Fietslabyrint brengt senioren virtueel langs de mooiste plaatsen

01 april 2021

Sinds kort staat er een hometrainer met ‘fietslabyrint’ in de dagzaal geriatrie van het Sint-Andriesziekenhuis. Deze brengt de senioren virtueel langs heel wat mooie plekken. Een interactieve fietstocht voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is. Het idee is even simpel als geniaal. Met dank aan De Ronde Tafel Tielt voor de financiële steun.  

Het fietslabyrint is een interactieve fietstocht, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is. Het is een simpel concept dat het plezier in bewegen enorm vergroot en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het leven. Fietslabyrint brengt senioren virtueel langs heel wat lokale mooie plekken. Dr. Julien Dekoninck, geriater: “De motor van revalidatie is motivatie. Het fietslabyrint zorgt ervoor dat patiënten het fijn vinden om te fietsen wat hun motivatie uiteraard ten goede komt.”

De fietsroutes worden gevolgd op een beeldscherm dat voor een hometrainer geplaatst wordt. Op het beeldscherm kan een keuze gemaakt worden uit een van de vele fietsroutes door lokale steden en langs het platteland. Een stad kan op verschillende manieren verkend worden door de keuzemomenten waarbij links of rechtsaf geslagen kan worden. Ook routes zonder keuzes door prachtige natuurgebieden of per waterfiets over de gracht zijn een mogelijkheid. De Ronde Tafel Tielt sponsorde een deel van de aankoop.

Foto v.l.n.r. dr. Judith Sys (geriater), Steve Snauwaert (voorzitter Ronde Tafel Tielt), ergotherapeute, patiënte, dr. Julien Dekoninck (geriater)