Prenatale consultaties

Aanstaande mama’s én partners zijn van harte welkom bij onze twee enthousiaste vroedvrouwen: Inge Hurtekant en Nele Pieters. In meerdere consultaties gespreid over de zwangerschap geven ze informatie over lifestyle (voeding, sport, reizen), lichamelijke en psychische veranderingen van de zwangere, uitleg bij de onderzoeken die plaatsvinden tijdens de zwangerschap. Ook de sociale wetgeving komt aan bod (van het Groeipakket tot recht op afkolfpauzes op het werk…).

Ze bespreken met de mama’s uitgebreid de voeding van de baby en tal van brochures, infoblaadjes en didactisch materiaal maken alles heel concreet. Tijdens de laatste sessie gaan ze dieper in op het verloop van arbeid en bevalling en hoe er positief mee om te gaan. Aan de hand van afvinklijstjes overlopen ze wat je moet meebrengen naar het verloskwartier en de materniteit.
Bij elke consultatie hoort er ook een parametercontrole (bloeddruk en gewicht van de mama, harttoontjes van de baby).

De prenatale consultaties vormen een grote meerwaarde voor de mama’s in spe. Zowel wat informatieverstrekking, opvolging van de zwangerschap als het welzijn van de moeder en ongeboren baby betreft. 

Bekijk de brochure

Secretariaat E-mail: prenataleconsultatie@gmail.com
Telefoon: 0478 03 22 17
Locatie Verdieping 3
Route 90B