Resultaat indicator VIKZ vaccinatiegraad COVID-19

30 september 2021

Het Sint-Andriesziekenhuis heeft deelgenomen aan de indicator van het VIKZ (Vlaams instituut kwaliteit van zorg) betreffende de vaccinatiegraad van COVID-19 in de zorg. De streefwaarde ziekenhuisbreed betreft 95%. Het Sint-Andriesziekenhuis haalt deze streefwaarde en zit met 96% net onder de mediaan van 97%. 

Bij de onderverdeling tussen zorg en niet-zorgberoepen blijkt dat medewerkers in de zorg voor 98% gevaccineerd zijn in onze instelling. Bij de niet-zorgberoepen bedraagt dit percentage 93%. 

Het ziekenhuis kan zijn medewerkers enkel motiveren om zich te laten vaccineren en steunt dan ook het initiatief voor een verplichte vaccinatie van alle zorgmedewerkers.

De resultaten zijn ook te bekijken op de website van Zorgkwaliteit.

Grafieken: percentages COVID-19-vaccinatie in het Sint-Andriesziekenhuis

  • Figuur 1: Percentage volledig gevaccineerde medewerkers per zorgvoorziening a.d.h.v. een boxplot. De rode bol, of het interval tussen de twee rode bollen, duidt de vaccinatiegraad binnen de voorziening aan. De oranje lijn geeft de streefwaarde van 95% vaccinatiegraad weer. 
  • Figuur 2: Percentage volledig gevaccineerde medewerkers in zorg- en niet-zorgberoepen per zorgvoorziening a.d.h.v. een boxplot. De rode bol, of het interval tussen de twee rode bollen, duidt de vaccinatiegraad binnen de voorziening aan. De oranje lijn geeft de streefwaarde van 95% vaccinatiegraad weer. 

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen