Pijnkliniek

In de pijnkliniek kunt u terecht voor  (sub)acute en chronische pijnklachten. Chronische pijn is pijn die reeds een aantal maanden aanwezig is, bv: ischias,  rug- en nekklachten, zenuwpijn,… Acute pijn is recent opgekomen pijn, bv: na een operatie, fractuur…

Pijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo onderscheiden we pijn door weefsel - en zenuwbeschadiging, goedaardige pijn (bv. rugpijn) en kwaadaardige pijn (kankerpijn).  Pijn kan ook aanwezig zijn zonder dat er een duidelijke oorzaak aan te wijzen is. In de praktijk is dit een situatie die we regelmatig zien bij patiënten met een chronisch pijnprobleem. De behandeling van pijnklachten zal dan ook, afhankelijk van het type pijn, verschillen van patiënt tot patiënt.

Doel 

Het doel van de pijnkliniek is het helpen van patiënten met pijnsyndromen. Enerzijds door hun pijn te verminderen qua intensiteit en frequentie, anderzijds door hun levenskwaliteit te verbeteren met het oog op een snelle re-integratie. 

Bovendien helpt de pijnkliniek bij het stellen van de diagnose van pijnsyndromen. Bij chronische pijn wordt een symptomatische behandeling opgestart (vnl. via daghospitalisatie). Bij acute pijn wordt er gezocht naar de oorzaak van het pijnprobleem om zo een adequate behandeling te kunnen opstarten. 

De start van dergelijk behandelingstraject vind plaats op een eerste consultatie, bij een van onze arts-pijntherapeuten.

Lees meer over de pijnkliniek.

Brochures pijnkliniek

Ligging

Route: 37

Locatie: Verdieping 1

Artsen

Dr. Cuypers Virginie

Telefoon: 051 42 57 26
Geconventioneerd
Lees meer

Vrijdag13.00 - 17.00uAfspraken via pijnkliniek

Dr. Declerck Christ

Telefoon: 051 42 57 26
Gedeeltelijk geconventioneerd
Lees meer

Zaterdag08.30 - 14.30u (1 x per maand)Afspraken via pijnkliniek

Dr. Schotte Pieter

Telefoon: 051 42 57 26
Geconventioneerd
Lees meer

Dinsdag13.00 - 17.00uAfspraken via pijnkliniek

Raadpleeg hier ons volledig artsenoverzicht

Overzicht artsen Sint-Andriesziekenhuis