eHealth-hub

Sinds 2013 kan u via een eHealth-hub via een beveiligde verbinding de contacten, correspondentie en medisch-technische resultaten (inclusief de beelden van Medische Beeldvorming) bekijken van uw patiënten. Het ziekenhuis is aangesloten op de regionale hub van Gent, CoZo (Collaboratief Zorgplatform). Alle in het ziekenhuis geregistreerde patiënten (ook die van vóór 2013) zijn gekend op de eHealth-hubs. De eventuele therapeutische relatie met de huisarts wordt voor alle contacten onmiddellijk beschikbaar gesteld aan CoZo. Een therapeutische relatie heeft voor CoZo een geldigheid van zes maanden of tot overlijden van de patiënt. De informed consent voor alle verblijvenden en daghospitalisaties wordt systematisch bevraagd en geregistreerd op CoZo. De medische informatie wordt niet vanuit het ziekenhuis naar buiten gestuurd.

  1. Praktisch 
  1. Rechten van de patiënt

De patiënt heeft het recht de inzage van zijn gegevens door de huisarts via CoZo tegen te houden. Hiertoe volstaat het dat de patiënt met behulp van zijn eID inlogt op de CoZo-website (www.cozo.be > inloggen > aanmelden als patiënt) waar hij het beheer heeft over zijn informed consent en over de zorgverleners die toegang hebben gekregen tot de gegevens die via CoZo beschikbaar worden gesteld. Bij inschrijving in de dienst Patiëntenadministratie kan de informed consent weliswaar worden geregistreerd, maar kan een bestaande informed consent niet worden ingetrokken.

Sinds april 2019 kan de patiënt de correspondentie en de laboresultaten van het ziekenhuis bekijken via CoZo, dit met inachtname van de Co-Zo-delay van 7 dagen voor correspondentie en 1 dag voor resultaten. In het kader van de Covid-19-problematiek werd de delay voor labo-resultaten in december 2020 uitgeschakeld, zodat de patiënt de gevalideerde resultaten onmiddellijk kan raadplegen wanneer die beschikbaar zijn. Sinds december 2021 kunnen patiënten ook de RX-resultaten bekijken via Cozo en dit eveneens met een delay van 1 dag.

Bekijk hier het infofilmpje over Cozo. 

 

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

zijn nodig voor de correcte werking van de website

verbeteren de gebruikservaring

verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens

worden gebruikt door Facebook, Youtube,...

worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen