Uw verblijf

Op het dagziekenhuis inwendige ziekten zijn er tien bedden voor de onco-unit en vijf bedden voor de endoscopie-unit voorzien. Elke kamer heeft radio, plasmatelevisie en airco. Het verpleegkundig team bestaat uit zes personen, speciaal opgeleid voor deze specifieke opnames. Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd bij hen terecht. 

 • Algemeen
  De operatiezaal waar het onderzoek zal plaatsvinden, bevindt zich op de afdeling zelf. Ook de recovery is daar te vinden.
  Gelieve de verpleegkundige te verwittigen indien u thuis medicatie neemt of indien u allergisch bent voor bepaalde producten.

  Verloop van de dag
  U dient nuchter naar het dagziekenhuis te komen, tenzij anders vermeld. Het verloop van de dag is afhankelijk van het soort onderzoek. Vooraf kreeg u een infoblad over het onderzoek dat u zal ondergaan. Hier staat meer informatie over het verloop van de dag. Indien u een middagmaal mag nuttigen, kunt u kiezen tussen een warme maaltijd of een broodmaaltijd. De maaltijden worden omstreeks 11.30 uur naar de kamers gebracht. Patiënten die een coloscopie moeten ondergaan, mogen gedurende de hele opname niet eten.

 • Onco-unit
  U vindt op het dagziekenhuis ook het bureau van dr. Leen De Backer, die aan het hoofd van de onco-unit staat, en het bureau van oncologisch verpleegkundige Ellen Van Poucke en borstverpleegkundige Carine Maes.

  Verloop van de dag
  Bij aankomst op de onco-unit wordt u aangeprikt en wordt er bloed afgenomen. U wacht in de wachtzaal van het dagziekenhuis tot dr. De Backer u meldt of de chemokuur al dan niet mag toegediend worden. Daarna wordt u naar uw kamer begeleid.
  U hoeft niet nuchter naar het dagziekenhuis te komen, tenzij er andere onderzoeken of ingrepen gepland zijn die dit wel vereisen. U mag dus gerust eerst ontbijten voor u naar het ziekenhuis komt. Op het dagziekenhuis wordt een middagmaal voorzien. U kunt kiezen tussen een warme maaltijd of een broodmaaltijd. De maaltijden worden omstreeks 11.30 uur naar de kamers gebracht.