Nathalie is Nurse of the Year

02 februari 2024

Verpleegkundige Nathalie Sander van het Sint-Andriesziekenhuis werd donderdag 1 februari uitgeroepen tot Nurse of The Year tijdens het gelijknamige event van Care Talents, onderdeel van de HR-expert House of Talents. Het doel van ‘Nurse of the Year’ is in de eerste plaats om alle zorgverleners de aandacht en waardering te bezorgen die ze ten volle verdienen. Nathalie mag zichzelf nu een jaar lang dé ambassadeur van de zorgsector noemen.

Nathalie Sander werd genomineerd als Nurse of The Year door haar collega’s van de Pijnkliniek. Nathalie: “De voorwaarden om deel te nemen zijn dat je een hart voor de zorg hebt, in het bezit bent van een verpleegkundig diploma en actief werkzaam als verpleegkundige. Voor zover ik me kan herinneren wou ik altijd al verpleegster worden. Na mijn opleiding ben ik gestart in het Sint-Andriesziekenhuis op de dienst interne geneeskunde en oncologie. Toen mijn oma overleden was, heb ik me gespecialiseerd in palliatieve zorg om zo het comfort van palliatieve patiënten te verhogen zodat hun laatste dagen zo mooi mogelijk kunnen verlopen. Op die manier ben ik op de Pijnkliniek terechtgekomen.” 

In de eerste fase van de verkiezing konden verpleegkundigen en zorgkundigen genomineerd worden in drie subcategorieën: verpleegkundige van het jaar, zorgteam van het jaar en zorgkundige van het jaar. De stemfase was bepalend voor welke verpleegkundigen doorstroomden naar de tweede fase: de testdag. De eerste twee kandidaten met het meeste aantal stemmen per categorie werden op deze testdag door een vakjury beoordeeld op competenties en vaardigheden. Nathalie: “De stemfase zorgde voor een enorme spanning. Iedereen rond me heen hielp om aan voldoende stemmen te geraken. Ik ben hen daar dan ook heel dankbaar voor. Echt fijn om te zien hoe trots familieleden, vrienden en collega’s op mij zijn en hoe dit leeft onder de mensen. Ook mijn dochter vroeg al haar klasgenootjes om voor mij te stemmen. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel stemmen zou halen en zo in de finale terechtkomen.”

Blijk van waardering

Nadat Nathalie met verve de medisch-technische proeven doorstond, mocht ze op 1 februari naar de grote awardshow in het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs. Tot haar grootste vreugde werd ze die avond uit zo’n 500 kandidaten verkozen tot Nurse of The Year. De jury omschreef Nathalie als kritisch, ondernemend, empathisch, toegewijd en een warme persoonlijkheid. “Nathalie verzorgt haar patiënten niet zoals ze zelf wil verzorgd worden, maar zoals ze wenst dat haar ouders verzorgd worden”, aldus de jury. “Ze ademt empathie en heeft met volle toewijding verschillende stappen genomen in haar carrière. Ze zal ook steeds de patiënt centraal zetten en hen altijd volledig betrekken bij de behandeling of genezing. Ze heeft ons vertrouwen gewonnen met haar warmte, kennis en persoonlijke verhaal.” 

Nathalie zelf is compleet verrast met de titel: “Dit had ik totaal niet verwacht, maar het is een mooie bekroning voor mij en mijn team. Het geeft een warm gevoel te beseffen dat je voor de mensen iets betekent. Deze titel komt niet alleen mezelf toe maar ook mijn collega’s. Zonder hen was ik niet genomineerd, door hen kan ik zijn wie ik ben en we geven allemaal samen elke dag het beste van onszelf.” Nathalie begon in 2016 op de Pijnkliniek van het Sint-Andriesziekenhuis te werken en is er sinds 2021 coördinator. Ze bouwde mee een hecht team uit dat de Pijnkliniek tot bloei bracht. Haar collega’s zijn dan ook vol lof over haar: “Nathalie is oprecht, positief, flexibel, betrokken, gedreven en heeft het hart op de juiste plaats waardoor ze zichzelf wel eens durft te vergeten”. Team G2 onder leiding van Tanya Verdonck stelde zich dit jaar kandidaat als Team of the Year en geraakte eveneens tot bij de finalisten. Ook voor hen proficiat uiteraard. In 2017 won afdeling D2 ook al de award voor Team of The Year.

Bekijk hier de reportage van Focus-WTV:


Foto: Nathalie Sander werd ook door haar directie in de bloemetjes gezet voor haar award van Nurse of the Year

 

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen