Sint-Andriesziekenhuis deelt stukje winst met medewerkers

03 januari 2020

Donderdag 2 januari vond de nieuwjaarsreceptie voor de artsen en medewerkers plaats in het Sint-Andriesziekenhuis. Naar gewoonte worden de collega’s met 25 jaar dienst gehuldigd en geeft Peter Lauwyck, algemeen directeur, zijn jaarlijkse toespraak. Goed nieuws daarbij voor alle medewerkers dit keer: vanaf 2020 deelt het ziekenhuis een stukje van zijn winst met de medewerkers, een primeur in de Vlaamse ziekenhuiswereld.

De Ensorzaal boven het woonzorgcentrum naast het ziekenhuis vormde het decor voor de nieuwjaarsreceptie voor de ziekenhuismedewerkers. Volgens goede traditie vond de huldiging van de collega’s met 25 jaar dienst plaats. Mieke Bommerez, Petra Bollaert, Katleen Deroo, Malinka Mollet, Geertrui Lambrecht en Kathleen Pozzolo werden uitgebreid bedankt voor hun jarenlange inzet voor en trouw aan het ziekenhuis. Naast zijn woorden van dank sprak algemeen directeur Peter Lauwyck zijn mensen ook toe over de stand van zaken binnen het ziekenhuis. Er werd positief teruggeblikt op de bereikte doelen in 2019 en de ambitieuze plannen voor 2020 kwamen aan bod. Een opmerkelijk primeur daarbij: vanaf dit jaar deelt het ziekenhuis een stukje van zijn winst met de medewerkers.

Jaarlijkse bonus via Ecocheques

Peter Lauwyck: “Na een toch wel ingrijpende besparingsoefening in 2013 waarbij heel wat inspanningen werden gevraagd van de medewerkers, zijn we eindelijk uit de moeilijke jaren. We hebben een aantal jaar moeten zeggen dat er licht was aan het einde van de tunnel, nu mogen we stellen dat we uit de tunnel zijn. Toch blijft de situatie precair door de reorganisaties in de gezondheidszorg en de budgettaire druk op nationaal vlak. Het ziekenhuis wil dan ook geen avonturen aangaan en blijft voorzichtig. Het engagement dat we van onze medewerkers gevraagd hebben, willen we echter wel belonen. Dat hadden we ook beloofd bij de besparingen in 2013. Het medewerkersbestand is de laatste twee jaar stelselmatig uitgebreid met in totaal 25 fulltimers. Toch blijft de werkdruk hoog en wordt er van de medewerkers een grote flexibiliteit gevraagd, wat de directie wil honoreren. Daarom hebben we eind 2019 een ondernemings-cao afgesloten waarbij de werknemers jaarlijks een stukje van de winst – indien deze voldoende hoog is – uitgekeerd krijgen via Ecocheques. Met deze maatregel om alle medewerkers rechtstreeks te laten meegenieten van het succes van het ziekenhuis zijn we een pionier in de ziekenhuiswereld.” Peter Lauwyck sprak verder nog de plannen voor 2020 uit, met onder meer de uitbouw van het ziekenhuisnetwerk, de opmaak van het regionaal zorgstrategisch plan en de realisatie van de huisartsenwachtpost op de campus in samenwerking met de huisartsen.

Medewerkers met 25 jaar dienst in 2020

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen