300 mensen laten hartritme gratis screenen

20 juni 2019

Woensdag 19 juni vond er in het Sint-Andriesziekenhuis een gratis screening hartritme plaats. Zo'n 300 mensen kwamen langs om hun hart te laten screenen op voorkamerfibrillatie. Daarnaast werden doorlopend trainingen reanimatie gegeven. 

Tijdens de Week van het Hartritme (17-21 juni) organiseerden we in samenwerking met BeHRA een gratis screening van het hartritme. In het kader van informatie en sensibilisering rond voorkamerfibrillatie was iedereen welkom op woensdag 19 juni voor een vrijblijvende screening. In totaal kwamen zo'n 300 mensen langs om hun hart te laten screenen op voorkamerfibrillatie. 55 deelnemers hadden een afwijkende curve en werden doorverwezen naar onze cardiologen voor een EKG. Uiteindelijk werd slechts bij één persoon effectief voorkamerfibrillatie vastgesteld. 

Voorkamerfibrillatie is een aandoening waarvan 1 op de 4 mensen vanaf 40 jaar kans heeft om het ooit te krijgen. Deze ernstige aandoening vervijfvoudigt het risico op een trombose of beroerte. Een vroegtijdige opsporing is dus van kapitaal belang. 

Meer info: www.mijnhartritme.be 

 

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen