Darmkanker

Maart is de internationale maand tegen darmkanker. Ook de maagdarmspecialisten van het Sint-Andriesziekenhuis zetten in op sensibilisering en preventie. Zo staat er in de week van 13 maart onder meer een heuse reuzendarm opgesteld in de inkomhal en is er op 15 maart een infosessie voor de bevolking rond darmpoliepen en -kanker.

Darmkanker behoort tot de drie meest voorkomende kankers bij vrouwen en mannen. Wanneer darmkanker in een vroegtijdig stadium ontdekt wordt, heb je 90 procent kans om te genezen. Naar aanleiding van maart als internationale maand in de strijd tegen dikkedarmkanker, staat er tijdens de week van 13 maart een infostand in de inkomhal. Wie dat wil, kan er doorheen een heuse 'reuzendarm' wandelen om zo op een speelse manier kennis te maken met poliepen, de voorlopers van darmkanker.

Ook nodigen de maag- en darmspecialisten van het Sint-Andriesziekenhuis iedereen op 15 maart uit voor een infosessie rond darmpoliepen en -kanker: “Geef darmkanker geen kans”. Daarbij zullen zij inzoomen op de symptomen van darmkanker en het belang van vroegtijdige opsporing. De impact van je levensstijl wordt toegelicht en wat je kunt doen om darmkanker te voorkomen. Tenslotte komt ook het Vlaams bevolkingsonderzoek aan bod. Na de presentatie is er ruimte voor vragen en kan een bezoekje aan de reuzendarm worden gebracht.

Gratis infosessie: geef darmkanker geen kans 

  • Woensdag 15 maart van 18.30 tot 19.30u (Restaurant Sint-Andriesziekenhuis Tielt)
  • Gastsprekers: dr. Steven De Coninck, dr. Chantal Baertsoen, dr. Evelyne De Decker, dr. Astrid De Zutter
  • Toegang: gratis (inschrijven hoeft niet)

Verder organiseren de betrokken artsen op donderdag 16 maart 2023 een wetenschappelijk symposium ‘Gastro@home’ voor de huisartsen en specialisten, dat mee in het teken van dikkedarmkanker staat. Op de polikliniek inwendige geneeskunde van het ziekenhuis wordt o.a. een sessie rond darmkanker gehouden en een darmonderzoek op een simulatiepop gedemonstreerd.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen