Inschrijven

Bij elke opname vragen wij u eerst aan te melden via een van onze inschrijvingskiosken (vooraan in de inkomhal van het ziekenhuis). Hierdoor wordt uw aankomst in het ziekenhuis bevestigd naar alle betrokken diensten. U ontvangt dan een ticket en wordt van daaruit verwezen ofwel naar de wachtzaal van de opnamedienst (route 1) of naar het onthaal van het ziekenhuis. Er staat steeds een medewerker voor u klaar om u te helpen aan de kiosk of aan de balie en dit vanaf 7 uur tot ’s avonds 21 uur.

Vooropname

Het is mogelijk om vooraf uw (dag)opname te regelen en de wettelijke documenten in orde te brengen. We spreken dan van een ‘vooropname’. Het voordeel van een vooropname is dat u de dag van opname na het aanmelden via de kiosk enkel nog naar het onthaal moet voor het aanbrengen van uw polsbandje waarna u onmiddellijk kan doorgaan naar de verpleegafdeling. Indien u niet in de mogelijkheid was een vooropname te regelen dan zal u na het aanmelden via de kiosk worden verwezen naar de wachtzaal van opname. Omwille van specifieke onderzoeken zijn we ook soms genoodzaakt bepaalde patiënten voor te nemen bij de inschrijving. Wenst u te worden begeleid naar de verpleegafdeling? Meldt u bij het onthaal en een van onze onthaalmedewerkers helpt u hier graag bij.

Onmiddellijke opname

Acht een arts-specialist na onderzoek een onmiddellijke opname noodzakelijk? Gelieve u dan eerst in te schrijven (of te laten inschrijven) bij de opnamedienst in de inkomhal van het ziekenhuis.

Spoedopname

Indien u via de dienst spoedgevallen bent opgenomen, zouden wij het ten zeerste appreciëren mocht u (of iemand die u vertegenwoordigt) zich aanmelden bij de opnamedienst van het ziekenhuis om de gegevens over uw identiteit en mutualiteit te vervolledigen. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw kamerkeuze, maar zekerheid kunnen wij niet geven.