Arthur wijst je graag de weg in het ziekenhuis

02 oktober 2020

De nieuwste medewerker van het Sint-Andriesziekenhuis is een robot. Arthur zal voortaan patiënten ontvangen en begeleiden naar hun bestemming. De meerwaarde zit naast het functionele ook in het ludieke, we merken dat mensen spontaan vrolijk worden als ze de robot op zich zien afkomen.

De thuisbasis van Arthur is op de eerste verdieping. Wanneer patiënten daar aankomen, ontvangt hij hen en kunnen ze via een touchscreen hun bestemming ingeven door middel van het routenummer. Arthur gidst hen door de gangen tot aan de juiste locatie. Hij is drietalig en spreekt Nederlands, Frans en Engels. Eens aangekomen op bestemming keert hij automatisch terug naar het centrale punt om daar de volgende patiënt te verwelkomen.

Gerdy Dezutter, financieel-administratief directeur: "We hebben de robot tot “leven” gebracht dankzij de kennis en knowhow van Digitopia. Zij hebben de realisatie gedaan rond het vastleggen van de use case en animatie van de robot en dit rekening houdend met elk detail. Als ziekenhuis willen we inzetten op technologie die patiënten en/of zorgverleners ondersteunt. Arthur zorgt in elk geval voor blije gezichten. Dergelijke investeringen zijn als ziekenhuis niet evident. Via de Ronde Tafel 109 van Tielt hebben we een bijdrage van 1500 euro ontvangen, waardoor het in huis halen van deze technologie mogelijk werd gemaakt."

Bekijk de reportage van Focus-WTV over Arthur