Hart onder de riem dankzij hartenkussens

23 februari 2021

Wekelijks komen onze borstverpleegkundigen in contact met patiënten die de diagnose van borstkanker krijgen. Na een operatie van de borst en/of de okselklieren, is de behandelde plek extra kwetsbaar. Een aangepaste behandeling is daarom essentieel. De vorm en het zachte materiaal van het hartenkussen zorgen voor een aangename houding waardoor de pijn verlicht wordt. Ook worden zwellingen, stuwingen en spanning in de schouder met het gebruik van het kussen verlicht.

Het concept van het hartenkussen ontstond in Amerika en werd via Denemarken naar Europa overgebracht. Ook wij in het Sint-Andriesziekenhuis zagen wel iets in dit idee.

Eline, de dochter van borstverpleegkundige Corinna, is graag creatief bezig. Ze kreeg de vraag om een ontwerp uit te werken. Mét resultaat. Collega-borstverpleegkundige Ellen lanceerde het voorstel daarna binnen het TVDK-bestuur die meteen besliste om dit mooie initiatief ook financieel te ondersteunen. Voortaan krijgen alle patiënten met borstkanker dan ook een hartenkussen cadeau. Het is immers een heel mooi gebaar en warm geschenk voor wie een 'hart onder de riem' kan gebruiken. 

Foto: borstverpleegkundige Corinna en dochter Eline

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen