Opbrengst Cabrio Tour Kiwanis Aalter Baekeland integraal voor kinderafdeling Sint-Andriesziekenhuis

30 april 2024

Zaterdag 27 april 2024 vond de jaarlijkse Cabrio Tour van serviceclub Kiwanis Aalter Baekeland plaats. De opbrengst van dit event werd integraal geschonken aan de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis voor de aankoop van het project ‘Tovertafel’, een interactieve speltafel voor kinderen. 

Op zaterdag 27 april organiseerde Kiwanis Aalter Baekeland zijn inmiddels bekende Cabrio Tour. Aan deze dagrit kunnen zowel nieuwe wagens als oldtimers deelnemen onder de leuze “zolang het dak er maar af kan”. Elk jaar wordt de opbrengst van dit event geschonken aan een goed doel ten bate van kinderen. Dit keer was het de beurt aan de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis.

Magische Tovertafel
Kiwanis Aalter Baekeland steunt met een cheque ter waarde van 13.000 euro (opbrengst Cabrio Tour 2024 aangevuld met een bedrag uit hun sociale kas) de aankoop van het project ‘Tovertafel’ voor de dienst kindergeneeskunde van het Sint-Andriesziekenhuis. Na de Cabrio Tour, tijdens de afsluitende receptie in El Parador in Tielt, werd de cheque door dr. Peter Moons (voorzitter Kiwanis Aalter Baekeland) en Geert Declercq (voorzitter commissie Cabrio, Kiwanis Aalter Baekeland) overhandigd aan dr. Kristien De Jaeger (kinderarts en diensthoofd kinderafdeling) en Shirley Wouters (spelverantwoordelijke) van het Sint-Andriesziekenhuis. Shirley Wouters: “Een opname of onderzoek in het ziekenhuis zorgt altijd voor spanning en kan ingrijpend zijn voor kinderen en ouders. We proberen een verblijf op de kinderafdeling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen en angsten bij kinderen te reduceren. De tovertafel biedt heel wat mogelijkheden om kinderen op een magische manier af te leiden.”

Stressverlichtend 
De Tovertafel werkt via interactieve lichtprojecties. De lichtjes en geluiden creëren verwondering en verbinding wat voor stressverlichting zorgt en bovendien worden de kinderen gestimuleerd om in beweging te komen of te blijven. Ook bevorderen de spelletjes, met kleine en grote uitdagingen, hun sociale, fysieke en cognitieve ontwikkeling met een moeilijkheidsgraad aangepast aan de leeftijd. De projecties zijn trouwens 100% hygiënisch, wat natuurlijk een zeer belangrijk element is in een ziekenhuisomgeving.

Foto v.l.n.r. dr. Peter Moons (voorzitter Kiwanis Aalter Baekeland); Geert Declercq (voorzitter commissie Cabrio, Kiwanis Aalter Baekeland); Shirley Wouters (spelverantwoordelijke); dr. Kristien De Jaeger (diensthoofd kinderafdeling Sint-Andriesziekenhuis)

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen