Opnieuw gouden griepvaccinatiecertificaat met felicitaties van Wouter Beke

16 januari 2020

15 januari 2020

Wouter Beke feliciteert Sint-Andriesziekenhuis met gouden griepvaccinatiecertificaat
Tweede jaar op rij gouden certificaat van het Agentschap Zorg en Gezondheid

Midden oktober lanceerde het Sint-Andriesziekenhuis een sensibiliseringscampagne voor de medewerkers om zich opnieuw te laten vaccineren tegen griep. Voor het tweede jaar op rij behaalde het ziekenhuis zo het gouden certificaat van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke feliciteerde het ziekenhuis daarom met een persoonlijke videoboodschap.

Nadat het Sint-Andriesziekenhuis in 2018 als een van de weinige in Vlaanderen het gouden certificaat voor griepvaccinatie behaalde, werd ook in 2019 sterk ingezet op educatie en sensibilisering. Met resultaat, want 82 procent van de werknemers liet zich vaccineren tegen griep. Voor de artsen en verpleegkundigen samen lag dat cijfer zelfs op 90 procent. Dat succes ging niet onopgemerkt voorbij. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke feliciteerde het ziekenhuis met een persoonlijke videoboodschap waarin hij de gevaccineerde medewerkers bedankt en zij die zich niet lieten inenten motiveert om dat volgend jaar zeker wel te doen.

 

 

Intensieve samenwerking

Matthijs Samyn, verpleegkundig directeur: “In de eerste plaats zijn we heel blij dat het grootste deel van onze artsen en medewerkers zich opnieuw liet vaccineren tegen griep. Zo beschermen ze niet alleen zichzelf, maar ook de patiënten en hun collega’s en familieleden. Uiteraard is de erkenning die we hiervoor krijgen van minister Wouter Beke een eervolle beloning voor dit engagement. We zijn fier dat we met ons team dergelijke resultaten bereiken. De voorbije vijf jaar is het aantal gevaccineerden maar liefst verdubbeld. Ik wil minister Beke van harte bedanken voor deze gewaardeerde videoboodschap. Het is ook mede dankzij professor-vaccinoloog dr. Van Damme (UAntwerpen) die de campagne ondersteunde dat we met de nodige informatieverstrekking onze mensen hebben kunnen overtuigen om zich te laten vaccineren.”

 

Evolutie griepvaccinatiegraad Sint-Andriesziekenhuis

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen