Verpleegkundige Leen finaliste Nurse of the Year

17 februari 2023

Verpleegkundige Leen werd donderdag 16 februari finaliste van Nurse of the Year, een initiatief van Care Talents, onderdeel van de HR-expert House of Talents. Het doel van ‘Nurse of the Year’ is in de eerste plaats om alle zorgverleners de aandacht en waardering te bezorgen die ze meer dan ooit verdienen. 

Leen Vandevoorde werd genomineerd voor Nurse of the Year door haar collega’s van de dienst Intensieve Zorg. Leen: "Ze hadden een mooie tekst opgemaakt met de redenen waarom ze vonden dat ik deze titel verdien. De voorwaarden om deel te nemen zijn dat je een hart voor de zorg hebt, in het bezit bent van een verpleegkundig diploma en actief werkzaam als verpleegkundige. In de eerste fase konden verpleegkundigen en zorgkundigen genomineerd worden in drie subcategorieën: verpleegkundige van het jaar, zorgteam van het jaar en zorgkundige van het jaar. De stemfase was bepalend welke verpleegkundigen doorstroomden naar de tweede fase: de testdag. De eerste twee kandidaten met het meeste aantal stemmen per categorie werden op deze testdag door een vakjury beoordeeld op competenties en vaardigheden. De stemfase zorgde voor een enorme spanning. Iedereen rond me heen hielp om aan voldoende stemmen te geraken. Ik ben hen daar dan ook heel dankbaar voor. Ik behaalde de eerste plaats van de stemfase met 1682 stemmen. Ik kreeg hartverwarmende reacties en bedankingskaartjes. Echt fijn om te zien hoe trots familieleden, vrienden en collega’s rond mij zijn en hoe dit leeft onder de mensen. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel stemmen zou halen en zo in de finale terechtkomen."

Zorg dragen is het mooiste dat er is

Na de medisch-technische tests die op 26 januari plaatsvonden, mocht Leen op 16 februari naar de grote awardshow in de Carré in Willebroek. Daar werd ze finaliste van Nurse of the Year. Leen: "Ik ben super blij met mijn finaleplaats. Het feit dat ik zover geraakt ben en de nominatie door mijn collega’s betekent evenveel voor me als het winnen van de finale. Het is een blijk van waardering waar ik enorm dankbaar voor ben! Door mijn collega’s kan ik zijn wie ik ben en samen geven we elke dag het beste van onszelf. Zorgen voor elkaar en voor anderen is het mooiste dat er is!" In 2017 won afdeling D2 van het Sint-Andriesziekenhuis onder leiding van Isabelle Dewaele de award voor Team of the Year.