5700 euro ten voordele van Warmste Week

24 december 2019

Gedurende de maand december vonden in het Sint-Andriesziekenhuis verschillende acties plaats ten voordele van de Warmste Week. In totaal werd 5700 euro ingezameld waardoor zes goeie doelen elk € 950 krijgen. Deze doelen werden voorgesteld door de medewerkers van het ziekenhuis.   

Midden oktober werd in het ziekenhuis een oproep gelanceerd met de vraag of er medewerkers waren die een actie wilden ondernemen ten voordele van de Warmste Week. De reacties waren bijzonder positief en al snel werden meerdere initiatieven en daaraan gekoppelde goeie doelen uitgewerkt. Gerdy Dezutter, financieel-administratief directeur: “Als ziekenhuis dat warme zorg vooropstelt, dragen we ook de Warmste Week een warm hart toe. Vanuit de directie waren we voorstander om actie te ondernemen in het kader van de Warmste Week, maar we vonden het belangrijk dat dit ook door de medewerkers gedragen werd. Daarom lanceerden we een interne oproep met de vraag naar initiatieven en goeie doelen. Binnen de week hadden we tal van reacties binnen. Omdat we dit enthousiasme goed wilden ontvangen, hebben we beslist verschillende initiatieven te bundelen en met de opbrengst meerdere doelen te steunen.” 

Bakmarathon en quizavond

De acties waren heel uiteenlopend. Zo stond er gedurende de maand december een vaas in het restaurant waar mensen hun ‘rostjes’ konden achterlaten en werden er koffie, thee en kerstartikelen verkocht. Op vrijdag 13 december vond een heuse bakmarathon plaats onder leiding van Hans Martens, ziekenhuismedewerker en winnaar van Bake Off Vlaanderen 2017. De actiemaand eindigde met Kwist’em for life op 20 december. Maar liefst 240 enthousiaste deelnemers verdeeld over 60 teams gaven het beste van zichzelf tijdens deze warmste quiz. De uiteindelijke opbrengst van alle acties werd afgerond op 5700 euro. Deze som werd gelijkmatig verdeeld onder zes goeie doelen waar bepaalde medewerkers een band mee hebben: ALS Liga, IMPORE vzw, Together We’re Strong vzw, Boven De Wolken vzw, Transplantoux vzw, Netwerk Palliatieve Zorg De Mantel.