiatie reanimatie

29 mei 2018

In het kader van de Week van het Hartritme (28 mei - 1 juni) vindt op 30 mei in het Sint-Andriesziekenhuis een gratis initiatie reanimatie plaats. Kom zeker langs voor een van onze gratis sessies en leer zo levensreddend handelen!

Lees meer

Dinsdag 29 mei gratis screening Hepatitis C

28 mei 2018

In het kader van de World Digestive Health Day 2018 kunt u zich op 29 mei in het Sint-Andriesziekenhuis gratis laten screenen op hepatitis C. Hepatitis wordt veroorzaakt door een virus dat de lever aantast. Het hepatitis c-virus wordt overgedragen via het bloed. Symptomen kunnen zich uiten tot 30 jaar na besmetting. Als ze opduiken, zijn ze vaak het signaal van ernstige leverziekte.

Lees meer

Vacature hoofdverpleegkundige interne geneeskunde

19 april 2018

Wij zoeken een hoofdverpleegkundige interne geneeskunde. Iets voor jou?

Lees meer

Zumba-avond ten voordele van kinderafdeling groot succes

29 mei 2018

Vrijdagavond 25 mei vond in Tielt een Zumba-initiatie plaats ten voordele van de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. In totaal bracht de avond maar liefst zo’n 7500 euro op.

Lees meer

Dag van de Verpleging 2018

09 mei 2018

Op 12 mei vieren we de Internationale Dag van de Verpleging. Op deze dag hebben we bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. Als dank voor de gewaardeerde inzet van onze zorgmedewerkers was iedereen daarom vandaag welkom voor een heerlijk ontbijt in ons restaurant.

Lees meer

Zaterdag 26 mei @ Shamrock Tielt: info- en praatcafé obesitaskliniek

25 mei 2018

Zaterdag 26 mei organiseert onze obesitaskliniek in hotel Shamrock Tielt een info- en praatcafé rond overgewicht. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

Lees meer

Meerdere kinderen opgenomen met salmonellavergiftiging

24 mei 2018

Sinds zondag 20 mei zijn in het Sint-Andriesziekenhuis verschillende kinderen opgenomen met een bewezen salmonellavergiftiging. Allen zijn afkomstig van scholen in Pittem en Meulebeke.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis introduceert inschrijvingskiosken

18 mei 2018

Om de inschrijvingen te optimaliseren, werken we voortaan met inschrijvingskiosken. Deze bevinden zich vooraan in de centrale inkomhal. Elke patiënt die zich dient te laten inschrijven (raadpleging/consultatie, dagziekenhuis of opname) meldt zich eerst met de identiteitskaart aan via een van deze kiosken. Snel en eenvoudig!

Lees meer

Internationale dag van de handhygiëne

08 mei 2018

Om de dag van de handhygiëne niet onopgemerkt te laten voorbijgaan werd er op maandag 7 mei 2018 een infostand ziekenhuishygiëne georganiseerd, in samenwerking met Ingrid Verschuere, nagelstyliste. Medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis kregen de kans om een basismanicure of handverzorging te krijgen als dank voor hun continue inzet. Het team ziekenhuishygiëne wil op die manier het bewustzijn over het belang van handhygiëne voor infectiebeheersing blijvend vasthouden.

Lees meer

18 april - Europese dag van de Rechten van de patiënt

18 april 2018

Vandaag is het Europese dag van de Rechten van de patiënt. Een goed moment om even stil te staan bij je elektronisch patiëntendossier!

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis 'lustert'

23 maart 2018

Het 30ste Labadouxfestival komt er aan. Deze jubileumeditie krijgt opnieuw een sociaal tintje met het project ‘Labadoux Lustert'. Mensen met een beperking of problematiek geven het festival een kunstige toets. Na de kaders van vorig jaar is het thema dit jaar kroonluchters. Ze staan symbool voor het ‘lusteren' naar en het licht geven aan elkaar. Ook de afdeling Geriatrie en Ergotherapie van ons ziekenhuis zijn van de partij met twee creaties. Alle kunstwerken zijn te bezichtigen op het festival en worden daar verkocht. De opbrengst gaat naar twee goede doelen in Ingelmunster.

Lees meer

Op zoek naar een toffe studentenjob?

30 januari 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis stelt tijdens de zomermaanden een aantal jobstudenten tewerk. Heb je interesse om in ons verpleegkundig of facilitair departement aan de slag te gaan? Lees dan zeker verder!

Lees meer

Jeremy Vandoorne (Xavier uit Rox) bezoekt kinderafdeling

04 april 2018

Op Dag van de Zorg maakte Jeremy Vandoorne (Xavier uit Rox) ook enkele fans op de kinderafdeling blij met een onverwachts bezoekje!

Lees meer

Terugblik op Dag van de Zorg

20 maart 2018

Zondag 18 maart vond in ons ziekenhuis Dag van de Zorg plaats. De dag bij uitstek waarop de zorg- en welzijnssector in de kijker staan. De bijna 2000 aanwezigen kregen een unieke blik achter de schermen van onder meer het operatiekwartier, de spoedafdeling, materniteit, inwendige ziekten en het chirurgisch dagziekenhuis. Naast de vele infostanden van o.a. de lokale politie, brandweer, VDAB en VIVES-hogeschool was er ook doorlopend ludieke kinderanimatie. Een geslaagde dag waar we met plezier op terugkijken.

Lees meer

Zondag 18 maart: Dag van de Zorg @ Sint-Andriesziekenhuis

25 januari 2018

Benieuwd naar het reilen en zeilen binnen de muren van ons ziekenhuis? Kom dan zeker langs op zondag 18 maart voor de Dag van de Zorg, de dag bij uitstek waarop de zorg- en welzijnssector in de kijker staan.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis behaalt JCI-label

25 januari 2018

Ons ziekenhuis kreeg als algemeen ziekenhuis de wereldwijd erkende JCI-accreditering toegekend. De organisatie Joint Commission International (JCI) legt internationale normen vast op het vlak van patiëntveiligheid en zorgkwaliteit. Het spreekt voor zich dat we heel fier zijn op dit kwaliteitslabel waar we gedurende drie jaar naartoe hebben gewerkt.

Lees meer

Wij houden griep uit ons team!

21 februari 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis laat u graag weten dat 67,7% van onze medewerkers gevaccineerd werden tegen griep. Hiermee behaalden we het bronzen certificaat van de Vlaamse overheid. De artsen haalden zelfs een vaccinatiegraad van 82%. Zij pronken met een gouden certificaat!

Lees meer

Wij steunen mantelzorgers van personen met dementie

26 december 2017

Ook het Sint-Andriesziekenhuis steunt mantelzorgers van personen met dementie. Met de hartverwarmende actie - "een noot voor dementie"- worden deze mantelzorgers op een unieke en leuke manier in de picture gezet. Okkernoten vormen immers de rode draad binnen deze actie!

Lees meer

Spelers SV Zulte Waregem op bezoek

21 december 2017

Naar goeie traditie kwamen ook deze kerstperiode enkele spelers van SV Zulte Waregem langs op de afdeling pediatrie en materniteit van ons ziekenhuis. Alle pasgeborenen en kinderen kregen gisteren niet alleen bezoek van enkele voetballers, er was ook voor iedereen een attentie voorzien. Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid Bossut, De Mets, Severin, Bala en begeleider Gianny Devos!

Lees meer

Nieuwjaarsbaby Seppe

03 januari 2018

Proficiat aan mama Daphne en papa Lander met de geboorte van hun nieuwjaarsbaby Seppe!

Lees meer

Materniteit verwelkomt twee kerstkindjes

26 december 2017

Zoals elk jaar keken we vol verwachting uit naar de kindjes die op Kerstmis het levenslicht zien. Van harte gefeliciteerd aan mama Astrid Verstraete en papa Lode Develtere met hun dochtertje Anna. Ook mama Rahma Olahyane en papa Rachid El Ouarit mochten dochtertje Hiba gisteren voor het eerst in hun armen sluiten.

Lees meer

5 december internationale dag van de vrijwilliger

05 december 2017

5 december is het de internationale dag van de vrijwilliger. Ook het Sint-Andriesziekenhuis kan rekenen op een trouwe equipe van hulpvaardige vrijwilligers. Als dank voor hun inzet verwelkomen we hen vandaag op een gezamenlijk koffiemoment met gebak.

Lees meer

Award Team of the Year voor ons team D2!

30 november 2017

Van harte gefeliciteerd aan het team van verpleegafdeling D2 o.l.v. Isabelle Dewaele: gisteren mochten ze tijdens de awardshow van Nurse of the Year in het ICC Gent de award voor Team of the Year in ontvangst nemen. Een welverdiende erkenning voor hun fantastische inzet binnen ons ziekenhuis!

Lees meer

Verpleegkundige operatiekwartier, iets voor jou?

29 november 2017

Werken in multidisciplinair verband, kwalitatieve zorgverlening bieden met aandacht voor de patiënt in zijn totaliteit, artsen ondersteunen bij operatieve chirurgische ingrepen ... Het zijn maar enkele van de aspecten die een job als verpleegkundige op het operatiekwartier zo boeiend maken. Benieuwd wat het Sint-Andriesziekenhuis je te bieden heeft? Bekijk dan zeker onze vacature!

Lees meer

Wijziging betaling consultaties

01 december 2017

Bericht aan alle patiënten van het Sint-Andriesziekenhuis: vanaf 1 december 2017 gebeuren betalingen van consultaties niet langer in het ziekenhuis. In plaats daarvan ontvangt u thuis een factuur. Na een consultatie hoeft u dus niet langer te wachten om deze aan de Centrale Inschrijving te betalen.

Lees meer

Nieuwe website Sint-Andriesziekenhuis

29 november 2017

Welkom op onze vernieuwde website. Geen beter moment om de nieuwe site van het ziekenhuis te lanceren dan de dag waarop de patroonheilige van het ziekenhuis herdacht wordt. Neem gerust even de tijd om uw virtuele weg hier te vinden. We wensen u alvast een fijne webervaring en graag tot binnenkort in het ziekenhuis.

Lees meer

Sint-Andriesdag

29 november 2017

Op donderdag 30 november vieren we naar goeie traditie het naamfeest van het ziekenhuis. Iedereen is van harte welkom op onze verkoopsstand met kalligrafische wenskaarten en geschenken van woordenwinkel Symposion uit Brugge. De opbrengst is deels bestemd voor de vereniging TVDK (Tielts Vormings en Documentatiecentrum tegen Kanker).

Lees meer

Award voor onze diabetesverpleegkundige

29 november 2017

Proficiat aan onze diabetesverpleegkundige Letje Blondia voor de award die ze op Wereld Diabetes Dag (14 november) in ontvangst mocht nemen van de onafhankelijke ziekenfondsen. Dit voor haar Howest-bachelorproef rond uniformiteit bij het geven van voorlichting aan diabetespatiënten.

Lees meer

Oud-medewerkers op de koffie

19 oktober 2017

Vrijdag 22 september om 14 uur verwelkomt het Sint-Andriesziekenhuis al haar (brug)gepensioneerden. In het restaurant van het ziekenhuis zijn alle oud-medewerkers welkom voor een stukje taart met koffie voor een gezellig samenzijn.

Lees meer

Nieuw: cardiale revalidatie

19 oktober 2017

Begin dit jaar kreeg het Sint-Andriesziekenhuis een erkenning voor cardiale revalidatie. Een grote stap voorwaarts in de verdere behandeling en preventie van specifieke hartaandoeningen. Onlangs werd de afdeling cardiale revalidatie uitgebreid met extra toestellen voor een nog kwalitatievere zorgverlening.

Lees meer

Info- en terugkomdag Obesitaskliniek

28 juni 2017

Op zaterdag 20 mei vond de eerste info- en terugkomdag van de Obesitaskliniek van het Sint-Andriesziekenhuis plaats. Dokter Biglari en zijn team verwelkomden ruim 180 bezoekers voor heel wat boeiende voordrachten van artsen en diëtisten, patiëntgetuigenissen, stylingadvies e.a.

Lees meer

Sint-Andriesziekenhuis verwelkomt Indonesische gastartsen

25 juni 2017

In maart vertoefden twee Indonesische gastartsen op de dienst vaatchirurgie van het Sint-Andriesziekenhuis. Beiden werden uitgenodigd door dokter Marc Vuylsteke, chirurg vasculaire en thoraxheelkunde, na een bezoek aan hun ziekenhuis Harapan Kita in Jakarta, Indonesië.

Lees meer