Opbrengst Sint-Andriesdag gaat naar Paradanszo

07 februari 2019

Het Sint-Andriesziekenhuis overhandigde op 5 februari een cheque t.w.v. 778,83 euro aan rolstoeldansvereniging Paradanszo uit Ingelmunster. “Een vereniging die we een warm hart toedragen en met plezier steunen”, aldus verpleegkundig directeur Matthijs Samyn.

Elk jaar organiseert het Sint-Andriesziekenhuis op 30 november – Sint-Andriesdag, het naamfeest van het ziekenhuis – enkele activiteiten voor de medewerkers. Daarbij wordt telkens een bepaalde organisatie of vereniging gekozen om geld voor in te zamelen. Paradanszo ligt volledig in de lijn van de initiatieven die het ziekenhuis een warm hart toedraagt: mensgericht, inclusief en gedragen door vrijwilligers. Met veel enthousiasme werden dit jaar dan ook wafeltjes en wenskaarten verkocht ten voordele van deze rolstoeldansvereniging uit Ingelmunster.

Inclusieve vereniging

Matthijs Samyn: “Onze werkgroep zingeving en spiritualiteit die de Sint-Andriesdag organiseert, heeft dit jaar volop ingezet op wafel- en wenskaartenverkoop. We steunen graag organisaties die een unieke meerwaarde vormen voor onze medemens. Paradanszo is een dansvereniging voor motorisch, mentaal en meervoudig beperkte mensen maar er dansen ook valide personen mee ter ondersteuning. Het is fantastisch hoe de inzet van de vrijwilligers resulteert in een hechte groep mensen die in dansen een uitlaatklep vindt.” Lies Devolder van de werkgroep kent Paradanszo al geruime tijd. “De voorbije jaren heb ik het geluk gehad hun voorzitster Carine De Paepe en haar gezin te mogen leren kennen. Ik was meteen ontroerd door hun fantastische project. De allereerste danspassen werden in 2003 gezet met de vereniging Den Optimist. Die zag het levenslicht om de droom van dochter Jolien – vanuit haar rolstoel kunnen dansen – waar te maken. Een idee dat al gauw ook anderen aantrok wat de dansgroep liet groeien. Om de groei te ondersteunen en de begeleiders professioneel  te laten bijscholen in het bedenken en aanleren van allerhande choreografieën, werd de vereniging in 2013 omgedoopt tot een vzw met de naam Paradanszo. We zijn dan ook heel blij hen vandaag een duwtje in de rug te kunnen geven met een bedrag van 778,83 euro.”

Driejaarlijkse show

Paradanszo is een erkende, gesubsidieerde dansvereniging en telt 45 leden tussen 8 en 65 jaar die om de twee weken samenkomen voor een stevige portie rolstoeldans. Carine De Paepe: “Onze dansgroep is uniek omdat we openstaan voor meervoudig beperkte personen. Onze leden komen daardoor zowel uit West- als Oost-Vlaanderen. Naast de lessen geven we initiaties in zorgcentra en doen we optredens zoals o.a. op Labadoux. De kers op de taart is onze driejaarlijkse dansshow in de sporthal van Ingelmunster. Daar werken we ruim een jaar naartoe. Het vraagt veel van onze dansers, maar de beloning – het enthousiasme van het 600-koppige publiek – is het meer dan waard. We zijn bijzonder dankbaar voor de steun die we van het Sint-Andriesziekenhuis mochten ontvangen, de centjes zullen we gebruiken voor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie of om een bus te huren waarmee we naar de nationale rolstoeldansdag trekken.” Meer info: www.paradanszo.beµ

Foto v.l.n.r. Lies Devolder, Matthijs Samyn, Gretel Descheemaeker, Geertrui Lambrecht, Bart Strosse, Gudrun D’hoop, Sarah Soete, Carine De Paepe

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen