Zorg aan Zet. Ook jouw mening telt!

29 januari 2019

Zorg aan Zet is een groot maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne www.zorgaanzet.net wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat … Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over? Zorg aan Zet wil de discussie over de zorg aanvuren. Zodat het thema zorg hoog op de politieke agenda komt in aanloop naar de Vlaamse en federale verkiezingen. Want zorg, dat beroert iedereen.

Op www.zorgaanzet.net kan ook jij je mening geven. Aan de hand van zes grote publieksvragen wil Zorg aan Zet tussen 29 januari en 4 maart zoveel mogelijk suggesties samenbrengen. Iedereen kan deelnemen. Je kan eenvoudig jouw antwoord op één of meerdere vragen posten op www.zorgaanzet.net of reageren op de antwoorden van andere deelnemers. Jouw mening is ook welkom op sociale media via de hashtag #zorgaanzet.

  1. Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen?
  2. Hoe zullen we onze zorg blijven betalen?
  3. Hoe kunnen mensen de juiste zorg krijgen?
  4. Hoe kunnen we alle zorg die mensen nodig hebben goed op elkaar afstemmen?
  5. Hoe zorgen we dat er voldoende zorgpersoneel is? En hoe kunnen we maken dat zij voldoende tijd hebben voor warme, kwaliteitsvolle zorg?
  6. Hoe ga je van een systeem dat mensen geneest en behandelt naar een systeem dat mensen gezond houdt?

 

Zo laat je mee je stem horen in het debat over hoe de zorg van de toekomst eruit zou moeten zien.

Dankzij jou is de komende maanden de Zorg aan Zet!

Vragen? Suggesties? Mail ze naar info@zorgnaanzet.net

Zorg aan Zet is een initiatief van Zorgnet-Icuro met de steun van de APB, ASGB, AUVB, BEVAS, CM, Domus Medica, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Familiehulp, Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen, Federatie Vrije Beroepen, FEPRAFO, Huis voor Gezondheid, In4care, Kenniscentrum WWZ, Nederlandstalig Platform voor Thuisverpleegkundigen, OKRA, Similes, Socialistische Mutualiteiten, SOM, Vereniging van Wijkgezondheidscentra, Vlaams Apothekers Netwerk, Vlaams Patiëntenplatform, Vlaams Welzijnsverbond, Vlaamse Ouderenraad, Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen, VLOZO, VVSG, Wit-Gele Kruis Vlaanderen.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen