Mooie resultaten voor wondzorgteam bij testaudit decubitus

08 augustus 2022

Op 11 maart is er in het Sint-Andriesziekenhuis een testaudit doorligwonden uitgevoerd door het Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg. Tijdens de audit werd er geen enkel geval van in het ziekenhuis verworven decubitus geregistreerd. Een pluim op de hoed van het wondzorgteam dus. 

Om het comfort van de patiënt tijdens zijn ziekenhuisverblijf zo optimaal mogelijk te houden, is het belangrijk om decubitus of doorligwonden te vermijden. Het is dan ook een belangrijke maatstaf naar kwaliteit van zorg toe. Tijdens een niet-aangekondigde testaudit van het Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg werd het risico op decubitus nagegaan en of een decubitusletsel correct genoteerd wordt in het patiëntendossier. De focus lag hierbij op het aantal gehospitaliseerde patiënten van wie er een decubitusletsel ontstaan is tijdens de opname in het ziekenhuis.

Resultaat? Bij 115 patiënten werd een screening uitgevoerd. 2 patiënten hadden reeds een decubitusletsel bij opname, de overige 113 patiënten hadden geen decubitus bij opname en bleven er ook tijdens hun ziekenhuisverblijf van gevrijwaard. Met andere woorden: geen enkele gehospitaliseerde patiënt kreeg doorligwonden tijdens de ziekenhuisopname.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen