Sint-Andriesziekenhuis zet schouders onder de Warmste Week

27 november 2019

Sint-Andriesziekenhuis zet schouders onder de Warmste Week

Gedurende de maand december vinden in het Sint-Andriesziekenhuis verschillende acties plaats ten voordele van de Warmste Week. Zo worden onder meer een bakmarathon en quizavond georganiseerd. De opbrengst gaat integraal naar zes goeie doelen waar bepaalde medewerkers van het ziekenhuis een band mee hebben.

Midden oktober werd in het Sint-Andriesziekenhuis een oproep gelanceerd met de vraag of er medewerkers waren die een actie wilden ondernemen ten voordele van de Warmste Week. De reacties waren bijzonder positief en al snel werden meerdere initiatieven en daaraan gekoppelde goeie doelen uitgewerkt. Gerdy Dezutter, financieel-administratief directeur: “Als ziekenhuis dat warme zorg vooropstelt, dragen we ook de Warmste Week een warm hart toe. Er vinden regelmatig acties plaats om verenigingen of goeie doelen te steunen, denk maar aan de verkoop van gadgets voor Rode Neuzen Dag. Vanuit de directie waren we voorstander om actie te ondernemen in het kader van de Warmste Week, maar we vonden het belangrijk dat dit ook door de medewerkers gedragen werd. Daarom lanceerden we een interne oproep met de vraag naar initiatieven en goeie doelen. Binnen de week hadden we meerdere reacties binnen. Omdat we dit enthousiasme goed wilden ontvangen, hebben we beslist meerdere initiatieven te bundelen en met de opbrengst verschillende doelen te steunen.”

Bakmarathon en quizavond

De acties zijn heel uiteenlopend. Zo staat er gedurende de maand december een vaas in het restaurant waar mensen hun ‘rostjes’ kunnen achterlaten en worden koffie, thee en kerstartikelen verkocht in het restaurant. Op vrijdag 13 december vindt er een heuse bakmarathon plaats. Die komt er op voorstel van Hans Martens, ziekenhuismedewerker en winnaar van Bake Off Vlaanderen 2017. Hij bakt van 10 tot 16 uur delicieuze cupcakes in het restaurant van het ziekenhuis. Wie wil, kan hem hier trouwens bij helpen tijdens een van de drie sessies en krijgt meteen een gratis en exclusieve workshop cupcakes bakken. De apotheose van de acties is Kwist’em for life, een quiz die plaatsvindt op 20 december. Maar liefst 240 enthousiaste deelnemers verdeeld over 60 teams zullen het beste van zichzelf geven tijdens deze warmste quiz. De opbrengst van alle acties gaat integraal naar zes geselecteerde doelen waar bepaalde medewerkers een band mee hebben: ALS Liga, IMPORE vzw, Together We’re Strong vzw, Boven De Wolken vzw, Transplantoux vzw, Netwerk Palliatieve Zorg De Mantel. Gerdy Dezutter: “We zijn blij te zien hoeveel enthousiasme er leeft bij onze medewerkers om zich in te zetten voor de Warmste Week. Een groot deel van de tijd die ze hieraan spenderen valt buiten hun werktijd, dus het is echt vanuit een warm engagement dat ze zich ten volle inzetten om van hun acties een succes te maken. Het ziekenhuis zorgt voor de logistieke en communicatieve ondersteuning om deze initiatieven te realiseren.” Vermoedelijk zullen enkele medewerkers ook tijdens de Warmste Week zelf naar Kortrijk gaan om de opbrengst persoonlijk te overhandigen.

Interesse om cupcakes te bakken op 13 december? Stuur een e-mail naar bakmarathon@sintandriestielt.be en laat weten aan welke sessie je wenst deel te nemen (10-12 uur/12-14 uur/14-16 uur). Cupcakes kunnen ook vooraf besteld worden via hetzelfde e-mailadres. 1 cupcake kost 2 euro. Afhalen en betalen gebeurt de dag zelf in het ziekenhuis.