Maag-, darm- en leverziekten

 • Crohn en Colitis Vereniging vzw
  Vereniging vzw is een patiëntenvereniging voor mensen met chronisch inflammatoir darmlijden. De vereniging tracht te beantwoorden aan de sociaal-maatschappelijke behoefte van personen met een chronische ontstekingsziekte van de darmen en van de personen uit hun naaste omgeving (ouder, partner, gezin, vriend,...). 
 • Vlaamse Coeliakievereniging
  Het doel van de vereniging is de bevordering van het lichamelijke, geestelijke en sociale welzijn van coeliakiepatiënten en /of dermatitis herpetiformis en aanverwante ziektebeelden.
 • Stoma vereniging Brugge (SVB)

  De Stomavereniging Brugge staat open voor allen die stomadrager zijn en voor allen die, op een of andere wijze, met stomadragers geconfronteerd worden. De Stomavereniging Brugge is een zelfhulpgroep die tot doel heeft de leden op de hoogte te houden van alle vorderingen op het gebied van stomatechnieken. Daartoe worden regelmatig informatie-avonden georganiseerd met sprekers uit de medische sector, die bepaalde aspecten toelichten of met vertegenwoordigers van de verschillende firma's, die stomamateriaal produceren. Een tweede belangrijke doelstelling is de stomadrager uit zijn isolement halen en hem met lotgenoten in contact brengen om ervaringen te kunnen uitwisselen en eventueel samen naar een oplossing te zoeken voor bepaalde problemen.

 • Familial Adenomatous Polyposis Association (FAPA) vzw
  FAPA ondersteunt mensen met een erfelijke (darm)aandoening en hun zorgverleners. Via actuele wetenschappelijke informatie leer je de ziektes beter kennen en vind je steun in een community van lotgenoten.
 • Vlaams Hepatitis Contactpunt vzw
  VHC vzw is stichtend lid van de ELPA (European Liver Patients Association), lid van de WHA (World Hepatitis Alliance) en lid van het Vlaams Patiënten Platform. Betrouwbare informatie is voor VHC een blijvende zorg. We trachten de op Hepafocus aangeboden kennis over hepatitis B en C dan ook medisch correct en up-to-date te houden, hierin geadviseerd en gestuurd door verscheidene dokters en professoren van Belgische ziekenhuizen, waarvoor onze dank.
 • Anonieme Alcoholisten Vlaanderen
  Vereniging voor mensen met alchoholproblemen en hun naasten. 

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen