Yves Lampaert steunt fietsbeleid Sint-Andriesziekenhuis

11 juni 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis organiseert van 11 t.e.m. 14 juni de Week van de fiets. Het doel is zoveel mogelijk medewerkers motiveren om met de fiets naar het werk te komen. Belgisch wielrenner Yves Lampaert staat hier voor de volle 100 procent achter en kwam met plezier even langs om zijn enthousiasme kenbaar te maken.

Het Sint-Andriesziekenhuis zet volop in op een personeelsbeleid dat de gezondheid van zijn medewerkers centraal stelt. Een van de pijlers is een sterk uitgebouwd fietsbeleid. Dat omvat onder meer de mogelijkheid voor medewerkers om een gratis Sint-Andriesfiets voor woon-werkverkeer te gebruiken of om een nieuwe fiets met een mooie korting aan te kopen. Elke Vannerom, directeur HRM & organisatie: “Medewerkers die met de fiets naar het werk komen, kunnen die parkeren in een gesloten fietsenstalling met camerabewaking. Er zijn 8 oplaadpunten voor elektrische fietsen, 2 opladers voor de meest voorkomende merken en een fietspomp aanwezig. Douche, handdoeken en zeep worden gratis ter beschikking gesteld en de medewerkers ontvangen een fietsvergoeding van € 0,24/km. Met een goed uitgebouwd fietsbeleid willen we zoveel mogelijk medewerkers aanzetten om met de fiets naar het werk te komen.”

Week van de Fiets

Het fietsbeleid van het Sint-Andriesziekenhuis is ondertussen drie jaar in voege en om dit in de verf te zetten wordt nu voor het eerst de Week van de fiets georganiseerd. Medewerkers die deze week tussen 6.30 en 9.00 uur met de fiets naar het werk komen, ontvangen een goodiebag met tal van gezonde gadgets. Ook de directieleden zetten hun beste beentje voor en komen deze week met de fiets naar het werk. Als kers op de taart kwam wielrenner Yves Lampaert, broer van spoedverpleegkundige Saghine, op dinsdag 11 juni langs om de medewerkers te feliciteren en te stimuleren om naar het werk te fietsen en meer te fietsen tout court. Matthijs Samyn, verpleegkundig directeur: “We zijn verheugd dat we Yves Lampaert warm konden maken om even langs te komen. Wie beter dan een Belgisch kampioen wielrennen weet hoe gezond fietsen wel niet is? Wie dagelijks fietst, zou zelfs 2,5 jaar langer leven. Fietsende werknemers zijn gemiddeld 1 dag per jaar minder ziek, voelen zich beter in hun vel en zijn productiever. Maar fietsen helpt ook tegen overgewicht, het bespaart filetijd en stress. En last but not least, het is beter voor het milieu. Redenen genoeg dus om meer te fietsen.”

Site fietsvriendelijker

Stafmedewerker beleidsinformatie en fervent fietser Lieven Rijckaert: “Enkele maanden geleden heb ik contact genomen met de Fietsersbond. Ik fiets zelf graag en vaak, kom met de fiets naar het werk en zag dat de site van ons ziekenhuis nog wel wat verbeterpunten had. In overleg met de Fietsersbond en naar aanleiding van de Week van de fiets hebben we enkele ingrepen gedaan om het terrein rond het ziekenhuis fietsvriendelijker te maken. De toegankelijkheid van de campus werd geoptimaliseerd, slagbomen zijn ingekort, hinderlijke obstakels werden weggenomen, er zijn wegmarkeringen voor fietsers aangebracht op de parking en binnenkort komt er ook een overdekte fietsenstalling aan hoofdingang voor bezoekers die met de fiets naar het ziekenhuis komen.”

Foto's Joke Couvreur

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen