MRSA

MRSA staat voor methicilline resistente Staphylococcus aureus. Dit is een ziekenhuisbacterie die behoort tot de familie van de stafylokokken en die ongevoelig is geworden voor de werking van de meeste antibiotica.

Stafylokokken overleven bij veel mensen in de neus of op de huid. Deze bacterie is op zich niet gevaarlijk bij gezonde personen. Verzwakte personen of personen met een verminderde weerstand tegen bacteriën kunnen door deze bacterie wel ziek(er) worden en een infectie ontwikkelen.
Daarom worden in het ziekenhuis bijzondere voorzorgsmaatregelen genomen, dit om de verspreiding van MRSA tussen de patiënten zoveel mogelijk te beperken en de ontwikkeling van een (zorg)infectie te voorkomen.

Het Sint-Andriesziekenhuis doet inspanningen om de verspreiding van MRSA te beperken, dit door uitgebreid en doelgericht de bacterie bij personen op te sporen aan de hand van screening. De screening kan gebeuren op het moment van opname of tijdens uw ziekenhuisverblijf. Op deze manier komen we te weten of u al dan niet drager was van MRSA voor u naar het ziekenhuis kwam, of als u MRSA in het ziekenhuis hebt verworven.

  • Voor meer info over de hygiënische maatregelen die worden aanbevolen, zie folder.
  • Voor meer info over screening, zie folder.
  • Voor meer info over behandeling en opvolging van MRSA na ontslag, zie folder.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen