‘Draag een bouwsteentje bij’ verrast zieke kinderen met Legopakket

06 februari 2020

Zondag 3 februari werden de kinderen op de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis verrast met een Legogeschenkje van Bricks-and-More en LAKC Lego Fans. De actie ‘Draag een bouwsteentje bij’, gecoördineerd door een Lego community in BeNeLux, zet zich in voor het goede doel en trakteert zieke kinderen in België en Nederland op een Legopakket.

Heel wat blije kindergezichtjes in het Sint-Andriesziekenhuis vorige zondag. Enkele leden van Bricks-and-More en LAKC Lego Fans kwamen langs op de kinderafdeling en verrasten alle zieke kinderen met een Legogeschenkje. De allerkleinsten kregen een Duplobouwpakket, voor de grotere kinderen mocht het al iets complexer zijn met echte Legoblokjes. Pieter Van Aerde, organisator van Bricks-and-More: “Vorig jaar ontstond onder Legofans in Nederland de actie ‘Draag een bouwsteentje bij’, een initiatief om Legoblokjes te schenken aan zieke kinderen. De bedoeling is dat Legofans zakjes inzamelen, die nadien verdeeld worden onder kindjes in ziekenhuizen. We vonden dit een leuk initiatief en zijn meteen mee op de kar gesprongen. We konden vorig jaar maar liefst 400 bezoekers overtuigen om hun net gekochte Legozakje te schenken. Maar niet alleen op onze beurs was het een succes. Zo werden er zakjes ingezameld op beurzen in Antwerpen, Pelt en Eeklo en werden er acties opgezet over het hele land. Aangezien er afgelopen weekend een Legobeurs was in Tielt, contacteerden we het Sint-Andriesziekenhuis met de vraag of we op de kinderafdeling mochten langsgaan met geschenkjes.”

Actie in België en Nederland
Met veel enthousiasme en plezier werden de leden onthaald op de kinderafdeling van het ziekenhuis. De lach op het gezicht van de kinderen is goud waard. Maar niet alleen de kinderen waarderen de actie, ook de ouders genieten er zichtbaar van. “Prinses Elsa die langskomt met een cadeautje, een geweldig initiatief. Elke vorm van afleiding is welkom voor zieke kinderen”, sprak de mama van een van de patiëntjes. De groep van ‘Draag een bouwsteentje bij’ wil de Legozakjes de komende maanden graag verder verdelen op de kinderafdelingen in België en Nederland. “Op een ludieke wijze, zoals hier in Tielt waar we samen met Elsa en goedgevulde Legotassen de kinderafdeling bezochten, zullen we zoveel mogelijk ziekenhuizen een bezoekje brengen”, besluit Pieter Van Aerde.

Foto v.l.n.r. Carl Bertels, Senne Bertels, Franky Vanderheeren, Pieter Van Aerde, Davy Renders, Natan Pieters van Bricks-and-More en LAKC Lego Fans

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen