Pijnkliniek

In de pijnkliniek kunt u terecht voor (sub)acute en chronische pijnklachten. Chronische pijn is pijn die reeds een aantal maanden aanwezig is, bv: ischias, rug- en nekklachten, zenuwpijn,… Acute pijn is recent opgekomen pijn, bv: na een operatie, fractuur…

Pijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo onderscheiden we pijn door weefsel - en zenuwbeschadiging, goedaardige pijn (bv. rugpijn) en kwaadaardige pijn (kankerpijn). Pijn kan ook aanwezig zijn zonder dat er een duidelijke oorzaak aan te wijzen is. In de praktijk is dit een situatie die we regelmatig zien bij patiënten met een chronisch pijnprobleem. De behandeling van pijnklachten zal dan ook, afhankelijk van het type pijn, verschillen van patiënt tot patiënt.

Doel

Het doel van de pijnkliniek is het helpen van patiënten met pijnsyndromen. Enerzijds door hun pijn te verminderen qua intensiteit en frequentie, anderzijds door hun levenskwaliteit te verbeteren met het oog op een snelle re-integratie.

Bovendien helpt de pijnkliniek bij het stellen van de diagnose van pijnsyndromen. Bij chronische pijn wordt een symptomatische behandeling opgestart (vnl. via daghospitalisatie). Bij acute pijn wordt er gezocht naar de oorzaak van het pijnprobleem om zo een adequate behandeling te kunnen opstarten.

De start van dergelijk behandelingstraject vind plaats op een eerste consultatie, bij een van onze arts-pijntherapeuten.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen