Nieuwe CT-scan op dienst medische beeldvorming

01 februari 2021

Het Sint-Andriesziekenhuis kondigt met enige fierheid de installatie van zijn nieuwe high-end CT-scanner van de laatste generatie aan. De Revolution Apex™ is ontwikkeld door GE Healthcare en bevat alle nieuwste technologieën. Met deze scanner verhoogt het ziekenhuis het comfort voor de patiënt alsook de diagnostische precisie op de dienst radiologie. De Revolution Apex™ CT-scanner betekent een nieuwe standaard in beeldkwaliteit in combinatie met een uiterst lage stralingsdosis.

Eind 1987 werd de eerste CT-scan geïnstalleerd in het Sint-Andriesziekenhuis. 33 jaar en 5 toestellen later investeert het ziekenhuis opnieuw. Revolution Apex heeft een doorbraak bereikt in beeldkwaliteit met een uitstekende beelddefinitie en lage dosis, dit alles in één systeem. Revolution Apex is de nieuwste ultra-premium Computed Tomography scanner van GE Healthcare. De CT-scan werd vrijdag 29 januari officieel voorgesteld aan de pers.

Een greep uit de voordelen:

  • een tunnel met comfortabele diameter van 80 cm
  • True Fidelity Imaging: artificiële intelligentie met deep learning techniek waarbij het systeem zelf structuren herkent en de beeldkwaliteit verbetert wat toelaat om met zeer lage stralingsdosissen te werken
  • een geïntegreerde contrastpomp zorgt (afhankelijk van het type onderzoek) voor lagere contrasthoeveelheden individueel per patiënt
  • veilige punctietechnieken met 3D-technologie voor diagnostische en therapeutische interventies

"We kijken enorm uit naar deze nieuwe technologie omdat dit door een optimalere beeldkwaliteit en de artificiële intelligentie een betere diagnose mogelijk maakt. Dit gaat daarenboven samen met kortere onderzoekstijden en minder straling voor de patiënt. Kortom, als ziekenhuis investeren we graag in nieuwe technologie die een meerwaarde betekent voor patiënt en arts.” Peter Lauwyck, algemeen directeur Sint-Andriesziekenhuis.

Bekijk de reportage op Focus-WTV