Samen voor een gezond gewicht

  • mrt.
   07

   Tijd en locatie: 14.00 - 16.30 uur - Restaurant Sint-Andriesziekenhuis, Bruggestraat 84, Tielt

   Doelgroep: Patiënten - Bezoekers - Zorgverleners

   Organisator: Sint-Andriesziekenhuis

   Aantal inschrijvingen: 5

   Max. aantal bezoekers: Geen - Inschrijven verplicht

   Het Sint-Andriesziekenhuis organiseert enkele activiteiten n.a.v. Wereld Obesitas Dag. Van 2 t.e.m. 6 maart kan je meestappen op de loopband in de inkomhal t.v.v. een Tieltse gezondheidsorganisatie en op 7 maart is er een infonamiddag rond overgewicht.

   Wist u dat bijna 30% van de wereldbevolking aan obesitas lijdt? En wist u dat de levensverwachting voor vrouwen die aan obesitas lijden kan afnemen met negen jaar, en voor obese mannen zelfs met twaalf jaar? Obesitas is een complexe medische aandoening waarbij een teveel aan lichaamsvet leidt tot een negatief effect op de gezondheid. Bovendien is het een aandoening waar heel wat vooroordelen en misverstanden rond bestaan.

   Daarom organiseert het Sint-Andriesziekenhuis enkele activiteiten om overgewicht positief te benaderen. Van 2 t.e.m. 6 maart kan iedereen die dat wil een stukje komen stappen of lopen op een van de loopbanden in de inkomhal. Elke gesporte kilometer wordt in euro’s geschonken aan een lokaal gezondheidsinitiatief. De week wordt afgesloten met een gevarieerde infonamiddag rond overgewicht op 7 maart. Gastsprekers van dienst zijn Koen Crucke en Jan Gheysens over hun strijd tegen de kilo’s. Ook abdominaal chirurg dr. Mehrdad Biglari zal de aanwezigen informeren over diverse topics aangaande overgewicht.

   Activiteiten

   • Maandag 2 maart t.e.m. vrijdag 6 maart van 9u tot 19u: meestappen op loopband inkomhal Sint-Andriesziekenhuis
   • Zaterdag 7 maart vanaf 14u: infonamiddag rond overgewicht in restaurant Sint-Andriesziekenhuis

    

   Zie ook www.sintandriestielt.be/wod

   Schrijf me in