NiksNieuwjaar

  • mei
   12

   Tijd en locatie: 20u - Restaurant Sint-Andriesziekenhuis

   Doelgroep: Patiënten - Bezoekers - Zorgverleners

   Organisator: Sint-Andriesziekenhuis

   Aantal inschrijvingen: 36

   Max. aantal bezoekers: Geen - Inschrijven verplicht

   Van 8 t.e.m. 14 mei is het opnieuw Zero Waste Week in Tielt. Het Sint-Andriesziekenhuis ontvangt Marlies Van Wemmel die een jaar lang niets nieuws kocht, ze doopte haar project #Niksnieuwjaar. Tijdens deze avond deelt ze haar inzichten en ervaringen.

   Wat? 

   In 2022 besloot Marlies om een challenge aan te gaan: een jaar lang Niks Nieuws kopen. Ze doopte het project #Niksnieuwjaar. Het werd een boeiend jaar vol avonturen en zoektochten, maar ook een jaar van loslaten en leren leven in een compleet nieuwe en verhelderende mindset. Na dit jaar is Marlies klaar om haar verhaal te vertellen en mensen te inspireren. In deze boeiende lezing legt ze haar basisprincipes en drijfveren uit aan de hand van vrolijke anekdotes uit een bewogen challenge. Marlies stond met haar project reeds meermaals in de kijker in onder andere het VRT-journaal, de Knack en een hele resem kranten. Benieuwd of Marlies ooit nog iets nieuws zal kopen? Kom dan zeker luisteren naar haar inspiratiesessie.

   Voor wie? 

   Voor iedereen die benieuwd is naar hoe Marlies dit heeft klaargespeeld. Voor iedereen met interesse in ontspullen, consuminderen (met kinderen), afvalvermindering, kringfluencers ...

   Wat neem je mee naar huis? 

   Marlies vertelt haar verhaal en hoe ze tot niksnieuwjaar is gekomen, ze deelt haar basisprincipes om niks nieuws te moeten kopen waaronder ruilen, delen en letsen en legt deze uitgebreid uit aan de hand van voorbeelden en anekdotes. Ze sluit af met een denkoefening en er is een geeftafel*. Hierbij kan iedereen die dat wenst iets meebrengen om weg te geven die avond en/of je vertrekt zelf naar huis met iets van iemand anders. 

   Praktisch?

   • Waar: Restaurant Sint-Andriesziekenhuis, Bruggestraat 84, Tielt
   • Wanneer: vrijdag 12 mei om 20u
   • Deelnameprijs: 1 euro
   • Inschrijven via onderstaand formulier


   * Kleine spullen zoals huishoudelijk materiaal, kleding, gebruiksvoorwerpen, speelgoed e.a. Geen grote stukken zoals meubels noch voeding.

   In samenwerking met:

   Schrijf me in

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen