10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

08 oktober 2023

Van 1 t.e.m. 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Dan zetten we samen met tal van organisaties het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Binnen het Sint-Andriesziekenhuis zijn meerdere diensten hierbij betrokken: PAAZ (psychiatrie), De Kolibrie (dagtherapie), SPG (psychogeriatrie) en Kinderliaison (kindertherapie). Tijdens Open Bedrijvendag vorige zondag stelde de dienst Psychiatrie enkele kunstwerken rond veerkracht tentoon en de dienst Kinderliaison gaf tekst en uitleg bij hun werking. De voorbije week was er ook weer ‘Soep met babbeltjes’ waarbij het team van de dienst Psychiatrie gratis soep serveerde in de inkomhal en tijd nam om een praatje te maken met wie daar zin in had.

Ook de organisatie Te Gek!? zet zich dit jaar opnieuw in. Bekijk hier hun campagne.

Een overzicht van de diensten binnen het Sint-Andriesziekenhuis die werken rond geestelijke gezondheid: 

 • PAAZ
  De dienst psychiatrie staat samen met het team psychiaters klaar voor patiënten met diverse problematieken, zoals verslavingsproblematiek maar ook persoonlijkheidsproblematieken e.a.

 • De kolibrie
  Naast onze verblijfsafdelingen hebben we ook een dagtherapieteam voor patiënten met een psychische kwetsbaarheid.

 • SPG
  Onze dienst psychogeriatrie draagt met een warm hart zorg voor ouderen die kwetsbaar zijn door psychisch lijden of dementie. Een multidisciplinair team staat voor hen klaar als het even niet meer lukt. Samen met de familie gaan ze op zoek naar de meest haalbare oplossing.

 • Kinderliaison
  Dit multidisciplinaire team is er voor kinderen en hun ouders om hen te ondersteunen bij verschillende problematieken waaronder aanpassingsproblemen en angst- en stemmingsproblemen.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen