Wij houden griep uit ons team!

21 februari 2018

Het Sint-Andriesziekenhuis laat u graag weten dat 67,7% van onze medewerkers gevaccineerd werden tegen griep. Hiermee behaalden we het bronzen certificaat van de Vlaamse overheid. De artsen haalden zelfs een vaccinatiegraad van 82%. Zij pronken met een gouden certificaat!

Griep eist jaarlijks een hoge tol aan morbiditeit en mortaliteit en heeft daarom een belangrijke maatschappelijke impact. Vaccinatie is het beste beschermingsmiddel en daarom werd in ons ziekenhuis intensief campagne gevoerd om de patiënten te beschermen tegen griep. Dit certificaat van de overheid is een bevestiging dat wij griep geen kans geven op de werkvloer.

Hoewel griepvaccinatie sterk wordt aangeraden door de Hoge Gezondheidsraad, laat slechts ongeveer de helft van het personeel in de gezondheidssector zich vaccineren. In 2016 lieten 47,8% van onze medewerkers zich vaccineren. Dankzij het engagement van alle gevaccineerde artsen en personeelsleden voor het huidige griepseizoen werd onze eerste doelstelling (een stijging van 10%) alvast bereikt en zelfs ruimschoots overtroffen. Op langere termijn mikken we op 80%. Dit is ook de doelstelling van de Vlaamse overheid (te bereiken in 2020).