Zumba-avond ten voordele van kinderafdeling Sint-Andriesziekenhuis

17 juni 2019

Vrijdagavond 31 mei vond in de Europahal opnieuw een Zumba-initiatie plaats ten voordele van de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. Zumbaleraar Papy Souleymani Sane zet zich al jaren in voor het goede doel. Voor het tweede jaar op rij koos hij voor de kinderafdeling. Dit keer werd er een mooie som van 5500 euro ingezameld.

Een honderdtal aanwezigen kwam vrijdagavond 31 mei samen in de Europahal en danste zich in het zweet onder leiding van Zumba-fenomeen Papy. Wendy Bouckaert, hoofdverpleegkundige van de kinderafdeling: “We zijn laaiend enthousiast over dit initiatief en onze dankbaarheid voor de mooie opbrengst is enorm. Het is geen pretje wanneer je kind dient te worden opgenomen in het ziekenhuis. Daarom doen de medewerkers van onze afdeling er alles aan om het verblijf van de patiëntjes zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Uiteraard hebben we hier ook middelen voor nodig. Met deze schenking gaan we onze afdeling nog kindvriendelijker maken en investeren in een led-plafond voor de onderzoekskamer. Zo kunnen we de kinderen tijdens onaangename onderzoeken en bloedafnames afleiden met beelden. Ook willen we graag grote foto’s in de gang van onze afdeling, zodat kinderen niet het gevoel hebben dat ze in een ziekenhuis verblijven.”

Met de schenking van vorig jaar zijn al heel wat aankopen gerealiseerd, waaronder cadeautjes voor de kinderen om de pijn en ongemakken van een onderzoek wat te verzachten. Ook werden toverdozen gemaakt met allerlei spullen om hen af te leiden tijdens bloedafnames of infuusplaatsing: bellenblazers, windmolens, verhaaltjes, zoekspelletjes enz. Verder werd heel wat nieuw speelgoed aangekocht: mobiles voor de kinderbedjes, projectors om aan de bedjes te bevestigen, speelgoedjes met licht en muziek, speelgoed voor in de spijlenbedjes als peutertjes zonder ouders verblijven, verschillende Legodozen, (voorlees)boeken om kinderen voor te bereiden op onderzoeken en operaties, knutselmateriaal en spullen om de patiëntjes extra in de watten te leggen op hun verjaardag, met Sinterklaas of Pasen. Allemaal zaken dus om het verblijf van de kinderen op de kinderafdeling in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen.