Ontslag

De behandelende arts beslist samen met u wanneer u naar huis kan. Als u het ziekenhuis echter zonder de toestemming van de arts wenst te verlaten, handelt u op eigen verantwoordelijkheid. Hierbij vragen we een verklaring ‘vertrek tegen medisch advies’ te ondertekenen. 

De arts probeert het ontslag met u te bespreken en op voorhand te plannen. Soms wordt dit echter de dag zelf beslist, afhankelijk van bepaalde onderzoeksresultaten. Om de organisatie binnen het ziekenhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen, streven we er steeds naar om onze patiënten in de voormiddag te ontslaan.

 • Informatie bij uw ontslag
  Bij uw ontslag ontvangt u nog verdere adviezen voor thuis zoals praktisch informatie over uw medicatie, dieet, thuiszorg, hulpmateriaal, activiteiten, arbeidsongeschiktheid … Indien u voor een controle in de polikliniek verwacht wordt, zal u deze informatie ook meekrijgen.
 • Vervoer naar huis
  Indien u zelf niet kan instaan voor uw vervoer naar huis en u hiervoor niet kan rekenen op anderen, kan u vragen aan de verpleegkundige of de sociale dienst om u hierbij te helpen. Regel uw vervoer tijdig. De kosten voor het vervoer zijn voor eigen rekening. Sommige ziekenfondsen betalen een tussenkomst voor dit vervoer. Informeer bij uw ziekenfonds wat dit zal kosten.
 • Thuiszorg
  Wie na het ontslag uit het ziekenhuis nood heeft aan ondersteuning, kan een beroep doen op diverse thuiszorgdiensten. Uw vraag naar thuiszorg (poetsdienst, gezins- en bejaardenhulp/huishoudelijke en medische ondersteuning) kan u met de verpleegkundige of de sociale dienst bespreken. Voor het ontlenen van thuiszorgmateriaal kan u rekenen op de verschillende uitleendiensten.
 • Betaling
  De ziekenhuisfactuur wordt per post opgestuurd en kan u na ongeveer drie maanden verwachten.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen