COVID-19 en het vaccin, webinar met professor dr. Pierre Van Damme

15 januari 2021

COVID-19 en het vaccin
Professor dr. Pierre Van Damme informeert de artsen van het Sint-Andriesziekenhuis en de huisartsen uit de regio over het COVID-19-vaccin

Tijdens een webinar op woensdag 13 januari informeerde professor dr. Pierre Van Damme (vaccinoloog Universiteit Antwerpen) de artsen-specialisten van het Sint-Andriesziekenhuis en de huisartsen uit de regio over het COVID-vaccin dat momenteel gelanceerd wordt. 

Is er licht aan het einde van de tunnel? We zijn alvast op goede weg en kunnen hopen op een beter 2021, nu er vanaf deze maand gestart is met de COVID-19-vaccinatie, een belangrijke stap om het coronavirus (SARS-CoV-2) onder controle te krijgen. Nu de vaccinaties er zijn, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Daarom nodigde het Sint-Andriesziekenhuis professor dr. Pierre Van Damme uit voor een webinar voor de artsen van het ziekenhuis en de huisartsen van de regio.

Informeren en sensibiliseren

Sensibilisering is een onderschatte factor om misvattingen en lacunes weg te werken met betrekking tot het vaccin. Door deze te verhelderen kan men een hogere vaccinatiegraad bekomen bij de bevolking, de medewerkers en de patiënten. Gedurende het anderhalf uur durende webinar gaf professor Van Damme uitleg over de ontwikkeling en de effectiviteit van het vaccin. Nadien konden vragen gesteld worden. Voor de 150 deelnemers werd het een boeiende uiteenzetting die een volledig beeld gaf van waar het COVID-vaccin voor staat. De vaccins voor de artsen en medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis worden verwacht in de week van 25 januari.

Compilatievideo van het webinar

Foto Pierre Van Damme © UAntwerpen

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen