Dag tegen Kanker

  • okt.
   18

   Tijd en locatie: 09.00 - 16.00 uur - Inkomhal Sint-Andriesziekenhuis

   Doelgroep: Patiënten - Bezoekers - Zorgverleners

   Organisator: Sint-Andriesziekenhuis

   Inschrijven: niet nodig

   Ook dit jaar zet het Sint-Andriesziekenhuis opnieuw de schouders onder de Dag tegen Kanker. Een dag vol solidariteit, een dag waarop we kankerpatiënten en hun naasten een warm hart onder de riem steken met tal van ontspannende activiteiten.

   Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker alle Vlamingen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, door een geel lintje te dragen. Een grote groep mensen, want jammer genoeg wordt bijna iedereen vroeg of laat geconfronteerd met kanker, rechtstreeks of in zijn omgeving. Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Gelukkig overleven steeds meer mensen de ziekte. Steeds meer mensen leven dus met de gevolgen van kanker, in Vlaanderen al ruim een kwart miljoen.

   Kanker is een ingrijpende ziekte. De behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Ook wie kanker overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen. Kanker kan steeds beter worden behandeld, waardoor het almaar meer een chronische ziekte wordt waarmee men moet (leren) omgaan. Daarom vragen we op de Dag tegen Kanker uitdrukkelijk aandacht voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun omgeving.

   Bron: www.komoptegenkanker.be

   Op donderdag 18 oktober kan je een bezoekje brengen aan onze infostand in de inkomhal. Je vindt er informatie en documentatie rond kanker en Kom op tegen Kanker. Uiteraard kan je er ook het gele lintje bekomen. 

   In samenwerking met:

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen