Qwiek.up ondersteunt belevingsgerichte zorg in Sint-Andriesziekenhuis

22 maart 2022

Het Sint-Andriesziekenhuis investeerde in Qwiek.up, een kantelbare mobiele projector waarmee in elke gewenste ruimte beelden op de muur of het plafond kunnen worden geprojecteerd, begeleid door rustige of activerende muziek. Qwiek.up wordt ingezet op de kinderafdeling en geriatrie van het ziekenhuis als entertainment of afleiding bij momenten van onrust.

Qwiek.up wordt gebruikt in de totaalaanpak om kinderen en geriatrische patiënten te helpen ontspannen of af te leiden van de pijn na bijvoorbeeld een operatie en soms ook van het ‘ziek zijn’ op zich.

Voor kinderen wordt Qwiek.up ingezet als ondersteuning bij medische handelingen zoals het inbrengen van een infuus of een sonde. Zo wordt dit een ontspannende ervaring en kan ook het ziekenhuisverblijf op een positieve manier beleefd worden.

Binnen de ouderenzorg streeft Qwiek.up dan weer naar het bevorderen van het gevoel van welzijn en het behouden van de levenskwaliteit. Qwiek.up kan bijv. nachtelijke onrust verminderen bij dementie of het bewegen stimuleren. Matthijs Samyn, verpleegkundig directeur: “De toepassing van belevingsgerichte zorg biedt het zorgpersoneel belangrijke handvatten om de patiënt altijd centraal te stellen en mee te gaan in zijn of haar persoonlijke belevingswereld.” De aankoop van Qwiek.up werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Bekaert Building Company (BBC) en Elvebo.

Foto onder v.l.n.r.: hoofdverpleegkundige Eline, verpleegkundig directeur Matthijs Samyn en patiënte Victoria

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen